Just sharing: Familysearch changed its citation text

+16 votes
1.6k views

Till recently a Familysearch citation contained italic tags for the text Familysearch and the date of access, example:

 "Netherlands, Noord-Holland Province, Church Records, 1523-1948," images, <i>FamilySearch</i> (https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1961-31164-11293-62?cc=2037985 : accessed 2 November 2015), Alle Gezindten &gt; Amsterdam &gt; Huwelijksaangiften 1658-1666 &gt; image 386 of 581; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague).

The same image now has this citation text:

"Netherlands, Noord-Holland Province, Church Records, 1523-1948," images, FamilySearch (https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1961-31164-11293-62?cc=2037985 : 21 August 2014), Alle Gezindten > Amsterdam > Huwelijksaangiften 1658-1666 > image 386 of 581; Nederlands Rijksarchiefdienst, Den Haag (Netherlands National Archives, The Hague).

So the <i> tags that were included when using the Familysearch "Copy Citation"-button are gone, which is good as those tags are not to be used in profiles, so users where forced to select and copy the citation text. Now the button can be used.

Negative is the fact that the date of access is replaced with a date of unknown relevance. As it is recommended to record the date of access when citing a website this means one has to do this manually.

in Policy and Style by Jan Terink G2G6 Pilot (202k points)
I've been having problems using Family Search for two or three weeks.  I can make an initial search but the subsequent pages don't open.  I've sent a SOS to them but their reply was quite less than helpful.  :(
Vincent,

That problem is new to me.

Most of the time I access Familysearch films via zoekakten.nl that points me to the right film where I then browse a limited set of images without problems.

Using the Search/Records function (much less frequently) I have not noted any problems either.

I could try one of your searches if you like, to see if I run into the same problem.
You are signed in, aren't you?  Sometimes when it's been a while I can do a search, but not get to the images until I sign in again.
I never sign in, apparently don't need to.
Thanks, when I can't figure it out in a bit more time, maybe I'll take you up on that offer.  I think it might have something to do with bringing a Nederlandse versie Windows-10 system with English interface to Spanje.  :D
Vincent, I heard that same problem as well and also heard it might be a Win-10 issue.
I'm contemplating going back to Windows-7.  I've just located the original software.  I don't appreciate this Edge browser that won't go away even though I don't use it.  

Family Search will let me see a page 2 but after that all the buttons go dead, which means no refining a search after the initial query.

1 Answer

+4 votes
Nope, I'm suspecting it might be something on the continent.  I'm using Windows 10; have used Edge (don't care for it), Vivaldi (trial browser) and Firefox (normal browser) and go back and forth between several hundred pages returned from a search without any problem.
by Al Jones G2G2 (2k points)

Related questions

+9 votes
9 answers
+5 votes
3 answers
+7 votes
2 answers
219 views asked Jan 6, 2018 in The Tree House by Dorothy Coakley G2G6 Pilot (173k points)
+9 votes
5 answers
+9 votes
2 answers
236 views asked Aug 11, 2019 in The Tree House by Kay Knight G2G6 Pilot (322k points)

WikiTree  ~  About  ~  Help Help  ~  Search Person Search  ~  Surname:

disclaimer - terms - copyright

...