Help:Nl:GEDCOM

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | GEDCOMs

Contents

Wat is een GEDCOM?

GEDCOM staat voor GEnealogical Data COMmunication. Het is een bestandsindeling voor het overbrengen van stamboominformatie.

De GEDCOM-standaard is bijna universeel geadopteerd door grote genealogie websites en softwaretools. Dit is goed voor iedereen. Dit betekent dat de familiegeschiedenis niet tot één site beperkt wordt. Je kunt informatie verplaatsen en kopiëren. Dit helpt ervoor te zorgen dat het werk dat je in jouw stamboomonderzoek stopt nooit verloren gaat.

Een GEDCOM Uploaden

Klik hier om je GEDCOM te uploaden.

Uploaden houdt geen verplichting in. Je kunt het zelfs doen als guest zonder lid te worden van WikiTree. Je krijgt een net "GEDCOMpare" rapport te zien dat je helpt familieleden te vinden die al op WikiTree zijn.

Opmerking: GEDCOM's met meer dan 5000 mensen kunnen niet worden geüpload. Ze moeten gesplitst worden.

Als je al een GEDCOM hebt geupload klik hier voor je lijst met files.

Een GEDCOM Importeren

We importeren geen stambomen in WikiTree. In plaats daarvan stelt GEDCOMpare je in staat om individueel profielen te creëren en te verbeteren met gebruikmaking van de informatie uit je GEDCOM.

Om profielen toe te voegen en te bewerken, moet je een Wiki Genealogist zijn die onze Honor Code heeft onderschreven. Je moet ook de voorgestelde overeenkomsten bekijken die GEDCOMpare toont. Dit kan vervelend zijn, maar het is essentieel voor onze gemeenschappelijke missie om een accurate gezamenlijke stamboom te creëren in plaats van een stel losse stambomen.

Een GEDCOM Exporteren

Klik hier om een GEDCOM te exporteren vanuit WikiTree.

Zie voor informatie en tips over het exporteren van andere websites en programma's: Een GEDCOM Exporteren.

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 09:55, 3 June 2020. This page has been accessed 1,023 times.