Help:Nl:Categorisatie

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Categorization Help (NL)

Categorieën zijn groepen van profiles of pagina's. Bijvoorbeeld:

Als een profiel een categorie-tag zoals [[Category:Madisonville, Louisiana]] heeft, verschijnt het profiel in de Category:Madisonville, Louisiana categorie-pagina. Hier vind je meer informatie over het hoe en waarom profielen te categoriseren.

Contents

Voordelen van categorisering

Door profielen te groeperen die iets gemeenschappelijk hebben, kunnen categorieën:

  • leden helpen met het organiseren van een lopend onderzoek,
  • mensen helpen met een speciale interesse om profielen te vinden die ze misschien willen onderzoeken of waaraan ze willen samenwerken, en
  • historici of genealogen helpen die een bepaald onderwerp of een bepaalde locatie onderzoeken.

Je bent bijvoorbeeld geïnteresseerd in samenwerking met andere genealogen wiens voorouders in dezelfde militaire eenheid als jouw voorouder hebben gediend. Of misschien is een jong familielid geïnteresseerd om al zijn voorouders te zien die honkbal speelden of aan treinen werkten.

Hoe Categoriseer je een Profiel

Ten eerste, onderzoek en schrijf de biografie. Categorien zijn geen vervanging voor biografische tekst en bronnen, en zodra het verhaal van een persoon is geschreven, is het gemakkelijker om te weten hoe je het kunt categoriseren.

In de edit mode, look for this category icon in de werkbalk bovenin de biography sectie: category.png

Als je op dit pictogram klikt, wordt een tekstvak geopend. Begin in deze ruimte een woord te typen dat mogelijk in de categorienaam staat. Bestaande categorieën verschijnen terwijl je typt. Als je degene ziet die je zoekt, klik je erop. De categorie tag zal aan het profiel worden toegevoegd. Wanneer je de wijzigingen opslaat, wordt het profiel weergegeven op de categoriepagina.

Selecteer altijd de kleinste toepasselijke categorie. Dat wil zeggen, kies de meest specifieke categorie van het laagste niveau die je kunt vinden. Plaats bijvoorbeeld een profiel in Category:Madisonville, Louisiana in plaats van Category:Louisiana.

Als je een profiel uit een categorie wilt verwijderen, verwijder je de tag uit de profieltekst.

Voorbeelden van manieren om een profiel te categoriseren

Hier zijn enkele manieren waarop je een persoon kunt categoriseren.

Profielen kunnen in meerdere categorieën staan. Dit maakt ze gemakkelijker te vinden. Een profiel mag echter nooit in meer dan één categorie in dezelfde hiërarchie staan.

Nieuwe Categorieën toevoegen

Als je een categorie wilt gebruiken maar deze niet kunt vinden zie searching of browsing gebruik het "Request a New Category" formulier om hierover contact te maken met het Categorization Project.

Ervaren leden kunnen nieuwe categorieën maken als ze passen binnen een bestaande hiërarchie en instemmen met de categorienaam. Anders gebruik het contact formulier om een discussie te starten.

Geavanceerde onderwerpen

Voor meer informatie zie Categorization Help, de volgende pagina's:

Aarzel niet om om vragen te stellen in G2G met gebruikmaking van de tag categorization. Wij zijn een gemeenschap van leden die elkaar helpen.Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 09:47, 18 November 2020. This page has been accessed 1,115 times.