Help:Nl:Onderzoek voordat je gaat bewerken

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Styles and Standards | Courtesy and Community Rules

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: MB

Is het acceptabel om WikiTree profielen te maken zonder zelf onderzoek te doen, bijvoorbeeld door een stamboom te gebruiken die aan jou overhandigd of doorgegeven of online gevonden is?

Moderne profielen

Als algemene regel geldt dat je zelf genealogisch onderzoek moet doen voordat je WikiTree profielen maakt en bewerkt.

Het kan echter zijn dat je een stamboom wilt invoeren die aan jouw grootouders of over-overgrootouders is gegeven voordat je zelf onderzoek doet en zorgvuldig aanvullende bronnen toevoegt. Dit zal waarschijnlijk geen problemen veroorzaken voor andere leden van de community zolang je duidelijk bent over de bron van de informatie.

Het is geen goed idee om meer dan een handvol profielen te maken op basis van onzekere of tweedehands bronnen zonder te zoeken naar betere bronnen voor de profielen die je al hebt gemaakt.

Ouder Voorgeslacht

Voor een oudere en meer verre afstamming is het erg belangrijk dat je serieus genealogisch onderzoek doet voordat je serieus redigeert. Anders maak je waarschijnlijk per ongeluk duplicaten of veroorzaak je andere problemen voor andere leden die werken aan onze gezamelijke stamboom.

Pre-1700 Profielen

Onze gemeenschap heeft strengere regels voor mensen die vóór 1700 zijn geboren en nog meer regels voor profielen van mensen die vóór 1500 zijn geboren. Zie Help:Nl:Pre-1700 Profielen.This page was last modified 06:37, 6 October 2021. This page has been accessed 252 times.