Help:Nl:Familie toevoegen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL)

Voeg hier een niet verwant persoon toe.

Toevoegen van Familie door het toevoegen van nieuwe profielen

Het toevoegen van nieuwe profielen voor familieleden gebeurt stap voor stap. Dat wil zeggen, je voegt een ouder, broer of zus, partner of kind toe vanuit je Persoon Profiel. Vervolgens kun je een ouder, broer of zus, partner of kind uit hun profiel toevoegen. Enzovoort.

Voeg bijvoorbeeld je grootvader toe door eerst je vader toe te voegen. Klik op de link "[father?]" vanuit het profiel of je familie stamboom pagina. Nadat je het profiel van je vader hebt gemaakt, maak je het profiel van je grootvader door op de koppeling "[father?]" te klikken in het profiel of de stamboom pagina van je vader.

Om een familielid toe te voegen aan iemand anders dan jezelf, begin je bij jouw Watchlist. Dit brengt je naar een lijst met alle profielen die je al gemaakt hebt.

Raadpleeg voor moeilijkere relaties de help pagina's te vinden bij Adopties en meerdere ouders en meerdere huwelijken.

Familie toevoegen door bestaande profielen aan te sluiten

Als een profiel van jouw familielid al bestaat op WikiTree ... geweldig! :-)

Maak geen duplicaat. WikiTree gaat helemaal over samenwerking. We maken een enkele stamboom met één profiel voor elk persoon. Dubbele profielen verstoren het doel van WikiTree. (Als u per ongeluk een duplicaat maakt, voeg ze samen.)

Als je de relaties van een bestaand profiel wilt bewerken, moet je jezelf in de Vertrouwenslijst van het profiel bevinden, tenzij het Open is.

Je krijgt een formulier te zien om een Trusted List request vanuit het profiel te verzenden. Laat in je verzoek, de Profiel beheerder weten wat jouw relatie tot het profiel is. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen "[This Profile] is mijn overgrootvader, via zijn zoon John."

Zodra je in de Trusted List bent, kunt je het profiel als een gezinslid toevoegen met behulp van hun WikiTree ID. Je voert dit bovenaan het formulier in om een gezinslid toe te voegen. Zie Gezinsrelaties bewerken voor meer informatie over het verbinden van bestaande profielen.

Als de Profielmanager niet reageert, raadpleeg dan Niet reagerende Profielmanagers.

Profielen voor levende mensen

Als een gezinslid nog leeft en een e-mailadres heeft, kan je het e-mailadres toevoegen wanneer je zijn profiel maakt of bewerkt.

Dit nodigt hen uit om lid te worden van WikiTree en manager van hun eigen profiel te worden. Zij krijgen een Family Member account.

Je kunt commentaar toevoegen aan de uitnodiging en je kunt ze toevoegen aan de Trusted List van de profielen van familie leden.


Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers


This page was last modified 19:31, 24 November 2020. This page has been accessed 872 times.