Help:Nl:DNA Matches

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | DNA (nl)

Het grootste voordeel van DNA testen voor velen van ons is de mogelijkheid om contact te maken en te communiceren met verre verwanten die een deel van hetzelfde DNA van dezelfde voorouders hebben geërfd.

Neem contact op met personen die met jouw DNA matchen


Een autosomale DNA test van een van de grote testbedrijven (Family Tree DNA, AncestryDNA, 23andMe, MyHeritageDNA) geeft je waarschijnlijk honderden of zelfs duizenden matches. Dat is spannend.

Het communiceren en uitzoeken van uw exacte relatie zal echter niet eenvoudig zijn!

Ten eerste zullen veel van hen misschien niet reageren. Ten tweede is het misschien niet eenvoudig voor hen om hun genealogische informatie met je te delen.

Je kunt het eenvoudiger voor hen maken door bij voorbaat je stamboom te delen. Je deelt het al als je op WikiTree bent. En het is al privacy-gecontroleerd. Iedereen op internet kan stambomen en profielen zien op WikiTree, maar wat ze zien, is afhankelijk van het Privacy Level en de Trusted List van elk profiel.

In het bijzonder hebben we onze Compact Family Tree geoptimaliseerd voor delen met DNA test matches. Deze stamboomweergave toont acht generaties, ongeveer wat relevant is voor autosomale testovereenkomsten, en geeft het maximale aantal namen en locaties in de kleinste ruimte weer om gemakkelijk te kunnen scannen.

Klik op your DNA Tests page voor een template die je kunt kopiëren en in berichten in je matches kunt plakken. Als je weet dat een match aan vaders- of moederszijde is, wilt je misschien de Compact Family Tree van je vader of moeder delen in plaats van die van jezelf. Klik op het profiel van je ouder en selecteer vervolgens "Compact Tree" in het menu pull-down menu dat begint met hun ID.

Voor Y-chromosoom en mitochondriale DNA test matches kunt je de directe vaderlijke en moederlijke lijnen van je delen op de DNA Ancestors pagina.

Alternatieve contact methoden

Veel van onze leden hebben hun eigen methoden.

Als jouw match een stamboom beschikbaar maakt op de site van het DNA-testbedrijf, wil je misschien een deel van de familie van de match toevoegen aan WikiTree voordat je contact met ze opneemt. Kitty (Cooper) Smith legt hier haar methode uit: "How do you use your auDNA test on WikiTree?"

Heb je je eigen methode? Leg het uit in een reactie naar Kitty of "What message do you send to your DNA matches?" of start a new G2G post. We horen het graag!

Samenwerken met personen die met jouw DNA matchen

WikiTree is gericht op samenwerking. Sinds 2008 hebben we onze community laten groeien, ons beleid en de gemeenschapscultuur evolueren en onze tools verfijnen om genealogische samenwerking leuk en productief te maken.

We zijn er trots op dat veel genealogen WikiTree nu beschouwen als de beste plaats om samen te werken.

Als je DNA verwanten met je samenwerken op WikiTree, kunnen de resultaten krachtig zijn. De genealogische heilige graal voor velen van ons is om onze stamboom met DNA te bevestigen. WikiTree faciliteert dit met status indicators om op te nemen en te tonen wanneer een connectie is bevestigd met DNA, zoals deze: https://www.wikitree.com /images/icons/dna/DNA-confirmed.gif

Zie: DNA Bevestiging wanneer je klaar bent om deze indicatoren te gaan gebruiken.

Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 10:42, 13 August 2018. This page has been accessed 191 times.