Help:Nl:Niet-traditionele gezinnen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Hulp bij het bewerken van relaties

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

How are LGBTQ+ issues handled on WikiTree?

Zie ook:

Koppels van hetzelfde geslacht

Er is niets op WikiTree dat vereist dat een huwelijk tussen een man en een vrouw is.

Hoewel WikiTree geen traditionele familiestructuren vereist, veronderstelt het ze wel in bepaalde contexten. Als u bijvoorbeeld een echtgenoot toevoegt aan een vrouw, gaat het systeem ervan uit dat zijn geslacht mannelijk is. Dit is gewoon de standaard. Je kunt de vrouw nog steeds de vrouw van een andere vrouw maken.

Met ouders is het iets lastiger. Het is op WikiTree mogelijk dat een kind twee mannelijke ouders of twee vrouwelijke ouders heeft. Dit kan geschikt zijn voor levende mensen als het kind is gemarkeerd als Non-Biological. Echter, voor niet-levende mensen moeten genetische verbindingen, als ze bekend zijn, worden gebruikt.

Merk ook op dat het hebben van een man in het "moeder" -veld of een vrouw in het "vader" -veld er niet in alle gevallen goed uitziet.

Geslachtsveranderingen en transgenders

Een persoon kan op WikiTree maar één geslacht hebben. Daarom moet er een keuze worden gemaakt als het geslacht van een persoon tijdens zijn leven verandert.

Als de persoon in leven of het profiel privé is, kan de persoon zelf of hun familie het geslacht invoeren dat ze het liefst zien. Echter, in het algemeen en voor verdere voorouders, als een persoon een moeder of vader was, zou hun profiel het geslacht moeten hebben dat ze hadden op het moment dat ze kinderen kregen. Net als bij het beleid inzake adoptie houdt dit de genetische verbindingen voor onze DNA-kenmerken op orde.

Merk op dat als een persoon geen kinderen heeft, het profiel zo kan worden ingesteld dat er geen geslacht wordt getoond en de openbare weergave het neutrale "child of " gebruikt. (Als ze wel kinderen hebben, moet er een geslacht worden gekozen, zodat de software weet in welk oudervak ​​ze moeten worden geplaatst. Nadat de kinderen zijn toegevoegd, kan de aanduiding "Man" of "Vrouw" worden gewijzigd in leeg en worden weergegeven als "Parent of" in plaats van "Father of" of "Mother of").

Leg het uit

Onze databasevelden zijn beperkt, maar de Biography ruimte niet. Je kunt het tekstgedeelte van profielen gebruiken om niet-traditionele familiestructuren uit te leggen en linken aan ouders of kinderen die niet netjes in de stamboom passen.This page was last modified 18:05, 30 March 2022. This page has been accessed 58 times.