Help:Nl:Dagelijkse limieten voor berichten

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Email and Communication Help

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Beers-813

WikiTree beperkt het aantal profielopmerkingen, fotocommentaar of privéberichten dat je per dag kunt plaatsen.

Bericht Limieten

Anonieme bezoekers en nieuwe leden kunnen slechts een totaal van vijf (5) berichten per dag verzenden.

Ondertekenaars van de Ere Code kunnen er 30 per dag sturen.

We waren gedwongen om dit (en vele andere ongelukkige beperkingen en ongemakken) op te leggen vanwege spammers en oplichters.

Sommige spammers komen voorbij alle andere obstakels die we op hun weg plaatsen. De berichtenlimiet betekent dat ze slechts een beperkte hoeveelheid schade kunnen aanrichten.

Hoe worden ze geteld

Elke profielcommentaar en privébericht telt mee voor het gecombineerde totaal. Het is dit gecombineerde totaal dat beperkt is tot 5/30 stuks. Dat wil zeggen, het is niet zo dat u 5/30 privéberichten en 5/30 berichten met profielcommentaren kunt plaatsen. Het is dat je in totaal 5/30 berichten of reacties kunt verzenden / plaatsen.

Profielopmerkingen zijn hierin ook opgenomen omdat ze e-mailberichten genereren naar de profielbeheerders.

Foto opmerkingen worden ook meegeteld, maar ze worden apart geteld.

De telling is per periode van 24 uur, niet per kalenderdag. Dit kan verwarrend zijn als je 's nachts enkele berichten verstuurt en de volgende ochtend meer berichten verzendt.

Uitzonderingen op de limieten

Er zijn uitzonderingen op de limieten voor:

Deze leidende leden moeten het volgende begrijpen: grote aantallen op elkaar lijkende berichten kunnen worden verward met spam.

We hebben gevallen gehad waarin een goedbedoelend WikiTree-lid bijna dezelfde opmerkingen over honderden profielen op één dag plaatste. Omdat de profielen tot een zelfde familie behoorden, gingen veel van de reacties naar dezelfde profielmanagers.

Hoewel dit geen commerciële spam is, wordt WikiTree getagd als een spamwebsite. Als er te veel vergelijkbare e-mailberichten uitgaan, beginnen automatische spamfilters op het internet hierop te reageren. Bovendien kan de persoon die een tiental kopieën van hetzelfde bericht ontvangt, de berichten handmatig markeren als spam. Dit zou kunnen betekenen dat ze geen WikiTree-e-mail meer ontvangen en dat hun e-mailprovider stopt met het leveren van WikiTree-e-mail aan hun andere gebruikers. We kunnen zelfs op spammer-blacklists terechtkomen en hierdoor geen enkele e-mail meer aan iemand kunnen bezorgen.

E-mail is uitermate belangrijk voor de werking van WikiTree. Het is een enorm probleem voor alle WikiTree-leden als we geen e-mail meer kunnen bezorgen.

Leden met extra rechten voor het verzenden van berichten moeten voorzichtig zijn met het plaatsen of verzenden van grote aantallen reacties of privéberichten, vooral als ze bijna identiek zijn en/of naar dezelfde profielbeheerders gaan.This page was last modified 23:22, 15 October 2021. This page has been accessed 629 times.