Help:Nl:GEDMatch

Search WikiTree's help pages:

Categories: DNA Hulp | Autosomal DNA

Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

WikiTree heeft een speciale band met GEDmatch.com. Hier een aantal details.

Contents

Wat is GEDmatch?

GEDmatch is een gratis website (met speciale "Tier 1" -services voor supporters) waarmee je meer uit je autosomale DNA test resultaten kunt halen, (b.v. van 23andMe, AncestryDNA, MyHeritageDNA of Family Tree DNA).

De testbedrijven matchen jou met andere klanten, b.v. AncestryDNA matcht je met andere AncestryDNA-klanten. GEDmatch matcht je met iedereen in hun database, b.v. AncestryDNA-klanten kunnen worden gekoppeld aan 23andMe- en MyHeritageDNA- en FTDNA-klanten, enz.

GEDmatch biedt ook zeer geavanceerde hulpmiddelen die je nergens anders kunt vinden. Het is een must voor serieuze genetische genealogen.

Links van GEDmatch naar WikiTree

Wanneer je een GEDmatch ID invoert op een DNA-test op WikiTree, zal GEDmatch automatisch een link maken naar je compacte stamboom op WikiTree wanneer je in één-op-veel resultaten verschijnt. Dit gebeurt meestal binnen 24 uur.

Deze links verschijnen alleen als:

  1. Als je stamboom op WikiTree openbaar is.
  2. Als je niet anoniem bent op GEDmatch.

Links van WikiTree naar GEDmatch

WikiTree geeft je GEDmatch-kit-ID weer samen met je DNA-testinformatie overal waar deze verschijnt, bijvoorbeeld op verbonden WikiTree profielen waar je DNA-testresultaten nuttig kunnen zijn voor bevestiging of afwijzing van familierelaties.

Directe links naar "één-naar-veel" resultaten

Als de gebruiker is ingelogd op WikiTree en zich vervolgens aanmeldt bij GEDmatch, zal het klikken op een GEDmatch-kit-ID hier rechtstreeks leiden tot GEDmatch-testresultaten van één op veel.

Eenvoudige één-op-één vergelijkingen

Als je op de link "[compare]" naast het GEDmatch-ID klikt, wordt een vergelijkingsvenster geopend waarin je een tweede ID kunt invoeren of selecteren voor een één-op-één-vergelijking.

Zie DNA Vergelijken voor meer informatie.

Privacy

Als je niet wilt dat je informatie op WikiTree verbinding maakt met je informatie in GEDmatch, is het het beste om het GEDmatch-ID te verwijderen uit je testinformatie op WikiTree, volgens de onderstaande instructies.

Weet dat je jezelf gedeeltelijk kunt anonimiseren op WikiTree door een initiaal of "Anonymous" als first name in te vullen. Alle levende gezinsleden kunnen Private zijn als zij lid zijn van WikiTree of moeten Unlisted zijn als zij geen lid zijn. Van kinderen onder de dertien jaar mogen geen profielen worden aangemaakt. Dit in lijn met de privacy regelgeving in de Europese Gemeenschap die is ingegaan op 25 mei 2018. Voor meer informatie zie: Algemene Verordening Gebruikersgegevens

Een GEDmatch ID invoeren

Wanner je een autosomale DNA test invoert of bewerkt zal het optionele veld voor het GEDmatch ID verschijnen.

Het zou er ongeveer zo uit moeten zien: M121714 of A675090 of T008867.

Bewerken of Verwijderen van een GEDmatch ID

Klik in je DNA Tests pagina op de "Edit of Enter Details" knop aan de rechterkant van de test.

Je kunt de hele test van WikiTree verwijderen of hier de GEDmatch-ID wijzigen of verwijderen.This page was last modified 09:20, 16 June 2022. This page has been accessed 1,468 times.