Help:Nl:Free-Space Projecten

Search WikiTree's help pages:

Categories: Leader Help | WikiTree Help (NL)

Free Space projecten is een gemakkelijke manieren om zo ongeveer alles te organiseren.

Terwijl Top-Level Projecten en Sub-Projecten formeel zijn en veel tijd nemen om op te zetten, Free Space projecten kun je inrichten zoals jij wilt en je kunt er direct een opzetten. Later kan het altijd nog een meer formeel project worden.

Hoe werkt het?

De basis van een free-space project is een free-space profiel als project pagina.

Leden van het project moeten worden toegevoegd aan de projectpagina's Trusted List. Op deze manier staat het profiel op hun Watchlist en zullen ze updates en aankondigingen zien in hun Activity Feeds.

Sommige projecten gebruiken het bulletinboard van het profiel als primair communicatiemiddel met projectleden. In deze gevallen kun je elk projectlid instellen als manager van de pagina. Op deze manier ontvangen ze een e-mail wanneer een nieuwe reactie wordt gepost in plaats van ze alleen in hun feeds te zien.

Andere projecten gebruiken G2G voor hun gesprekken. Kies hiervoor een project tag en zet het op de projectpagina. Je kunt kiezen wat je wilt, maar je moet overwegen hoe andere tags worden genoemd, zodat anderen de tag gemakkelijker kunnen onthouden en gebruiken.

Alle projecten met vrije ruimte moeten gecategoriseerd zijn. Op deze manier kunnen anderen ze vinden. Je kunt de Category:Projects gebruiken, maar het is belangrijker om de regionale categorie of andere meer specifieke categoriehiërarchie te gebruiken waar anderen naar op zoek kunnen zijn.

Voorbeelden

Alle individuele one name studies en one place studies voor bepaalde achternamen of lokale gebieden zijn free-space projecten. Bijvoorbeeld:

Veel begraafplaatsen hebben free-space projecten onder de vlag van het Global Cemeteries project. Bijvoorbeeld:

Sommige leden organiseren afstammelingen groepen voor degenen die een bepaalde voorouder delen. Het is een geweldige manier om samen te werken aan de afstammingslijnen die van die persoon evolueren, verborgen bronnen te vinden en samen mysteries op te lossen. Bijvoorbeeld:

Genetische genealogen gebruiken ze soms bij het zoeken naar de identiteit van hun gedeelde voorouder (s). Vaak zal een DNA test onthullen dat je een significant deel van het DNA kunt vergelijken met andere testpersonen, maar je weet niet wie je gemeenschappelijke voorouder of voorouders waren. Een project met vrije ruimte kan een geweldig forum zijn voor coördinatie om de puzzelstukjes bij elkaar te brengen.

Er zijn ook bredere DNA-studies, zoals:

Soms willen leden samenwerken wanneer zij voorouders hebben in een bepaalde militaire eenheid. Bijvoorbeeld:

Free-space projecten worden vaak gebruikt voor lopende of toekomstige projecten, dat wil zeggen onderwerpen die later top-level projects of sub-projects kunnen worden als er voldoende belangstelling is. Het Free-Space project is een goede manier om te beginnen met organiseren. Bijvoorbeeld:

Sommige genealogische verenigingen en clubs die een "real life" aanwezigheid hebben gebruiken een free-space project als hun online aanwezigheid, bijvoorbeeld:

Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 15:15, 9 August 2018. This page has been accessed 201 times.