Help:Nl:Connection Finder (NL)

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL)

Meer dan 80% van de mensen op WikiTree zijn met elkaar verbonden via familierelaties. De Connection Finder laat zien hoe.

Contents

Basisgebruik

Om een ​​verbinding tussen twee mensen te vinden, voer je hun WikiTree ID's in de velden op Special:Connection. Tenzij een van beide unconnected is zal het verbindingspad worden getoond, d.w.z. de keten van familierelaties die hen verbinden.

Als je op het profiel van een persoon bent, kun je ook "Connection to Me" selecteren in het pull-down menu bovenaan de pagina die begint met hun WikiTree-ID.

Opties

Standaard toont de Connection Finder je de kortste verbinding, het verbindingspad met de minste "stappen" of "graden van scheiding" tussen de twee mensen.

Dit kunnen relaties door middel van het huwelijk omvatten. Als je liever wilt weten of de twee mensen een "bloedverwantschap" hebben, selecteer dan de optie "Connection through a common ancestor" en klik vervolgens op de knop "Find Connection". Hierdoor lijkt de functie Connection Finder meer op onze Relationship Finder.

Je kunt dit nog verder beperken door een verbinding te zoeken via een gemeenschappelijke directe vaderlijke of moederlijke voorouder. Dit zal je een verbindingspad laten zien, als er een is, dat een afspiegeling is van Y-chromosoom of mitochondriaal DNA overerving.

Selecteer de optie voor "share common descendants" om te zien of de twee mensen gemeenschappelijke afstammelingen hebben.

Je kunt iedereen van een verbindingspad uitsluiten door op ✖ naast hun naam in het huidige pad te klikken. Hiermee kunt je zien of twee mensen een verbinding hebben die de uitgesloten persoon of personen niet omvat. Dit kan een interessante manier zijn om door alternatieve verbindingspaden te bladeren, d.w.z. paden die door verschillende familielijnen gaan. Om een ​​uitsluiting te verwijderen, gebruik de link "[clear]" in het gedeelte Opties.

Uitgelichte verbindingen

Elke week plaatsen we een paar mensen in onze Connection Finder. Dit zijn slechts voorbeelden. Je kunt jouw connectie met iedereen zien, niet alleen met deze uitgekozen personen. Voor deze personen hebben we het aantal stappen tussen hen en alle anderen op WikiTree echter vooraf berekend als een aandachtspunt. Deze verbindingsafstanden tonen we onderaan profielen, in onze wekelijkse e-mailnieuwsbrief en op de Connection Finder zelf.

Wijzigingen in verbindingen

Wanneer je relaties toevoegt of bijwerkt, kan het tot 24 uur duren voordat de wijzigingen worden weergegeven in de Connection Finder.

Om onmiddellijke resultaten te kunnen bieden, stellen we één keer per dag een speciale database samen. Dit gebeurd 's avonds laat.

Niet-verbonden mensen

Wie in je Watchlist is niet verbonden? Klik hier om dat uit te vinden. Zie voor meer informatie: Help:Nl:Unconnected (NL).


Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 16:35, 19 March 2021. This page has been accessed 725 times.