Help:Nl:Doop- en Begraafplaats Velden

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Hulp bij het bewerken van profielen

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers, bijgewerkt JvB 26-01-2020.

Waarom heeft WikiTree geen databasevelden voor doop of begrafenis?

Veel WikiTreers hebben gevraagd om extra gegevens invoervelden. De meest gevraagde velden zijn:

  • Doop Datum

Doop Locatie

  • Begrafenisdatum
  • Begrafenislocatie of Begraafplaats

Er zijn goede redenen om deze velden toe te voegen. Je wilt misschien mensen organiseren, sorteren of zoeken op basis van deze datums of locaties. Dat is alleen mogelijk met een databaseveld. Omdat andere stamboomsystemen deze velden ook vaak vastleggen, kunnen we ze ook beter importeren bij het verwerken van GEDCOMs.

Echter, de "wiki" manier om gegevens te bewaren, bevindt zich echter in de tekst van de pagina. Deze biedt meer flexibiliteit. En het is wat we aanbevelen.

We sluiten toekomsti wijzigingen niet uit maar het is zeer onwaarschijnlijk dat we doop- of begraafvelden zullen toevoegen.

Een probleem met vooral doop is dat ze niet universeel zijn. Ze worden niet op dezelfde manier begrepen voor alle tijdsperioden en culturen. Veel culturen hebben vergelijkbare tradities, maar ze zijn niet precies hetzelfde. Als we deze velden zouden toevoegen, zou het heel moeilijk zijn om ze in de gemeenschap te definiëren. Dit kan leiden tot velden die te breed zijn om bruikbaar te zijn of meer velden toevoegen voor andere culturen.

Een probleem met het toevoegen van een extra databaseveld is dat het complicatie en complexiteit toevoegt voor de programmering en de gebruikersinterface. Het maken van de velden zou slechts de eerste stap zijn. We moeten alle manieren aanpassen waarop profielen worden gemaakt, bewerkt en bijgehouden. En om de velden voor alles bruikbaar te maken, moeten we ze opnemen in overeenkomsten, indexen, displays, enz.

Een doopdatum kan worden gebruikt als vervanging voor de geboortedatum als deze laatste niet beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor begrafenisdatum en overlijdensdatum. Doop- en begrafenis locaties zouden moeten worden behandeld als vervangende locaties voor geboorte en overlijden.

We hebben al een manier om geboorte-, overlijdensdatums en -locaties te vervangen door doop- of begrafenisdata of locaties: de statusindicatoren. Als een geboorte-, overlijdensdatum of -locatie niet bekend is, voer dan de doop- of begrafenisdatum of -locatie in en markeer dit als "uncertain " of gebruik de aanduidingen "before" of "after".This page was last modified 20:57, 10 March 2022. This page has been accessed 657 times.