Help:Nl:Mergen-Samenvoegen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL)

Elke persoon zou een uniek Profiel moeten hebben binnen WikiTree. WikiTree is gebaseerd op samenwerking aan onze gemeenschappelijke stamboom.

Als je een duplicaat vindt klik hier om een samenvoeging te starten

Contents

Samenvoegingen

Duplicaten moeten worden samengevoegd. Dit betekent dat als er twee of meer profielen zijn die dezelfde persoon voorstellen, deze allemaal samengevoegd moeten worden in een profiel. Dit is hoe we een gezamenlijke stamboom blijven.

Klik hier om een ​​samenvoeging te starten. Als je je op de Vertrouwenslijst van beide profielen bevindt, krijg je een bevestigingspagina te zien waar je kunt kiezen welke gegevens je wilt houden van welk profiel.

Zie voor een eenvoudige tutorial Paul Bech's video over samenvoegen, 'mergen' op YouTube.

Pending Merges of In afwachting zijnde samenvoegingen

Als je niet aan Trusted List of vertrouwenslijst bent toegevoegd voor beide profielen, kun je wel een merge of samenvoeging voorstellen maar deze (nog) niet uitvoeren.

Je zult uitgenodigd worden om hem voor te stellen en zo een 'pending merge' oftewel een 'in afwachting zijnde samenvoeging' te creëren. De Profiel Managers zullen een e-mail ontvangen zodat ze de samenvoeging kunnen accorderen en uitvoeren.

Wanneer je een fusie voorstelt, geef je anderen toestemming om het samen te voegen. Je geeft ook toestemming aan vijf generaties voorouders van het samen te voegen profiel.

Klik hier om alle Pending Merges of in afwachting zijnde samenvoegingen te bekijken.

Unmerged Matches-Nog geen merge voorstel-wel overeenkomsten

Soms (b)lijken profielen wel duplicaten te zijn, maar kunnen ze nog niet meteen worden samengevoegd.

Reden hiervoor kan zijn dat een van de profielen prive is en je niet alle informatie en gegevens kunt zien. Of er is zoveel tegenstrijidige informatie dat je niet helemaal zeker bent of het nu wel of niet dezelfde personen zijn.

Door profielen als Unmerged Match aan elkaar te koppelen, zal het jou en anderen eraan herinneren dat er nog naar de profielen en informatie gekeken moet worden of dat er nog bronnen nodig zijn voor bevestiging.

Je zult en dit is het handigst, de ruimte voor commentaar kunnen gebruiken om een berichtje achter te laten met een korte toelichting over de reden waarom ze als Unmerged Match gekoppeld zijn.

Een Unmerged Match is een tijdelijke status. Je zult met anderen samen moeten werken om antwoord te krijgen op de eventueel openstaande vragen en daarna de merge voorstellen en uitvoeren of weigeren (rejecten).

klik hier om alle Unmerged Matches te bekijken. Kijk naar en werk vooral ook aan "Unmerged Matches Initiated By Me" = Unmerged Matches voorgesteld door mij.

Geweigerde Matches

Als twee profielen hetzelfde lijken te zijn, maar dit toch niet zijn en verschillende personen voor stellen, moet een merge voorstel geweigerd worden en de profielen 'Rejected Matches' worden.

Dit helpt jou en anderen en voorkomt dat ze met elkaar verward worden in de toekomst.

Find Matches - Vindt overeenkomstige profielen, zal automatisch alle geweigerde matches overslaan, maar je kunt er ook voor kiezen om deze toch ook mee te nemen in de vergelijking als je ze wilt bekijken.

Klik hier om Rejected Matches te bekijken.


Merging of Samenvoeg Hulp

Gebruik maken van de samenvoeg tabel

De merging of samenvoeg tabel bevat 3 kolommen met data:

 1. De eerste kolom laat de huidige informatie zien van het profiel waarin je het profiel samenvoegt. De achtergrond van deze kolom is lichtgroen.
 2. De tweede kolom laat de huidige informatie zien van het profiel waarmee je samenvoegt #1. De achtergrond van deze kolom is lichtoranje.
 3. De derde kolom laat zien welke informatie het uiteindelijke profiel zal bevatten. Automatisch zal het blijven zoals data van #1, Tenzij data velden van #1 leeg zijn. Je kunt zelf kiezen om data van #2 te gebruiken door het vakje in de tweede kolom aan te vinken. Je kunt ook helemaal nieuwe informatie toevoegen in de derde kolom. Als je nieuwe tekst invoert of de zekerheids status of een data veld wijzigt zal de achtergrond in de derde kolom wit worden.

Merge of Samenvoeg tekst

Alle profielen moeten 1 == Biografie == hoofdstukje en 1 == Sources == hoofdstukje met een <references /> tag direct hieronder hebben.

Als je profielen samenvoegt, moeten de tekst secties gecombineerd worden. Onze merge software probeert dit eenvoudiger te maken voor je. De tekst van de Biografie sectie van het weg-gemergde profiel is toegevoegd onderaan de tekst van de biografie sectie van het samenvoeg profiel, en hetzelfde geld voor de bronnen.

Dit is een ruwe of grove samenvoeging.Kijk het dus altijd na en maak het netjes.

Je kunt experimenteren door op de knop te klikken om de originele tekst te herstellen van het samenvoeg profiel (lichtgroen) of het weggemergde profiel (lichtoranje). Klik nooit op een van deze knoppen als je bewerkingen hebt uitgevoerd in het tekstgedeelte die je wilt behouden - ze zullen deze namenlijk vervangen. Een andere manier om toch de originele tekst van de profielen te kunnen bekijken, is door deze in nieuwe browservensters te openen.

Je kunt een voorbeeld (preview !) van het tekstgedeelte bekijken voordat je de samenvoeging definitief bevestigt. Zorg ervoor dat het er netjes uit ziet en 'voorouder waardig' is. Bedankt alvast!

Merge of Samenvoeg richting

Het ene profiel wordt samengevoegd met ofwel gemerged in het andere, het is niet zo dat er een combinatie plaatsvindt en er een geheel nieuw derde profiel komt. Daarom is merge richting of volgorde belangrijk.

We voegen altijd een nieuw duplicaat samen in het oorspronkelijke, eerste profiel.

De enige uitzondering is wanneer het oorspronkelijke profiel een verkeerde LNAB (achternaam bij geboorte) heeft. Bijvoorbeeld een duplicaat van Benjamin Franklin, b.v. Franklin-2 zou worden samengevoegd in Franklin-1. Maar als het origineel Franklyn werd genoemd, zou het worden samengevoegd in het eerste profiel met de naam Franklin.

Meerdere duplicaten samenvoegen

Als drie of meer profielen dezelfde persoon vertegenwoordigen, moeten alle duplicaten worden samengevoegd in het definitieve/oorspronkelijke profiel. Franklin-3 en Franklin-2 zouden bijvoorbeeld beide moeten worden samengevoegd in Franklin-1. Franklin-3 moet niet worden samengevoegd met Franklin-2.

Bepaal dus altijd het definitieve / originele profiel voordat je meerdere duplicaten samenvoegt.

Het uiteindelijke profiel moet het eerste profiel zijn dat is aangemaakt met de juiste achternaam bij de geboorte, d.w.z. het profiel met het laagste getal en de juiste naam in het WikiTree ID.

Als er veel duplicaten zijn van een hele bekende voorouder, vraag dan de hulp van een WikiTree Leider voor project bescherming en samenvoegen.

Voor een meer technische uitleg, zie Het Probleem met meerdere omleidingen of redirects.

(Voor)ouders samenvoegen

Als de twee profielen die worden samengevoegd verschillende (voor) ouders hebben, of als er ook van hun (voor)ouders duplicaten zijn, wordt je gevraagd om deze eerst samen te voegen of te koppelen (mergen of unmerged match).

Bij WikiTree voegen we geen hele stambomen samen, we voegen individuele profielen samen. Dit kan tijdrovend zijn, maar het geeft je de maximale hoeveelheid controle.

Als je genoeg hebt van het samenvoegen van ouders, stop dan gewoon bij een paar en stel ze in als voorgestelde samenvoegingen. Op die manier kan jij of iemand anders verdergaan waar jij was gebleven.

Onthoud dat wanneer je een merge voorstelt of een merge goedkeurt, jouw toestemming om die samenvoeging te voltooien zal worden vastgelegd. Tijdelijke toestemming om vijf generaties (voor)ouders samen te voegen, wordt ook geregistreerd.

Echtgenoten mergen of samenvoegen

Als beide profielen ook dezelfde echtgenoot of echtgenote hebben kun je kiezen of he de huwelijksdatum en plaats van het weggemergde profiel (lichtoranje) of het Samenvoeg profiel (lichtgroen).

Als beide profielen verschillende echtgenoten of echtgenotes hebben worden beide behouden. Je kunt later echtgenoten of echtgenotes loskoppelen of mergen, als dat nodig mocht zijn, via het profiel in edit modus.

Dubbele accounts samenvoegen

Als er meer dan één profiel voor een lid is:

 1. Als slechts één profiel een "actief" accountprofiel is, dat wil zeggen een e-mailadres en wachtwoord heeft, voer je de samenvoeging uit zoals je normaal zou doen. Voer de twee ID's hier in.
 2. Als beide profielen actieve accounts met e-mailadressen zijn, neem dan contact met ons op info@wikitree.com.

Zie ook: Accounts naar nieuwe namen verplaatsen.

Managers en vertrouwenslijsten van samengevoegde profielen

Wanneer twee profielen zijn samengevoegd, worden alle Profiel beheerders en vertrouwenslijst leden uit beide profielen gecombineerd. Als je eerder een manager was, ben je nog steeds een manager. Er zijn echter twee uitzonderingen:

 1. Als een profiel samen wordt gevoegd met of gemerged in een Project Beschermd Profiel (PPP), de managers of beheerders van het hierin gemergde profiel worden niet automatisch de managers van het PPP profiel. Wel worden ze nog steeds automatisch toegevoegd aan de vertrouwde leden lijst.
 2. Het wordt onpraktisch als er erg veel managers voor een profiel zijn, of als u de manager bent van heel veel profielen. Het is aanbevolen dat WikiTreers de verantwoordelijkheid delen voor oudere profielen. Als een samengevoegd profiel meer dan vier of vijf beheerders heeft, moeten ze zich vrij voelen om enkele van de anderen te verwijderen. Het is het beste om dit te bespreken. Zie Profiel manager of beheerder voor meer informatie.


Samenvoeg Problemen

Per ongeluk samenvoegingen

Als twee profielen per ongeluk zijn samengevoegd, moet je er een bewerken en de andere opnieuw maken.

Bijvoorbeeld, stel Joe Schmoe Senior is per ongeluk samengevoegd met zijn zoon Joe Schmoe Junior. Er is nu slechts één Joe Schmoe en hij staat vermeld als zijn eigen vader.

Klik op het tabblad Bewerken in het profiel en kijk in de rechterkolom waar Joe Simba als vader van Joe Schmoe wordt vermeld. Klik op de koppeling [edit] (bewerken) om de vader te verwijderen. Klik vervolgens op [add father] (vader toevoegen) en maak een nieuw profiel voor Joe Schmoe Senior.

Als een van de accounts actief is, bijvoorbeeld Joe Schmoe is lid van WikiTree en heeft het profiel van zijn vader per ongeluk samengevoegd met zijn eigen accountprofiel. Dan is het belangrijk dat het accountprofiel wordt bewaard. Zie Accounts verplaatsen naar nieuwe namen voor meer informatie.

Onbeantwoorde samenvoeg voorstellen

Als een openstaande samenvoeging voor meer dan 30 dagen wordt genegeerd — als de profielmanagers de samenvoeging niet voltooien, deze weigeren of de profielen niet als niet-samengevoegde overeenkomsten (Unmerged Match) instellen binnen een maand — wordt deze vrijgegeven (automatisch geaccordeerd) en is elke Wiki Genealoog (elke ondertekenaar van de erecode) vrij om deze te voltooien, af te wijzen, aan te passen of te verwijderen zoals het hem of haar goeddunkt.

Als een profiel dat betrokken is bij een lopende samenvoeging is Public wordt het gewijzigd in Open wanneer het standaard is goedgekeurd.

Profiel beheerders die samenvoegingen weigeren

Als een manager weigert een duidelijk duplicaat samen te voegen, wijs dan vriendelijk en beleefd op de volgende pagina's:

Als ze hierna nog steeds weigeren samen te werken, zie Problemen met leden.

Als men gewoon niet wil reageren, raadpleeg dan het bovenstaande gedeelte over onbeantwoorde samenvoegingsvoorstellen en het beleid voor Unresponsive Profile Managers.

Profielen gematched met zichzelf

Soms kun je een profiel met een in afwachting van samenvoeging of afgewezen overeenkomst met zichzelf tegen komen. Rapporteer deze alsjeblieft aan info@wikitree.com en ze zullen worden verwijderd.


Sneltoetsen samenvoegen

Je hoeft niet te beginnen bij het formulier afstemmen en samenvoegen (Matching and Merging). Er zijn directe koppelingen die de WikiTree-ID's automatisch invullen:

 • Helemaal onderaan de profielpagina's in het "Matches and Merges" gedeelte.
 • In zoek (search) resultaten. Zoek naar of zie de link "show merging and matching options" boven de zoek resultaten.
 • In de Vind Overeenkomstige Profielen (FindMatches) resultaten.
 • In achternaam indexpagina's. Zoek naar de link "show merging and matching options" (samenvoeg opties tonen en matchen) ergens bovenaan.
 • Op de bewerkingspagina van een profiel. Zoek naar de samenvoegings of merging widget. Dit is de beste manier om dubbele echtgenoten, broers en zussen of kinderen samen te voegen.


Samenvoegen van Free-Space Profielen

Hier is het formulier waarmee je free-space profielen of pagina's kunt samenvoegen.


Voor meer informatie, zie de Matching and Merging FAQ (Veelgestelde vragen en antwoorden). Als je je antwoord daar niet ziet, vraag het dan in G2G, ons vriendelijke gemeenschapsforum.

Zie ook:

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Bea Wijma


This page was last modified 19:41, 24 November 2020. This page has been accessed 874 times.