no image

Roelof Scholtens

Privacy Level: Private with Public Biography and Family Tree (Yellow)
Roelof Scholtens
Born 1940s.
Ancestors ancestors
Account confirmed 24 Mar 2017 | Roelof's 2367 contributions | 87 thank-yous received
Profile last modified | Created 24 Mar 2017 | Last significant change: 14 Feb 2018
17:12: Roelof Scholtens edited the Biography for Roelof Scholtens. (foto) [Thank Roelof for this]
This page has been accessed 704 times.
Wiki Genealogist January 2018 Club 100 Dutch Roots Project Member September 2017 Club 100 August 2017 Club 100 July 2017 Club 100 Family Star Pre-1700 Honor Code Signatory GEDCOM Equipped Volunteer
[view badges]

Categories: Dutch Roots Project | Nl | En-1 | De-1 | Schultens Name Study.

Roelof maakt gebruik van het Nederlands Portaal.
My Languages
nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-1 This user can contribute with a basic level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Search user languages
Schultens Study
This profile is part of the Schultens Name Study.
Join: Schultens Project
Discuss: Schultens
Tree widget
Roelof's current to-do list


Contents

Biography

Hieronder een beschrijving van mijn mogelijke afkomst.
ARBEIDSMIGRATIE IN DE 18de EEUW, DE HOLLANDGÄNGER.
In de tweede helft van de 18de Eeuw trokken veel boerenzoons uit de regio rond Osnabrück om economische redenen als seizoenarbeider naar het welvarende Holland. Zij werden Hollandgänger genoemd. Ze werkten als grasmaaiers of als veenarbeider, o.a. in de veengebieden in Drenthe en Groningen. De route die zij volgden naar bijvoorbeeld Friesland (via Lingen, langs Norg) werd Poepenpad genoemd (poepen=Büben, jongelingen).
Het aantal seizoensmigranten wordt aan het begin van de 19e eeuw geschat op zo’n dertigduizend. Leden van de Schultens familie uit Quakenbrück (een stadje noordelijk van Osnabrück) behoorden aanvankelijk tot deze groep seizoenarbeiders en door vestiging in Groningen tot migrant. Ze komen terecht in De Maten, Munnekemoer, Mussel, Ter Apelkanaal, Horsten Zandberg, Odoorn, Nieuw Weerdinge, Valtherveen, Ter-Apel en Barger Compas. Vrijwel overal wordt de naam Schulte, Schultens verandert in Scholte, Scholtens behalve in Barger Compas, daar blijft Schulte Schulte.
Christiaan Schultens, de verst verwijderde voorouder van de Scholtens tak, vestigde zich in begin 1700 in Groningen. Hij trouwde daar met Marchjen Jans in de Nederlands Hervormde Kerk (Martinikerk) te Groningen op 1 augustus 1736. Toen veranderde zijn achternaam in Scholtens. Tot ver in de 19de eeuw werd in de regio van o.a. Osnabrück een Nederlands-Duits dialect gesproken. Het Duitsland zoals we dat nu kennen bestond nog niet. Christiaan werd geboren in Quakenbrück in het toenmalige koninkrijk Hannover, nu deelstaat Nedersaksen.
Ik ben geboren in Enschede, omdat mijn ouders in de crisistijd (dertiger jaren 1900) zich maatschappelijk wilden verbeteren. Zij verhuisden naar Enschede. Anderen van de familie bleven in de Veenkolonien (Zuid-Oost Drenthe / Groningen) of elders in het noorden wonen en anderen gingen naar Eindhoven.
Ik heb gewerkt als assistent bedrijfsleider in een textielfabriek in Enschede. Toen de textielindustrie in de jaren zestig van de 20e eeuw uit Enschede vertrok naar goedkope arbeidslanden, ben ik omgeschoold voor een beroep in het welzijnswerk en onderwijs.

Parents

Mijn ouders.
Hendrik Scholtens Roelfien Bosklopper

Mariage

Ik ben getrouwd met Rinke Van_der_Wel-86 op 22-09-2009 te Oud-Beijerland. We wonen samen sinds 1 jun 1989.

Sources

 • First-hand information. Entered by Roelof Scholtens at registration: 29 Jun 2017.

More Genealogy Tools


Only the Trusted List can access the following:
 • Roelof's formal name
 • e-mail address
 • exact birthdate
 • birth location
 • images (2)
 • private siblings' names
 • spouse's name and marriage information
For access to Roelof Scholtens's full information you must be on Roelof's Trusted List. Please login. See the Contact section of the Tree & Tools page.


Sponsored by MyHeritage
Followed Tags
Roelof is a Wiki Genealogy Volunteer following these tags:
BOSKLOPPER
dutch_roots BENIEUWD OF ANDERE WIKITREERS MET DEZE FAMILIE BEZIG ZIJN
HASSEBROEK
dutch_roots Kan geen informatie vinden over Hindrik Hindriks Hassebroek Hassebroek-13
NIEDERSACHSEN
dutch_rootsZoek voorouders uit Nedersaksen.
PINKSTER
dutch_roots
SCHULTENS
dutch_roots Zoek informatie over voorouders uit Quakenbruck, Niedersachsen, Nedersaksen. Hollandgangers?
SIEBRING
dutch_roots ZOEK FAMILIE


DNA Connections
It may be possible to confirm family relationships with Roelof by comparing test results with other carriers of his ancestors' Y-chromosome or mitochondrial DNA. However, there are no known yDNA or mtDNA test-takers in his direct paternal or maternal line. It is likely that these autosomal DNA test-takers will share DNA with Roelof:

Have you taken a DNA test for genealogy? If so, login to add it. If not, see our friends at Family Tree DNA.Questions

Collaboration
 • Login to request to the join the Trusted List so that you can edit.
 • Private Messages: Send a private message to Roelof. (Best for comments to Roelof that need to be private.)
 • Public Comments: Login to post. (Best for messages to or about Roelof that can be public. Limit 20 per day.)

On 23 Jan 2018 at 15:19 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Ja dat is voor actieve leden soms een beetje een nadeel van PPP, maar hier is toe besloten omdat soms ouders ongemerkt en ongevraagd losgekoppeld of aangemaakt en aan vroege voorouders verbonden werden die echt nergens over gingen. Eenvoudige boer Harms kreeg dan zeg maar ouders die als tussenpersonen dienden om zo een lijntje te kunnen maken naar Koningen etc. Dus om daar een einde aan te maken zet PPP nu ook de ouders op slot.

Je bent een heel actief lid dus heb je toegevoegd als manager, dan kun je wel ook ouders toevoegen. En dat is dus een voordeel van PPP, mensen kunnen nu niet meer ongevraagd of ongemerkt ouders wijzigen.

Groetjes weer en zal even kijken naar Berendina  ;)

Bea

On 13 Jan 2018 at 12:59 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Ook nog de beste wensen voor 2018, hoe toevallig Jan Terink onze coordinator was er toevallig net mee bezig om ze geopend te krijgen, dus met een beetje geluk kan dit automatisch en in 1x gedaan worden voor allemaal en zijn ze binnenkort allemaal open.

Fijn weekend !

Bea

On 25 Dec 2017 at 13:32 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Welkom bij het Dutch Roots Project ! Bij onze Dutch Roots Project pagina en het Nederlands Portaal kun je al heel veel informatie vinden en .. allemaal in het Nederlands, mocht je toch nog vragen hebben, schroom niet en stel ze gerust, we helpen graag :)

Hier is een link naar de sectie met de belangrijk(st)e Dutch Roots project info en hier is de meest recente Project update

Succes, veel plezier en bedankt voor het meedoen !

Het Dutch Roots Project Team

On 25 Dec 2017 at 13:26 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Oeps heb dit helemaal gemist ..als je in de G2G bij die info naar beneden scrollt zie je dat je kunt reageren met een comment of een answer (close hide answer comment) , je hoeft dan alleen te klikken op answer en er opent een vakje waar je in kunt typen en daar kun je je dan aanmelden.

Maar ik zal je vast lid maken hoor ;)

Fijne kerstdagen !

Bea x

On 1 Dec 2017 at 16:13 GMT Roelof Scholtens wrote:

Hoi Bea,

Ik snap het niet goed. Als ik naar: hier (Join Dutch Roots Project G2G) aanmelden, ga vind ik answer niet. Misschien kun je aan de hand van een profiel die ik gemaakt heb laten zien wat ik kan doen.

On 24 Nov 2017 at 18:24 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Je hebt de categorie toegevoegd zie ik, maar om officieel project lid te worden, kun je je hier (Join Dutch Roots Project G2G) aanmelden klik daar op answer, laat weten dat je lid wilt worden, stel je even voor of vertel met welke families je bezig bent etc. zodat ook anderen weten dat je lid word en dan ben je dus officieel lid en krijg je ook de Dutch Roots project badge. Mag ook in het Nederlands natuurlijk. :)

De googlegroep is eigenlijk gewoon de Inbox waar we alle email /posts die op profielen waar het project account als manager is toegevoegd kunnen lezen en er zo dus gemakkelijker samen aan kunnen werken, je hoeft daarvoor zelf geen Google account te hebben of aan te maken hoor en we communiceren ook niet in die groep, we reageren op de berichtjes en communiceren met elkaar via posts op profielen, waarvan dan dus berichtjes binnen komen in die groep die alle leden kunnen lezen, dus op die manier kan iedereen die dat leuk vind ook sneller en gemakkelijker mee doen ;)

Groetjes en succes !

Bea

ps: Misschien heb je het al gelezen maar voor het geval dat, ik heb bij de Project update ook nog het een en ander uitgelegd naar aanleiding van een vraag van iemand, om hopelijk alles nog een beetje duidelijker te maken, dus mocht je het nog niet gezien hebben.. ;) En Rinke is natuurlijk ook van harte welkom om mee te doen !

On 23 Nov 2017 at 17:51 GMT Roelof Scholtens wrote:

Hoi Bea, Bedankt! Wat denk je ben nu op de juiste manier aangemeld?

Groetjes, Roelof.

On 23 Nov 2017 at 13:01 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Het is alweer gerepareerd hoor, 't was de template van het Nederlands Portaal waar iets mis mee was. ;)

Groetjes,

Bea

On 23 Nov 2017 at 12:47 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Er is waarschijnlijk iets mis gegaan met een ref tag of een dingetje (Onderdeeltje) van een afbeelding in je Bio waardoor je Bio nu helemaal over de breedte van de pagina loopt en de posts onderaan zijn komen te staan. Meestal zijn het de afsluithaakjes van afbeeldingen die missen en dit veroorzaken deze }} dus.

Hoop dat het helpt en als je hulp nodig hebt voeg me maar even toe aan je trusted list dan kan ik even kijken wat er mis is en het repareren.

Groetjes,

Bea

En ik kom net tot de ontdekking dat je nog geen lid bent van het Dutch Roots Project, natuurlijk ben je van harte welkom, zo niet ook geen ramp, maar aangezien je wel heel actief bent hier en ook gebruik maakt van de templates, er is een belangrijke Project update, dus ik denk dat het wel handig is als je of ook lid wordt, of in elk geval deze updates en wijzigingen even bekijkt, zodat je in elk geval op de hoogte bent van alles ;)

On 16 Sep 2017 at 13:50 GMT Bea (Timmerman) Wijma wrote:

Hoi Roelof,

Ik ga kijken of ik dat op de een of andere manier snel voor je kan regelen hoor, mijn watchlist is doordat ik voor het project ook veel profielen adopteer behoorlijk groot, dus dat maakt het lastiger. Ik heb je nu aan alle voorouders en nakomelingen toegevoegd van de profielen waarvoor je me een verzoek hebt gestuurd, als het goed is sta je bij al die profielen nu dus op de trusted list.

Groetjes en leuk dat we er via WikiTree achter komen dat we familie zijn he :)

Bea

more comments


Queen Elizabeth II Roelof is 32 degrees from Geoffrey Chaucer, 36 degrees from AJ Jacobs, 32 degrees from Michelle Ladner and 27 degrees from Queen Elizabeth II Windsor on our single family tree. Login to find your connection.

S  >  Scholtens  >  Roelof Scholtens