Help:Nl:Connecties met FamilySearch

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | WikiTree-tools en onafhankelijk ontwikkelde apps

Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

Use the WikiTree-FamilySearch Connections App with a free FamilySearch account.

Contents

Connecties van WikiTree naar FamilySearch

De app zal mogelijke overeenkomsten in de FamilySearch Tree aangeven voor profielen in je WikiTree Watchlist.

Als het om dezelfde persoon lijkt te gaan, klikt dan op "Create Match." Je kunt hierbij "Certain" of "Uncertain" selecteren.

Een link naar het FamilySearch-profiel zal worden toegevoegd aan de WikiTree-profielpagina van de persoon (onder "Research" onderaan de rechterkolom) en de Tree & Tools-pagina (onder "Genealogy Research"). Op deze manier kunnen jij en anderen, met een FamilySearch-account, door eenvoudig te klikken de informatie over die persoon daar bekijken.

Connecties zijn geen goedkeuringen

De FamilySearch stamboom, is net als WikiTree door de gebruiker gemaakt. De informatie daar, net als hier, kan incorrect zijn.

Een link van een WikiTree-profiel naar een FamilySearch-profiel is geen bewijs dat alle informatie en genealogie die is gekoppeld aan het FamilySearch-profiel juist is. Het is slechts een indicatie dat het profiel op WikiTree en het profiel op FamilySearch dezelfde persoon te vertegenwoordigen.

Connecties van FamilySearch naar WikiTree

Met de app kunt je ook eenvoudig koppelingen in WikiTree-profielen toevoegen vanuit FamilySearch-profielen.

Nadat je een match hebt gemaakt en de link aan WikiTree hebt toegevoegd, ziet je een link met de tekst "Link in FamilySearch.". Als je hierop klikt, wordt een formulier geopend voor het toevoegen van een vooraf opgemaakte bronvermelding aan het profiel van de persoon in de FamilySearch-stamboom.

Bij het volgende gebruik van de app zal de link niet meer verschijnen. Op deze manier voeg je niet per abuis een tweede link toe aan WikiTree.

Waarom connecties maken?

Het maken van deze connecties kan jouw en anderen nu helpen en heeft aanzienlijke potentiële voordelen voor de toekomst.

Vind informatie en bloedverwanten

Het meest voor de hand liggend is dat het proces van het maken van de matches ertoe kan leiden dat je profielen ontdekt op FamilySearch waarvan je niet op de hoogte was. Deze bevatten mogelijk nieuwe informatie en kunnen leiden naar onbekende bloedverwanten die dezelfde voorouders onderzoeken.

Door de link naar samenwerkingsprofielen op WikiTree toe te voegen, helpt je misschien ook andere WikiTreers om deze ontdekkingen te doen. Zelfs als andere leden niet aan deze profielen samenwerken, zullen ze in de toekomst waarschijnlijk door anderen worden gebruikt. De link naar het FamilySearch-profiel kan zeer waardevol voor hen zijn.

Op dezelfde wijze kunt je, door de link naar WikiTree toe te voegen aan FamilySearch, bloedverwanten helpen jouw en je werk op WikiTree te vinden.

De onderling verbonden enkele stamboom van de toekomst

De missie van WikiTree is om een ​​enkele stamboom voor iedereen te maken, maar we erkennen dat niet alle familiegeschiedenis hier op WikiTree.com zal worden gevestigd. Veel andere websites bevatten genealogische informatie, waarbij FamilySearch een van de belangrijkste is.

Het creëren van koppelingen tussen deze sites biedt meer dan alleen de genealogen die de websites bekijken. Het creëert een link die toekomstige technologie kan gebruiken. De links verzenden signalen die kunnen worden geïnterpreteerd door software. Google kan bijvoorbeeld "weten" dat dezelfde persoon op WikiTree en FamilySearch echt dezelfde persoon is, deels vanwege jouw link tussen hen.

Connecties direct bewerken

Je kunt de app op elk gewenst moment gebruiken om naar meer verbindingen te zoeken. Je kunt ook verbindingen verwijderen via deze app.

Daarnaast is er een directe manier om connecties te bewerken. Met deze tool kunt je:

  • Handmatig nieuwe verbindingen toevoegen: als je weet dat er een overeenkomend profiel is op FamilySearch maar je ziet het niet, dan kunt je het met de hand toevoegen met behulp van het ID van dit profiel.
  • Connecties verwijderen.
  • De zekerheidsstatus bewerken, bijvoorbeeld verander een connectie van Certain (Zeker) naar Uncertain (Onzeker).

Zie: Special:EditFamilySearch.

Bekende problemen en toekomstige verbeteringen

We zullen blijven werken aan verbeteringen.

De zoekgevoeligheid is niet perfect. Het zal enkele geldige matches missen en een aantal slechte potentiële matches presenteren. We kunnen een functie toevoegen waarmee je de gevoeligheid kunt aanpassen, zodat je kunt kiezen om meer of minder suggesties te zien.

If you spot bugs or have ideas for improvements, please post in G2G using the tag familysearch_app.This page was last modified 17:52, 30 March 2022. This page has been accessed 978 times.