Help:Nl:Anoniem zijn op WikiTree

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL)

"Anonimiseren" is een alternatief voor Nl:FAQ over verwijderen.. Het is de beste manier om te zorgen dat iemands informatie gedeeld wordt op WikiTree

Anonimiseren van een profiel veranderd een profiel in een anonieme, en misschien tijdelijke, aanduiding voor een profiel. Het laat zien dat een persoon bestaat maar zonder informatie te laten zien. Door zo'n anoniem profiel te maken is het profiel/de persoon verzekerd dat er geen informatie toegevoegd zal worden voor deze persoon in de toekomst.

Als een profiel verwijderd wordt zal er geen enkele aanwijzing zijn dat die persoon geen informatie op WikiTree wil. En is het heel goed mogelijk dat iemand anders, ooit, het profiel van de persoon terug zal plaatsen op WikiTree.

Een voorbeeld. Joe Smoe heeft twee kinderen, John en Jill. Jill werd verwijderd van WT. De kans is groot dat iemand werkend aan de Schmoe's familie, Jill, met goede bedoelingen, weer zal toevoegen aan WT. Terwijl de familie Jill wil beschermen. Om dat te voorkomen hier het volgende voorbeeld, John heeft een zuster die op WT toegevoegd is als "Anonymous Schmoe" daardoor zullen leden weten dat Jill, zuster van John en dochter van Joe, of haar familieleden niet willen dat er informatie van Jill gedeeld of verschijnt op WT.

Anonimiseren zou alleen gebruikt moeten worden voor personen die leven of pas recent overledenzijn van personen gerelateerd aan levende personen. Anonimiseren van profielen van al lang geleden-overledenen die niet directe gerelateerd zijn aan levende personen is verboden.

Contents

Instructies

Klik op de Edit Tab op je profiel.

Verander beide first name, beide voornaam velden in een initiaal of Anonymous.

Laat beide achternaam velden intact.

Schoon alle andere naam en info velden op.

Verwijder alle sensitieve info in de biografie op. Vervang de tekst die je verwijderd hebt met een bericht als bijvoorbeeld "De informatie van deze persoon is verwijderd en zou nooit toegevoegd moet worden omdat deze persoon wenst om privé te blijven."

Laat de familie relatie in takt.

Je moet de achter naam velden, last name fields en familie relaties niet veranderen. Als je anders doet zal dat het maken van een anonymous placeholder te niet doen. Als dat is wat je wil doen, ga naar deletion.

Wat wanneer iemand ander het profiel maakt en toevoegd

Als je het profiel niet toegevoegd hebt aan WT maar je wil veranderingen aanbrengen dan moet je toegevoegd worden aan de Trusted List van het profiel. Zie hier Trusted List om de instructies hier boven te volgen.

Als je het profiel geanonimeerd wil zien, dan zal je dat aan de Profiel Beheerder, Profile Manager moeten vragen. Dat kan door een bericht via private message op het profiel van de beheerder te sturen (https://www.wikitree.com/wiki/Help:Anonymization).

Het is belangrijk om op welke manier dan ook contact op te nemen. Als men info deelt op WT de kans is groot dat de info ook elders gedeeld wordt.

Wees bewust van het feit dat iedereen lid van WikiTree Wiki Genealogists de WT Honor Code getekend heeft Honor Code en zegt dat ieder die de Honor Code beloofd heeft te respecteren, beloofd heeft privacy wensen te respecteren. Zij horen hulpvaardig te zijn. Zo niet, zie policy on privacy conflicts.

Als het profiel is gemaakt

Wat als je een actief lid blijft

Als je een profiel wil blijven beheren op WIkiTree dan wil je misschien de Privacy Level veranderen naar Unlisted als toevoeging of in plaats van het volgen van bovenstaande instructies.

Let op dat Unlisted is geen optie voor Wiki Genealogists.

Als je je account beeindigd

Als je je account op WT niet meer wil gebruiken in de toekomst zie Closing an Account.

Als je je account sluit, anonimiseren zou alleen gebruikt moeten worden op je eigen account profiel en/of profielen van niet levende personen geboren in 100 jaar geleden die geen directe relaties hebben met levende personen.

Profielen van levende personen, anders dan jezelf, zouden verwijderd moeten worden in plaats van geanonimiseerd worden als niemand anders is manager of je profielen.

Na anonimiseren van een profiel van een niet levende persoon, klik de Privacy tab en verander de Privacy Level naar Public alsjeblieft. Het profiel kan alleen ingesteld worden als Private of Unlisted als iemand anders manager is van het profiel nadat je je account opgezegd hebt. Privé accounts kunnen - mogen niet onbeheerd achter gelaten worden.

Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: -Astrid Spaargaren


This page was last modified 13:53, 16 May 2018. This page has been accessed 176 times.