Help:Nl:Geavanceerde DNA-bevestigingen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | DNA Help

Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB
DNA Bevestiging met gebruikmaking van een X-chromosoom of een mitochondriaal DNA match is gecompliceerder dan Y-chromosoom bevestiging of een één op één autosomale bevestiging voor een nabije verwant. Er is ook minder overeenstemming in de WikiTree-gemeenschap over de vereisten. Zend een bericht om dit te bespreken in G2G met gebruikmaking van de tag DNA.

X-Chromosoom DNA Bevestiging

Als de matches beide man zijn, is er een bijzondere mogelijkheid voor één op één bevestiging als ze matchen op hun X-chromosomen. Omdat mannen maar één X-chromosoom hebben, is geen triangulatie nodig.

Hier is een voorbeeld van wat je in het gedeelte Sources van het profiel kunt plaatsen wanneer je de vader of moeder van een persoon markeert als Bevestigd met DNA met behulp van xDNA:

* Maternale relatie is bevestigd door een 108.0 cM X chromosome match tussen [[Kingman-271|John Kingman]] en zijn [https://www.wikitree.com/index.php?title=Special:Relationship&action=calculate&person1_name=Kingman-271&person2_name=Miller-45152 second cousin once removed] [[Miller-45152 | Kelly Miller]] op GEDmatch. Hun meest recente gemeenschappelijke voorouder is [[Lanning-365|Martha (Lanning) Babst]].

Als een match niet op WikiTree staat en leeft, vermeld dan niet de naam. Gebruik hun initialen of een andere anonieme ID.

Mitochondriale DNA Bevestiging

Als twee mensen een exacte mtDNA match hebben op HVR1 en HVR2 (kleine mismatches niet meegeteld), dan zijn hun directe maternale lijnen terug naar hun meest recente directe voorouder van de moeder lijn bevestigd.

Hier is een voorbeeld van wat je in het gedeelte Sources van het profiel kunt plaatsen wanneer je de moeder van een persoon markeert als Bevestigd met DNA met behulp van mtDNA:

* Maternale relatie wordt bevestigd door een exacte HVR1 en HVR2 match tussen [https://www.wikitree.com/index.php?title=Special:DNATests&u=6727476&id=7 this Family Tree DNA mtDNA test] voor [[Weatherford-199|Priscilla Weatherford]] en [https://www.wikitree.com/index.php?title=Special:DNATests&u=7713929&id=7 this Family Tree DNA mtDNA test] van haar nicht in de moederlijke lijn [[Zimmerman-1613|Clair Zimmerman]].

Als een match niet op WikiTree staat en leeft, vermeld dan niet de naam. Gebruik hun initialen of een andere anonieme ID.

Autosomale Triangulatie

See Help:Triangulation.This page was last modified 06:05, 6 October 2021. This page has been accessed 231 times.