Help:Nl:Duplicaten

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Hulp bij profielbeheer

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: MB

Duplicates are two or more profiles that represent the same person. Here is how to manage them.

Zie ook:

Contents

Waarom zijn duplicaten een probleem?

WikiTree's missie is om een Gezamenlijke Stamboom te maken met maar een profiel voor elk persoon. Twee of meer profielen voor een persoon druist in tegen ons doel.

Dit is zo belangrijk dat Punt I van onze Ere Code zegt: "We werken samen. Als we voorouders delen werken we samen aan dezelfde voorouder profielen."

Duplicaten worden vaak per ongeluk gemaakt. Samenvoegen is een groot deel van wat actieve WikiTreers doen. Er is zelfs een speciaal project, het Arborists, gewijd aan het vinden en samenvoegen van duplicaten.

Is het ooit acceptabel om opzettelijk een duplicaat te maken?

Er zijn twee zeldzame situaties waarin het acceptabel is om opzettelijk een duplicaat te maken:

  1. Als u (of een naast familielid) bent geadopteerd en u wilt een apart profiel maken om uw biologische erfgoed te verkennen zonder uzelf los te koppelen van uw adoptiegezin. Zie Help:Nl:Adopties en meerdere ouders.
  2. Als Privé of Niet getoonde profielen zijn gemaakt voor uw naaste familieleden en de Profielbeheerder helemaal niet reageert en je wacht tot de profielen worden verwijderd nadat het account van het voormalige lid is gesloten door het WikiTree-team.

Hoe kun je duplicaten vinden?

Telkens wanneer u een nieuw profiel aanmaakt, handmatig of via GEDCOMpare, stellen we automatisch waarschijnlijke overeenkomsten voor.

Het is belangrijk om de voorgestelde overeenkomsten te bekijken. Veel kunnen snel worden weggegooid. Bij sommigen, vooral als de persoon modern is en het profiel privé is, moet u mogelijk contact opnemen met de Profielmanager om te vragen of uw persoon dezelfde is.

Om te zoeken naar duplicaten van bestaande profielen in uw Overzicht lijst, gebruikt u Vind Matches. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen, omdat er elke dag duizenden nieuwe profielen aan WikiTree worden toegevoegd. De mensen die ze toevoegen, vallen de duplicaten mogelijk niet op.

Datums en locaties helpen duplicaties voorkomen

Een belangrijke factor die duplicaten kan voorkomen is u ervan verzekeren dat een profiel altijd datums en locaties heeft.

WikiTree is een plaats waar een bij benadering of schatting de voorkeur verdient boven een leeg veld. Een nieuw profiel "Jan Jansz" zal waarschijnlijk vele honderden potentiële matches opleveren. Een geschatte datum ingevoerd, b.v. 1750, maakt het gemakkelijk om een ​​match uit te sluiten voor een John Jones geboren in 1850, of een Jan Jansz die stierf in 1650. Een brede locatie, bijvoorbeeld "United Kingdom" of "Europa", maakt het gemakkelijk om Jan Jansz uit te sluiten die in Australië werden geboren.

Gebruik bij het maken van schattingen de knop "zekerheids status" voor "Onzeker" die u vindt onder het veld voor gegevensinvoer. Markeer als een gegeven onzeker is altijd het vakje 'Uncertain.'

Zie Help:Nl:Geschatte data en Help:Uncertain Locations voor meer informatie.

Hulp krijgen

Soms is het moeilijk om te weten of twee profielen dezelfde persoon vertegenwoordigen. Dit is een van de grote uitdagingen van collaboratieve genealogie. Om het werk aan deze uitdagingen te coördineren heeft de WikiTree-gemeenschap speciale projecten ontwikkeld voor onderwerpen en regio's.

Als je niet aan het project wilt deelnemen of privé contact wilt opnemen met projectleden, plaats dan een opmerking op het juiste profiel of post op G2G met behulp van de WikiTree ID van het profiel en de juiste projecttag. U kunt uw vraag ook taggen arborists.

Zie Help:Nl:Mergen-Samenvoegen voor meer details.This page was last modified 17:48, 30 March 2022. This page has been accessed 702 times.