Help:Nl:Naam weergave

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Hulp bij het bewerken van profielen

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

De naam van een persoon kan op verschillende manieren op WikiTree worden weergegeven. Hier volgt een uitleg. Zie: Name Fields. voor het aanbevolen gebruik van naamvelden.

Contents

Het zijn compromissen

Hoewel we allemaal de voorkeur zouden geven aan eenvoud, worden onze naamvelden en hun implementatie gecompliceerd door veel concurrerende behoeften.

We willen dat onze naamweergave zo goed mogelijk werkt voor iedereen, in elke cultuur en taal, op elk moment in de geschiedenis. We willen dat ze voor alle leden werken en we willen dat ze alle leden in staat stellen om samen te werken. Onze privacy regels schrijven voor dat we geen officiële voornamen en overige namen van particulieren mogen weergeven, tenzij men op de Trusted List staat. Bepaalde weergavecontexten op WikiTree hebben beperkte ruimte, andere niet. Om het nog ingewikkelder te maken, proberen we onze profielen te optimaliseren als "Cousin bait" in externe zoekmachines zoals Google. De optimale implementatie voor deze zoekmachines is nooit zeker en verandert met de tijd.

Daarom is het belangrijk om te begrijpen dat naamweergaven niet ideaal zijn voor iedereen op WikiTree. De hieronder beschreven naamweergaveformulieren zijn compromissen.

Formulieren Naamweergave

Er zijn in wezen vijf manieren hoe we naamvelden combineren.

Korte naam

[Preferred First Name] ([Last Name at Birth]) [Current Last Name] [Suffix]

Bijvoorbeeld:

 • Jan Smit Jr.
 • Bettie (Jansen) Smit

Dit is de meest algemene vorm voor privé personen en wordt gebruikt voor alle personen in informele contexten en waar de ruimte beperkt is.

Het wordt gebruikt bij:

 • Headlines (H1-, titel- en alt-tags) op profielen en bijbehorende pagina's voor privé personen, ongeacht of je al dan niet op de Trusted List staat.
 • Links naar profielen van privé naaste familieleden, of je nu op de Trusted List staat of niet.
 • Wijzigingen geschiedenis in Activity Feeds voor privé personen.
 • Tabbladen over openbare weergaven.

Hoewel de volledige lange naam (zie hieronder) in veel van deze contexten kan worden weergegeven als je op de Trusted List staat, hebben we besloten om korte naam consequenter te gebruiken voor het gemak en omdat privé-mensen over het algemeen levende familieleden zijn. Het gebruik van de voorkeursnaam in prominente contexten toont meer respect voor hun voorkeuren. De persoonlijke voorkeuren van niet-levende mensen krijgen relatief minder prioriteit ten gunste van genealogische duidelijkheid en toegankelijkheid.

Lange Naam

[Formal First Name] [Middle Name] ([Last Name at Birth]) [Current Last Name] [Suffix]

Dit is de meest voorkomende vorm voor privé personen.

Bijvoorbeeld:

 • Jonathan Robert Smith Jr.
 • Elizabeth Anne (Jones) Smith

Gebruik:

 • Links naar openbare naaste familieleden op profielen.
 • Afstammelingenlijsten voor openbare- en privépersonen als je op de Trusted list staat.
 • Zoekresultaten en achternaamindexpagina's voor openbare- en privépersonen als je op de Trusted List staat.

Lange naam met datums

Dit is hetzelfde als Lange naam, maar bevat ([Geboortejaar] - [jaar van overlijden].

Bijvoorbeeld:

 • Jonathan Robert Smith Jr. (1968-)
 • Elizabeth Anne (Jones) Smith (abt.1850-bef.1936)

Gebruik:

 • Headlines (H1-, titel- en alt-tags) op profielen en bijbehorende pagina's voor openbare mensen.
 • Wijzig geschiedenisitems in Activity Feeds voor openbare mensen.
 • "Naam op Watchlist" Quick Finder-zoektool. Hier wordt het voor alle mensen gebruikt.

Lange Naam - Privé

[Preferred First Name] [Middle Initial] ([Last Name at Birth]) [Current Last Name] [Suffix]

Dit wordt zelden gebruikt. Het enige verschil tussen deze en de korte naam is dat de lange naam - privé de middelste initiaal bevat. Het wordt gebruikt wanneer het weergeven van de maximale hoeveelheid informatie belangrijk is. De volledige Middle name moet privé zijn, maar de middelste initiaal kan waardevol zijn om onderscheid te maken tussen mensen in lijsten en zoekresultaten.

Voorbeelden:

 • John R. Smith Jr.
 • Betty A. (Jones) Smith

Gebruik:

 • Zoekresultaten en achternaam-indexpagina's voor privé-personen als je niet op de Trusted List staat.

Merk op dat de middelste initiaal niet wordt weergegeven als de Preferred First Name dezelfde is als de Middle name. Als Jonathan Robert Smith bijvoorbeeld liever Robert heet, wordt hij weergegeven als Robert Smith in plaats van Robert R. Smith. Als zijn Preferred First Name Rob of Bob is, wordt de middelste initiaal nog steeds weergegeven.

Weergave Naam in de stamboom

[Formal First Name] [Middle Name] [Last Name at Birth] [Suffix]

Voorbeelden:

 • Jonathan Robert Smith Jr.
 • Elizabeth Anne Jones

Dit wordt gebruikt in stambomen voor openbare mensen en voor particulieren als je op hun Trusted list staat. Het is hetzelfde als Lange naam, behalve dat Huidige achternaam is weggelaten. In stambomen is de achternaam bij geboorte het meest relevant voor genealogie, en ruimte is een probleem. Persoonlijke voorkeuren van levende mensen krijgen relatief minder prioriteit ten gunste van genealogische duidelijkheid.

Weergave naam in de stamboom-Privé

[Preferred First Name] [Last Name at Birth] [Suffix]

Voorbeelden:

 • Jan Smit Jr.
 • Betty Jones

Dit wordt gebruikt in stambomen voor privé personen als je niet op hun Trusted list staat. Het is hetzelfde als de korte naam, behalve dat de Current Last Name is weggelaten.

Andere weergaven

Er zijn een paar andere combinaties die in bepaalde weergaven of functies kunnen voorkomen. De meeste hiervan worden nu geconsolideerd in een van de vijf hierboven besproken vormen.

Een van de meest zichtbare weergaven is wat bovenaan de linkerkolom van het profiel van de persoon verschijnt. Dit is geen standaardformulier. Het bevat alle name fields. Dit en de bewerkingspagina zijn de enige belangrijke weergaven die het voorvoegsel, bijnamen of andere achternamen bevatten.

Geen effect op zoekresultaten

Weergaveformulieren hebben geen invloed op de zoekresultaten. Zelfs de manier waarop een naam wordt weergegeven in zoekresultaten (Lange naam voor openbare mensen; Lange naam - Privé voor privé-personen) is onafhankelijk van hoe de matching wordt uitgevoerd.

Om ervoor te zorgen dat je profielen nu en in de toekomst kunnen worden gevonden in zoekopdrachten naarmate onze technologie verbetert, is het belangrijk om naamvelden te gebruiken volgens onze stijlstandaarden zonder rekening te houden met naamweergaven.

Naamweergaven weergeven voor een persoon

Om alle standaardnaamweergaven voor een persoon te zien, klikt je op het vervolgkeuzemenu dat begint met hun WikiTree ID bovenaan een van hun pagina's. Selecteer vervolgens "Name Displays."This page was last modified 21:04, 10 March 2022. This page has been accessed 135 times.