Help:Nl:Mentor Interventie Request

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Conflicts | Mentor Help

Contents

Wat is een Mentor Interventie Request (MIR)?

Ons Mentoren Project is ontstaan vanuit onze gebruikersgemeenschap als een manier voor leden om elkaar te helpen om problemen op te lossen.

Zoals ze zichzelf beschrijven, is een Mentor:

"Een speciale vrijwilliger die in elk lid en elke situatie het beste ziet en het hoofd koel kan houden."

Mentor Intervention Requests (MIR's) zijn een formeel onderdeel geworden van onze procedure voor conflict escalatie. Helaas zijn problemen tussen leden normaal. De meeste meningsverschillen worden snel opgelost door de leden zelf. Sommigen moeten een derde partij, een mentor, er bij betrekken.

Hoe een Aanvraag in te dienen

Als je zelf de hulp van een mentor wilt, hoef je geen MIR in te dienen. Zie Neem contact op met een mentor.

Als je denkt dat iemand anders een mentor nodig heeft, begin met de Problemen met ledenprocedure .

Als Problemen met Leden procedure er toe leiden dat je een MIR wilt indienen, ga je naar het profiel van het lid met wie je het probleem hebt. Als je een Project Leader bent, bekijk dan de onderkant van het profiel onder de Leider links. Als u geen Leider bent, kopieer dan de WikiTree ID van het lid en vervang de WikiTree-1 in de URL https://www.wikitree.com/contact/mentor/WikiTree- 1 met het betreffende ID. Plak de URL in je webbrowser en klik op "terug" ..

Na het indienen van een MIR

Na het indienen van een verzoek en totdat alles is afgehandeld:

  • communiceer niet met het lid en
  • bewerk geen pagina's of profielen die mogelijk verband houden met het probleem.

Als het probleem lid contact met je opneemt, wil je misschien antwoorden met zoiets als "Ik hoop dat je het niet erg vindt, ik heb hiervoor hulp nodig van WikiTree Mentoren. Iemand moet snel contact met ons opnemen om te helpen."

Vraag en Antwoord

Zijn MIR's vertrouwelijk?

Meestal. Zie Conflict Privacy.

Wat als ik een probleem heb met een mentor, leider of teamlid?

Alle leden van de gemeenschap zijn onderworpen aan dezelfde procedures, maar er zijn speciale overwegingen. Zie Leider en teamlid betroken bij conflicten.

Kan het indienen van een MIR van invloed zijn op mijn eigen WikiTree-account?

Het indienen van een MIR is een manier om "roll" een conflict over te geven aan anderen die er beter mee overweg kunnen. Je moet niet aarzelen om het te doen als de Probleem met een Lid procedure erom vraagt.

Het is mogelijk dat bemiddelaars kiezen voor het escaleren van een mentor interventie aanvraag naar een formele bemiddeling als het een geval lijkt te zijn van een ernstig conflict tussen jou en het andere lid.

Als je MIR's meerdere malen verzendt, kan dit bovendien een teken zijn dat je niet goed met anderen kunt samenwerken en dat je mogelijk wordt aangemoedigd om je jbetrokkenheidbij WikiTree te verminderen. Maar laat dit je niet ervan weerhouden om een probleem te melden. Sommige leden, b.v. Mentoren en Rangers zijn betrokken in gebieden met een hoog conflict of hebben meer kans problemen te zien die gemeld moeten worden.

Wat als ik andere vragen heb?

Je kunt altijd alles vragen in G2G. Laat de persoonlijke details van het conflict achterwege.


Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiƫle vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiƫle hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers


This page was last modified 16:43, 6 June 2019. This page has been accessed 603 times.