Help:Nl:Bevestigd met DNA

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Stijlen en normen | DNA Hulp | Hulp bij het bewerken van relaties

Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

Here's what "Confirmed with DNA" means on WikiTree.

When you're ready to do confirmations, see DNA Confirmation.

Contents

Ouder-Kindrelaties Bevestigd met DNA

Image:WikiTree_Images-16.png

"Bevestigd met DNA" is een relatie status niveau wat aangeeft dat een ouder-kindrelatie is ondersteund door DNA-tests naast traditioneel genealogisch onderzoek. Als u dit gebruikt, betekent het dat dit pictogram wordt weergegeven op de profielen van vaders en moeders en de meeste stamboomstructuur weergaven: DNA-confirmed.gif

Deze indicator moet alleen worden gebruikt wanneer de specifieke ouder-kindrelatie zorgvuldig is bevestigd met behulp van een methode die is beschreven op de pagina DNA-bevestiging en een bronvermelding zoals de voorbeelden op de pagina DNA-bevestiging is toegevoegd aan het profiel van het kind.

Als er geen juiste bronvermelding is, moet de relatie "Bevestigd met DNA" worden gewijzigd (door u of een ander lid) naar "Betrouwbaar".

Betekent "Bevestigd" "Bewezen"?

Bevestiging is geen absoluut bewijs . Belangrijke voorbehouden zijn:

  1. Alle genealogie op WikiTree — alle inhoud op een wiki website — is ingevoerd door gebruikers zoals jij'. Er kunnen fouten zijn . Om de geldigheid van een "Bevestigd met DNA" conclusie te beoordelen, overweeg dan de bron citatie (zie onderaan het profiel), wie deze heeft ingevoerd (zie de Activiteiten log voor het profiel) en of de conclusie onafhankelijk kan worden geverifieerd.
  2. Zelfs als een bevestigingsmethode perfect wordt toegepast, zijn er beperkingen voor DNA-testen. Als een man bijvoorbeeld een exacte yDNA overeenkomt met de man die hem heeft opgevoed, kan het vaderschap worden beschouwd als bevestigd met DNA. Het is echter mogelijk dat de echte vader de vermeende vaders broer, vader, vaderlijke oom, enz. is, omdat ze allemaal hetzelfde Y-chromosoom zouden hebben.

DNA-Matches met Onvolledige Genealogische Verbindingen

"Bevestigd met DNA" kan niet worden gebruikt als de genealogie onvolledig is. Als een DNA-testbedrijf schat dat je een goede match bent met iemand anders, kun je er vrij zeker van zijn dat jij en je match een gemeenschappelijke voorouder delen in een genealogisch tijdsbestek. Mogelijk ken je echter niet de identiteit van de gemeenschappelijke voorouder of heb je geen vertrouwen in elke link in de keten van relaties tussen bovenliggende en onderliggende elementen naar de gemeenschappelijke voorouder.

Dit is heel gebruikelijk en waarschijnlijk het geval bij de meeste van je matches.

"Bevestigd met DNA" zou alleen moeten worden geselecteerd na het gebruik van een van de methoden die worden beschreven op de DNA Confirmation pagina.

Genealogie Ondersteund door DNA maar niet bevestigd met DNA

Als een relatie wordt ondersteund met DNA-bewijs maar niet als bevestigd kan worden beschouwd met een van de goedgekeurde methoden, gebruikt je de Confident-status in plaats van Confirmed with DNA..

Het wordt aanbevolen dat u nog steeds het basis bron citatie protocol volgt dat wordt beschreven op de pagina DNA-bevestiging wanneer u een DNA-testovereenkomst gebruikt als bron in een profiel, zelfs als de relatie niet is bevestigd. U kunt ook een === DNA === subsectie onder de == Biography == gebruiken met een volledige uitleg.

De Relatiestatus kan worden gewijzigd in Bevestigd met DNA wanneer meer bewijsmateriaal wordt verzameld via aanvullende overeenkomsten of als het huidige bewijsmateriaal zorgvuldiger kan worden geanalyseerd.This page was last modified 17:40, 30 March 2022. This page has been accessed 1,435 times.