Help:Nl:Erecode

Search WikiTree's help pages:
Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: MB & JvB

Wiki-genealogie erecode

WikiTree is gratis, maar niet ten koste van alles. Onze gemeenschap werkt samen om iets speciaals te creëren: een nauwkeurige unieke enkelvoudige stamboom die gratis is en openbaar voor de hele wereld. Dit grote project vereist wederzijds vertrouwen en een gemeenschappelijk begrip van hoe deze gemeenschap werkt.

Als je bent uitgenodigd door een familielid en slechts een paar privé familieprofielen maakt of bewerkt, is het volgende niet van cruciaal belang. Degenen die op een uitgebreidere schaal deelnemen, moeten akkoord gaan met deze gemeenschappelijke ethische code en principes.

Deze code is een belofte die de leden van deze gemeenschap aan elkaar doen. De makers en hosts van WikiTree hebben ook een belofte gedaan: namelijk om WikiTree voor altijd gratis te houden.

Onze Erecode

  1. We werken samen. Als we voorouders delen, werken we samen aan dezelfde voorouderprofielen.
  2. We hechten belang aan nauwkeurigheid. We streven er altijd naar om onze wereldwijde stamboom te verbeteren en fouten te herstellen.
  3. We weten dat fouten onvermijdelijk zijn. We moeten niet bang zijn om ze te maken. We gaan er altijd van uit dat fouten onopzettelijk zijn wanneer anderen ze maken en vragen ook voor onszelf om hetzelfde begrip.
  4. We weten dat misverstanden onvermijdelijk zijn. We proberen ze te minimaliseren door hoffelijk voor iedereen te zijn, zelfs voor degenen die er zelf niet naar handelen.
  5. We respecteren privacy. We schermen alles af waarvan we denken dat onze gezinsleden het niet openbaar willen maken. Als dat niet genoeg is voor iemand, verwijderen we zijn persoonlijke gegevens.
  6. We respecteren auteursrechten. Wij kopiëren niet bewust informatie die eigendom is van iemand anders. Als we zelf een copyright willen behouden, laten we dat weten en geven aan wat auteursrechtelijk beschermd is, zodat anderen het niet per ongeluk kopiëren.
  7. We geven waardering. Hoewel het meeste stamboomonderzoek niet auteursrechtelijk beschermd is, verdienen onderzoekers waardering voor het werk dat ze hebben gedaan.
  8. We vermelden bronnen. Zonder bronnen kunnen we conflicterende informatie niet objectief oplossen.
  9. We zijn verenigd in een missie om 's werelds gemeenschappelijke voorraad aan kennis te vergroten. We respecteren altijd copyrights en privacy, maar we houden informatie zo vrij en open mogelijk.

Ondertekenaars

Klik hier voor de volledige lijst met ondertekenaars.

Zie: Over WikiTree voor meer over onze missie en organisatie of Lidmaatschap voor meer informatie over de voordelen van het ondertekenen van de erecode.This page was last modified 13:42, 30 March 2022. This page has been accessed 898 times.