Help:Nl:Bevestigd met DNA

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Styles and Standards | DNA (nl)Dit is wat "Bevestigd met DNA" betekent op WikiTree. Als je klaar bent om bevestigingen te doen, raadpleeg je DNA-bevestiging.

Contents

Ouder-Kindrelaties Bevestigd met DNA

Image:WikiTree_Images-16.png

"Bevestigd met DNA" is een Relatie Status niveau dat aangeeft dat ouder-kindrelaties de ondersteuning hebben van DNA-testen, naast traditioneel genealogisch onderzoek. Als u dit gebruikt, betekent dit dat dit pictogram wordt weergegeven voor vaders en moeders op profielen en de meeste stamboomweergaven: DNA-confirmed.gif

Deze indicator wordt alleen gebruikt voor een ouder wanneer:

  1. twee of meer personen een DNA tests hebben gedaan, en
  2. de specifieke ouder-kindrelatie is zorgvuldig bevestigd met behulp van een methode die is beschreven op de pagina DNA-bevestiging, en
  3. een bronvermelding zoals die op de DNA-bevestiging pagina is toegevoegd aan het profiel van het kind.

Als er geen juiste bronvermelding is, moet de status "Confirmed with DNA" worden verwijderd (door u of een ander lid).

Betekent "Bevestigd met DNA" dat een relatie is bewezen?

De "Bevestigd met DNA" indicator betekent dat de traditionele genealogie verder is ondersteund met DNA-testen.

Bevestiging is geen absoluut bewijs . Belangrijke voorbehouden zijn:

  1. Alle genealogie op WikiTree — alle inhoud op een wiki website — is ingevoerd door gebruikers zoals jij'. Er kunnen fouten zijn . Om de geldigheid van een "Bevestigd met DNA" conclusie te beoordelen, overweeg dan de bron citatie (zie onderaan het profiel), wie deze heeft ingevoerd (zie de Activiteiten log voor het profiel) en of de conclusie onafhankelijk kan worden geverifieerd.
  2. Zelfs als een bevestigingsmethode perfect wordt toegepast, zijn er beperkingen voor DNA-testen. Als een man bijvoorbeeld een exacte yDNA overeenkomt met de man die hem heeft opgevoed, kan het vaderschap worden beschouwd als bevestigd met DNA. Het is echter mogelijk dat de echte vader de vermeende vaders broer, vader, vaderlijke oom, enz. is, omdat ze allemaal hetzelfde Y-chromosoom zouden hebben.

DNA-Matches met Onvolledige Genealogische Verbindingen

"Bevestigd met DNA" kan niet worden gebruikt als de genealogie onvolledig is.

Als een DNA-testbedrijf inschat dat je een goede match bent met iemand anders, kun je er vrij zeker van zijn dat jij en je match een gemeenschappelijke voorouder delen in een genealogisch tijdsbestek. Mogelijk kent je echter niet de identiteit van de gemeenschappelijke voorouder of heb je mogelijk geen vertrouwen in elke link in de keten van relaties tussen bovenliggende en onderliggende elementen naar de gemeenschappelijke voorouder.

Dit is heel gebruikelijk en waarschijnlijk het geval bij de meeste van je matches.

"Bevestigd met DNA" zou alleen moeten worden geselecteerd na het gebruik van een van de methoden die worden beschreven op de DNA Confirmation pagina.

Zie DNA Categorisatie voor Projecten voor mogelijke manieren om DNA-verbindingen te volgen met overeenkomsten terwijl de genealogie wordt uitgewerkt.

Genealogie Ondersteund door DNA maar niet bevestigd met DNA

Als een relatie wordt ondersteund met DNA-bewijs maar niet als bevestigd kan worden beschouwd met een van de goedgekeurde methoden, gebruikt je de Confident-status in plaats van Confirmed with DNA..

Het wordt aanbevolen dat je nog steeds het standaard broncitaatformaat gebruikt dat wordt beschreven op de DNA Bevestiging pagina wanneer u een DNA-testmatch gebruikt als bron in een profiel.

De Relatie Status kan veranderd worden in Confirmed with DNAwanneer meer bewijsmateriaal wordt verzameld via aanvullende overeenkomsten of als het huidige bewijsmateriaal zorgvuldiger kan worden geanalyseerd.

Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 15:12, 9 August 2018. This page has been accessed 294 times.