Help:Nl:DNA

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | DNA Hulp

Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Joop van Belzen

DNA comparison has become an important part of WikiTree's mission to connect the human family on one accurate single family tree.

We Zetten Je Testresultaten om in Actie


Als je een DNA-test hebt laten afnemen, zet WikiTree je testresultaten in voor genealogie. (Wanneer je nog geen test hebt gedaan, klik hier.)

WikiTree biedt geen DNA-testen aan en je uploadt de onbewerkte resultaten van je test niet naar WikiTree. We concentreren ons op wat we het beste kunnen: genealogische samenwerking.

Ten eerste, we helpen je met het delen en samenwerken van je DNA-testovereenkomsten, met je verre verwanten die dezelfde segmenten van het DNA van dezelfde voorouders hebben geërfd.

→ Je kunt WikiTree gebruiken om gemeenschappelijke voorouders te ontdekken en er informatie over te verzamelen.

Image:WikiTree_Images-16.png Ten tweede, wij doen iets dat alleen kan worden gedaan met een enkele, wereldwijde stamboom: wij verbinden verre verwanten die hetzelfde DNA van dezelfde voorouders hebben geërfd en nodigen hen uit voor het vergelijken van de testresultaten.

→Je kunt DNA-testen als wetenschappelijk bewijs gebruiken ter bevestiging of verwerping (ja, dat is er een onderdeel van!) van de familierelaties die we hebben opgebouwd met behulp van traditionele genealogie, dat wil zeggen met documenten en persoonlijke herinneringen.

Met miljoenen mensen die DNA-testen doen, is dit een open en snel groeiende grensverlegging voor genealogie.

Als je voor het eerst aan de slag gaat met DNA op WikiTree, klik hier.

Als je niets anders doet, vergeet dan niet te selecteren welke DNA-test je hier hebt gedaan. Deze stap van twee minuten start op de achtergrond. Wij verbinden automatisch het feit dat je een test hebt uitgevoerd naar de profielen van voorouders en familie waar deze test waardevol kan zijn.This page was last modified 07:11, 16 June 2022. This page has been accessed 3,270 times.