Famillement 2020 Amsterdam - deelname Dutch Roots?

+9 votes
268 views
Is het een idee om op 27 juni 2020 op de eerstvolgende Famillement 2020 te Amsterdam deel te nemen met een stand van Wikitree / Dutch Roots?

Zo ja, dan wil ik de organisatie wel op mij nemen, uiteraard met flinke steun van deze club ;-). Ik woon in Amsterdam en het Stadsarchief is nog net niet m'n tweede huiskamer.
in WikiTree Help by Minke Wagenaar G2G6 Mach 2 (21.8k points)

4 Answers

+8 votes
 
Best answer
Lijkt mij op zich een goed idee, Ik ken deze organisatie verder niet dus hoe moet ik mij zo'n stand voorstellen? Wil je daar met een beeldscherm, computer en een internetverbinding WikiTree laten zien of een presentatie draaien? Folders uitdelen o.i.d.? Je zou contact kunnen opnemen met leden van het WikiTree team zoals Chris Whitten of Eowyn Langholf. Misschien dat zij iets van T-shirts of zo kunnen doneren of ideeën hebben. Last but not least, zijn  er kosten aan verbonden?
by Joop van Belzen G2G6 Pilot (146k points)
selected by Rubén Hernández
Joop, dit wordt georganiseerd vanuit het CBG. En dat is wel een bekende voor jou ☺️.
Dag Joop,

Geen idee wat het kost en dat zal het eerste zijn wat ik uitzoek. Daar kom je pas achter wanneer je je aanmeldt.

De organisatie van het Famillement doet het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis, dit keer samen met het Stadsarchief  Amsterdam (https://cbg.nl/actueel/famillement-2020/). In hun jaarverslag van 2018 kun je lezen wat ze allemaal doen. Het CGB ressorteert onder het Nationaal Archief. WieWasWie valt o.a. onder hun beheer.

Het vorige Famillement in Leeuwarden had 3.500 bezoekers en daarmee heeft het een zeer groot bereik. Ik zie het als een uitstekend platform om meer bekendheid te geven aan Wikitree, zeker aan mensen met emigranten in de familie.

Eerst maar uitzoeken over het hoe of wat van een stand.

Groet, MInke.
Minke,

Bij de aanmelding is de eerste vraag al, zijn wij commercieel of particulier? En wellicht kan ik nog wat achtergond informatie opdiepen. De dochter van een collega van mij loopt op dit moment stage op het Stadsarchief (bij o.a. Harmen). Ik ga in ieder geval even een lijntje uitwerpen.
Particulier lijkt mij van toepassing bij Wikitree.

(Ik heb zoveel advertentie-blokkers aan staan dat ik dat nooit helemaal zeker weet)

WikiTree is denk ik commercieel, verdient via promotie DNA onderzoek en reclame voor niet leden.

Zie: Is WikiTree non-profit?

De kern is non-commercieel, want vrijwilligers? Anders dan bijvoorbeeld MyHeritage of evenknie? Het oordeel zal aan het CBG zijn...  Voor mij persoonlijk is het internationale karakter van Wikitree doorslaggevend én de spelregel van 1 profiel per 1 mens, met opgaven van bron(nen).
Bedankt voor die link!  Wellicht moet ik het aanpakken met het vrijwilligerscollectief 'Dutch Roots Project' en niet zozeer Wikitree zelf. Hun commerciële inkomsten komen niet van de deelnemers-vrijwilligers en worden gebruikt om de technische structuur van de website en het in de lucht houden van die enorme database te financieren. De website die ik overigens fabelachtig prettig vind en snel.
Ik denk dat dat een betere ingang is misschien Minke. Het gaat niet om de tool, maar om het doel.
Dat is denk ik een goed idee, aanmelden als particulier, die toevallig gebruik maakt van WikiTree en het resultaat laat zien.

Kosten per tafel voor particulieren, (breedte 1,20 meter) incl.elektra en WiFi € 100,= , Lunch €15,= prijzen excl. btw. De prijzen staan in het aanmeldingsformulier.

Dat valt mee, dat wordt een rondgang met de pet smiley

Hier vind je meer informatie Famillement/standhouders

+6 votes
Minke,

Dit lijkt mij een fantastisch idee, leuk origineel en ik wil je best helpen ook al kom ik niet uit Amsterdam.
by Margreet Beers G2G6 Pilot (150k points)
Ha Margreet,

Fijn dat je zelfs wilt helpen, het lijkt me leuk om Dutch Roots deelnemers in leven lijve te ontmoeten. Zie verder mijn antwoord bij Joop van Belzen hieronder.

Groet, Minke.
+4 votes
Ik help graag mee.  Leuk om te laten zien wat Wikitree te bieden heeft.

Wat jij trouwens met het stadsarchief in Amsterdam heb, heb ik met het Regionaal Archief in Nijmegen. Ik hoor daar bij het meubilair....
by Eef van Hout G2G6 Pilot (187k points)
+1 vote
Hallo Minke, ik neem aan dat dit evenement niet door is gegaan vanwege de Corona crisis. Is er er een indicatie dat dit volgend jaar georganiseerd gaat worden en of we er aan mee kunnen doen? Vond het een goed idee...
by Joop van Belzen G2G6 Pilot (146k points)
het is alleen on line met webinars waar je je voor kunt opgeven en een aantal tentoonstellingen. Mocht het er volgend jaar wel van komen dan help ik graag mee.

Related questions

+9 votes
4 answers
+16 votes
2 answers
+15 votes
10 answers
+9 votes
1 answer
155 views asked Aug 14, 2021 in WikiTree Tech by Margreet Beers G2G6 Pilot (150k points)
+13 votes
4 answers
146 views asked Jun 19, 2021 in Appreciation by Mindy Silva G2G Astronaut (1.1m points)
+10 votes
5 answers

WikiTree  ~  About  ~  Help Help  ~  Search Person Search  ~  Surname:

disclaimer - terms - copyright

...