Help:Nl:DNA Categorisatie voor Projecten

Search WikiTree's help pages:

Categories: DNA Hulp | Categorisering Help | Projectleider Hulp

Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.

DNA Help-pagina's worden momenteel herzien. Informatie die momenteel hier is, is mogelijk niet de meest actuele. Kom binnenkort terug op verbeteringen na de recente wijzigingen in verband met de nieuwe GDPR-wetgeving van de Europese Unie. Bedankt! De DNA Educators Project Leaders


Deze pagina bevat aanbevelingen voor het gebruik van WikiTree in genetische genealogie voordat de Bevestigd met DNA statusindicator kan worden gebruikt voor individuele ouder-kindrelaties. Zie DNA Kenmerken voor een overzicht van de genetische genealogiegereedschappen van WikiTree.

Y-DNA Test Connecties waar de Gedeelde Directe Voorouder in de vaderlijke lijn onbekend is

In Achternaam DNA Projecten zijn er vaak mannen met dezelfde achternaam die overeenkomen met Y-DNA, maar hun gedeelde patriarch is nog niet gevonden. Deze mannen kunnen gecategoriseerd worden in unieke groepen door een code toe te voegen zoals [[Category:Roberts Y-STR Group 1]] bovenaan het profiel van de de vroegst bekende directe vaderlijke voorouder van de tester. Vervang eenvoudig Roberts door de achternaam voor je groep en zorg ervoor dat elke groeps-achternaam een ander nummer heeft.

Om de afstammeling (en) te zien die Y-DNA-getest zijn, klikt je op de voorouder (bijv. Op Roberts Y-STR Group 1 ) en wordt hij weergegeven in het bovenste gedeelte recht van zijn profiel, onder Y-chromosoom DNA-testpersonen.

Als je alle Y-chromosoom-afstammelingen van elk van deze voorouders wilt zien, klikt je op de voorouder (bijvoorbeeld op Roberts Y-STR Group 1 ) en vervolgens in de rechterbovenhoek van zijn profiel , klik onder DNA Connections op de link voor dragers van zijn Y-chromosoom.

Om onafhankelijk te verifiëren of deze groep voldoende overeenkomt, gaat u naar mitoYDNA.org om de mitoYDNA-ID's van de nakomelingen die op Y-DNA zijn getest te vergelijken. Als ze overeenkomen met ongeveer 90% van hun markeringen of dichterbij, en ze dezelfde achternamen delen, dan delen ze hoogstwaarschijnlijk een directe voorouder van de vaderlijke lijn met die achternaam in een genealogisch tijdsbestek.

Om onafhankelijke verificatie te verzekeren, is het vereist dat de mitoYDNA-ID van elke Y-DNA-tester op hun DNA-testpagina in WikiTree staat, of dat er een link wordt verstrekt naar het Y-STR-haplotype van de tester in een openbaar toegankelijk bestand, kaart, of tafel, etc. Het is ook vereist dat de directe vaderlijke voorouderlijke lijn van de tester in WikiTree staat.

Mitochondriale Test Connecties waar de Gedeelde Directe Voorouder in de moederlijn onbekend is

In geografische DNA-projecten zijn er vaak personen in dezelfde mtDNA haplogroep die matchen op HVR1 en HVR2, maar hun gedeelde matriarch is nog niet gevonden. Deze mensen kunnen worden onderverdeeld in unieke groepen door een code toe te voegen zoals [[Category:H6a1a mtDNA Group 2]] bovenaan het profiel van de vroegst bekende directe voorouder van de moeder. Vervang eenvoudig H6a1a door de haplogroep voor uw cluster en zorg ervoor dat elke mtDNA-groep een ander nummer heeft.

Om de afstammeling (en) die mtDNA werd getest te zien, klik je op de voorouder (bijvoorbeeld op H6a1a mtDNA Group 2) en ze worden weergegeven onder Mitochondrial DNA-testpersonen.

Om alle mitochondriale DNA-afstammelingen van elk van deze voorouders te zien, klikt u op de voorouder (bijv. Op H6a1a mtDNA Group 2) en vervolgens op de rechterbovenhoek van haar profiel, onder DNA-verbindingen, klik op de link voor "dragers van haar mitochondriaal DNA."

Om onafhankelijk te verifiëren dat deze groep overeenkomt met hun mitochondriaal DNA, gaat u naar mitoYDNA.org om de mitoYDNA-ID's te vergelijken van de nakomelingen die op mtDNA zijn getest. Als ze exact overeenkomen of alleen een kleine mismatch hebben en ze herleiden naar hetzelfde geografische gebied, delen ze waarschijnlijk een directe voorouder van de moederlijn die woonde in dat geografische gebied in een genealogisch tijdsbestek.

Om onafhankelijke verificatie te verzekeren, is het vereist dat de mitoYDNA-ID van elke mtDNA-tester op hun DNA-testpagina in WikiTree staat, of dat er een link wordt verstrekt naar de mtDNA-verschillen van de tester met de rCRS die in een openbaar toegankelijk bestand staan, , of tafel, etc. Het is ook vereist dat de directe moederlijn van de tester in WikiTree staat.

Autosomale Matches waarbij de Gedeelde Voorouder Onbekend is

Het is gebruikelijk voor Family Tree DNA Family Finder, 23andMe en AncestryDNA om matches met een bepaald niveau van vertrouwelijkheid te melden. Je kunt concluderen dat er een gedeelde voorgeschiedenis is in een genealogisch tijdsbestek, maar je kunt individuele-ouder-kindrelaties niet markeren als Bevestigd met DNA met behulp van de standaarden die zijn beschreven in de Aanvaardbare bevestigingsmethoden sectie.

Categorisatie kan hier waarschijnlijk voor worden gebruikt, maar hoe? We hebben iemand nodig om dit te overdenken en te experimenteren. Help alstublieft!This page was last modified 09:16, 16 June 2022. This page has been accessed 789 times.