Help:Nl:GEDCOMpare

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | GEDCOMs

GEDCOM's worden niet geïmporteerd in WikiTree. In plaats daarvan kun je, nadat je een bestand upload, met onze "GEDCOMpare" tool gemakkelijk:

 1. Jouw stamboom Vergelijken met onze gezamelijke stamboom. We laten je overeenkomsten zien met profielen die al in WikiTree aanwezig zijn. Aan de hand van deze overeenkomsten kun je bepalen of het om dezelfde persoon gaat.
 2. Profielen Toevoegen & Bewerken in onze gezamelijke stamboom gebruikmakend van je GEDCOM. Het één voor één toevoegen van mensen na het bevestigen of weigeren van voorgestelde overeenkomsten (suggested matches).

Contents

Actie knoppen

De volgende actieknoppen verschijnen afhankelijk van de situatie in de kolom WikiTree-profielen van de main GEDCOMpare tabel en vergelijkings pop-ups.

 • Add: Klik op deze knop om een ​​profiel voor de persoon op WikiTree te maken.
  • Toevoegen knoppen verschijnen niet in de hoofdtabel totdat alle voorgestelde overeenkomsten in jouw GEDCOM zijn bevestigd of afgewezen. Dit kan lastig zijn als er veel suggesties zijn, maar we denken dat het belangrijk is om te voorkomen dat dubbele profielen worden gemaakt die later moeten worden samengevoegd.
  • Add knoppen verschijnen niet in vergelijkings pop-up vensters totdat alle voorgestelde matches van alle naaste familieleden van de startpersoon zijn bevestigd of afgewezen.
 • Edit: In vergelijkings pop-ups gebruik je deze knop om een bestaand profiel op WikiTree te bewerken.
  • Edit knoppen verschijnen alleen als er een bevestigde match is.
 • Compare: Achter elke voorgestelde, match of afgewezen WikiTree ID staat een Compare (Vergelijken) knop. Als je hierop klikt verschijnt er een gedetailleerd vergelijkings pop-up venster met meer actieknoppen.
 • Compare with: Als er geen suggesties of bevestigde matches zijn maar je denkt dat de persoon misschien toch op WikiTree staat, klik dan op deze knop om handmatig een WikiTree ID in te kunnen voeren.
 • Match: In vergelijkings pop-up vensters gebruik je deze knop om te bevestigen dat de persoon in je GEDCOM en het profiel op WikiTree dezelfde persoon representeert.
 • Match With: Deze actieknop verschijnt in vergelijkings pop-up vensters bij naaste bloedverwanten van de beginpersoon in je GEDCOM. Het stelt je in staat direct een match aan te geven voor de corresponderende naaste bloedverwanten van het startprofiel op WikiTree zonder ze eerst te vergelijken.
 • Reject: In vergelijkings pop-up vensters gebruik deze knop om een voorgestelde match af te wijzen. Doe dit alleen als het profiel op WikiTree niet dezelfde persoon als in je GEDCOM is.
 • Zoeken: als een persoon in de GEDCOMpare tabel geen gesuggereerde of bevestigde overeenkomsten heeft, zie je een knop voor het doorzoeken van WikiTree. Ons zoekformulier wordt automatisch gevuld met de persoonsgegevens van jouw GEDCOM. Direct zoeken is een goed idee als een naam verschillende vormen kan hebben of als de datums anders kunnen worden ingevoerd.Vergelijkings Pop-Up vensters

Als je op een "vergelijk" actie knop klikt zie je een gedetailleerde vergelijking van de persoon in je GEDCOM (aan de linkerkant) met het overeenkomstige profiel op WikiTree (aan de rechterkant).

Onder de startpersoon staan ​​rijen voor de vader, moeder, broers en zussen, echtgenoten en kinderen van deze persoon in je GEDCOM en het profiel op WikiTree.

Matches Accepteren en Afwijzen

Vergelijkingspop-ups geven je over het algemeen alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of de persoon in je GEDCOM overeenkomt met het profiel op WikiTree, dus of ze dezelfde persoon vertegenwoordigen. Als dat het geval is, klikt u op de knop "match" . Als dat niet het geval is, klikt je op de knop "reject".

Als je niet zeker weet of ze dezelfde persoon zijn, kun je het profiel op WikiTree nader bekijken door in de rechterkolom op de naam van de persoon te klikken. Als het WikiTree-profiel is private moet je mogelijk contact opnemen met de Profile Manager of verzoeken om Trusted List toegang.

U kunt de persoon in je GEDCOM nader bekijken door op het plusteken (+) te klikken dat zich bovenaan de linker kolom bevindt. Dit toont je echter de "onbewerkte" gegevens van het oorspronkelijke bestand en is mogelijk niet nuttig.

Als je op een match of reject actieknop klikt, wordt het vergelijkingspop-up venster gesloten. Het wordt ook gesloten als je op een andere vergelijkingsknop klikt.

Profielen toevoegen en bewerken met vergelijkingspop-ups

"Add" knoppen verschijnen in de hoofdtabel als je alle voorgestelde overeenkomsten in de GEDCOM hebt geaccepteerd of afgewezen. Add-knoppen zullen sneller verschijnen in vergelijkingspop-ups. Je hoeft alleen alle suggesties voor de gezinsleden die in de pop-up verschijnen, te hebben bekeken.

"Edit"-knoppen verschijnen in vergelijkingspop-ups wanneer je een match hebt geaccepteerd. Hiermee kunt je het profiel op WikiTree bewerken met behulp van gegevens vanuit je GEDCOM. Doe dit alstublieft zorgvuldig, vooral als je niet de profielbeheerder van het bestaande profiel bent.GEDCOMpare tabel gebruikstips

Hier is meer informatie over het gebruik van de hoofd GEDCOMpare-pagina.

Tabelkolommen en sorteren

Elke rij in de tabel is een individu in je GEDCOM. Je kunt de volgorde wijzigen door op een van deze kolomkoppen te klikken:

 • ID is het identificatienummer of de code voor de persoon in uw GEDCOM. Deze zijn gewoonlijk zonder verdere betekenis toegewezen wanneer je GEDCOM werd gemaakt, maar het is handig om een ​​uniek ID voor elke persoon te hebben. Standaard zijn de rijen gesorteerd in ID-volgorde.
  • Het selectievakje in deze kolom markeert de persoon als voltooid (zie hieronder).
  • Met het + -teken in deze kolom kunt je de onbewerkte gegevens bekijken van de persoon in je GEDCOM. Dit is over het algemeen niet nodig.
 • Name Naam van de persoon in je GEDCOM. Je kunt hierop klikken om de rijen in alfabetische volgorde te bekijken.
 • Birth Geboorte datum van de persoon in je GEDCOM. Je kunt hierop klikken om de rijen in volgorde van geboortedatum te bekijken
 • Death Overlijdensdatum van de persoon in je GEDCOM. Je kunt hierop klikken om de rijen in volgorde van overlijdensdatum te bekijken.

Matches

De WikiTree Profiles kolom van de hoofd tabel bevat WikiTree IDs voorafgegaan door een van de volgende:

 • suggested: Dit zijn WikiTree-profielen die mogelijk overeenkomen met de persoon in je GEDCOM. Of niet. Het kunnen heel erg slechte suggesties zijn. Het is aan jou om ze te vergelijken en te beslissen.
 • matched: Dit zijn bevestigde matches. Mogelijk zijn het voorgestelde matches die je hebt geaccepteerd, matches die je handmatig hebt ingesteld via een "match met" een actie knop, of profielen die je al had gemaakt met je GEDCOM-gegevens.
 • rejected: Dit zijn voorgestelde matches die je hebt afgewezen omdat ze de persoon in je GEDCOM niet vertegenwoordigen. Om rommel te voorkomen, worden afgewezen matches niet weergegeven, tenzij je op de knop "show rejected matches" boven aan de pagina klikt.

Voltooide rijen

Nadat je een WikiTree-profiel hebt gemaakt of bewerkt met de gegevens van een persoon in je GEDCOM, wordt de rij van de persoon in je GEDCOMpare-tabel automatisch gemarkeerd als "completed".

Andere redenen om een ​​rij als voltooid te markeren:

 • Als de persoon vóór 1700 of 1500 is geboren en je niet het Pre-1700 of Pre-1500 certificaat hebt dat nodig is om deze vroege profielen te bewerken, of
 • als je niet beschikt over de namen, datums en bronnen voor de persoon die nodig zijn voor het maken van samenwerkingsprofielen op WikiTree.

Je kunt handmatig rijen markeren of de markering opheffen door het kleine vakje aan de linkerkant van de rij in de hoofdtabel aan of uit te vinken. Deze selectievakjes verschijnen ook bovenaan vergelijkingspop-ups.

Het markeren van rijen als voltooid is geheel voor je gerief. Het helpt te bepalen wanneer je klaar bent met een persoon, zodat je naar andere mensen kunt gaan. Dit betekent niet dat de persoon klaar is om geïmporteerd te worden.

Voltooide rijen worden standaard verborgen. Je kunt ze bekijken door op de knop "show completed rows" te klikken die boven aan de pagina wordt weergegeven.

Verversen

Er is een "refresh" link in the Add & Edit sectie boven in de tabel om de pagina te verversen. Hiermee wordt de pagina opnieuw geladen.

Verversen zou niet nodig moeten zijn. De tellingen en actie knoppen worden in principe automatisch bijgewerkt en gewijzigd. We hebben momenteel echter problemen met het verdwijnen van add-knoppen en verkeerde tellingen. Zie GEDCOMpare verbeteringen.

Wijzigingen opslaan

Je hoeft je voortgang op GEDCOMpare niet op te slaan. Je kunt het venster op elk gewenst moment sluiten en er later naar terugkeren.Vernieuwen voorgestelde Matches

Je kunt de voorgestelde matches op elk gewenst moment vernieuwen. Zoek naar de knop onderaan de GEDCOMpare-rapportpagina.

Vernieuwen kan handig zijn als het meer dan een paar dagen geleden is dat je je GEDCOM hebt geüpload. Nieuwe profielen worden constant toegevoegd aan WikiTree. Er kunnen nieuwe profielen zijn die matchen met de mensen in je GEDCOM.

Bovendien beperken we de voorgestelde matches voor elk individu tot vijf. Als u match hebt geweigerd, kunnen vernieuwingen mogelijk voorgestelde matches bevatten die voorheen niet zichtbaar waren.

Wanneer je de voorgestelde overeenkomsten vernieuwt, gaan je bevestigde en afgewezen matches niet verloren. Alleen voorgestelde matches worden vernieuwd. Als tijdens dit proces nieuwe voorgestelde matches worden gevonden, moet je elke nieuwe voorgestelde match accepteren of afwijzen voordat de knop "ADD" weer verschijnt.Vragen en Problemen

Verloren bestanden

Klik hier voor een lijst met GEDCOMs die je hebt geupload.

Als je het niet ziet, is je bestand mogelijk verwijderd en moet je het opnieuw uploaden. Zie hieronder voor meer informatie over verwijderen.

Merk ook op dat we een e-mail sturen wanneer je GEDCOMpare-rapport is aangemaakt. Als je het niet hebt ontvangen, zoek dan je e-mail op van "WikiTree." Ons bericht bevindt zich mogelijk in je spammap. Als dit het geval is, hebt je problemen met het ontvangen van toekomstige berichten van WikiTree en leden van onze community, tenzij je aangeeft dat dit geen spam is.

Verwijderen

Verwijderen van profielen in onze gedeelde stamboom is gecompliceerd. Zie Veelgestelde vragen over verwijderen.

Verwijderen (deleten) van je GEDCOM is gemakkelijk. De delete link vind je aan de onderkant van je GEDCOMpare raport pagina.

Je hoeft je GEDCOM niet te verwijderen. Bestanden worden 60 dagen nadat je het voor het laatst hebt gebruikt, om profielen te vergelijken, aan te maken of te bewerken, automatisch verwijderd.

Beperkingen voor zoeken

Nadat je jouw GEDCOM hebt geüpload, zoeken we automatisch op WikiTree met behulp van alle namen en hun bijbehorende geboorte- en overlijdensdatum in jouw bestand. We gebruiken ook bovenliggende informatie om enkele overeenkomsten te verwijderen. De meest waarschijnlijke overeenkomsten worden weergegeven als voorgestelde overeenkomsten.

Helaas:

 1. slechte suggesties zijn gedaan, en
 2. echte overeenkomsten worden gemist.

Onze zoekfuncties zijn niet erg "slim". Het belangrijkste is dat de zoekopdracht geen rekening houdt met locaties. Dit is erg moeilijk omdat locatienamen op zoveel verschillende manieren kunnen worden geschreven.

Het kan voorkomen dat je veel van de voorgestelde matches moet afwijzen. Afhankelijk van je GEDCOM kan dit veel geduld vergen. We hopen dat je begrip kunt opbrengen en bedenkt dat het eindresultaat de moeite waard is.

Vraag om hulp

Als je het antwoord op je vraag niet eenvoudig kunt vinden, vraagt het ​​dan aan onze vriendelijke community via G2G. Zorg ervoor dat je je vraag tagt met GEDCOMpare.

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 16:52, 12 September 2020. This page has been accessed 645 times.