Help:Nl:Pre-1500 Profielen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Profile Creation Help | Profile Editing Help | Pre-1700 Projects

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

Er zijn tal van regels en onderwerpen waar we van leden verlangen die te begrijpen voordat zij profielen van mensen geboren vóór 1700 mogen toevoegen of bewerken. Voor Pre-1500 profielen zijn deze eisen nog strenger.

Contents

Pre-1500 Certificatie

De Pre-1500 Certified badge is vereist voor het toevoegen of bewerken van profielen van personen die vóór 1500 zijn geboren.

Hoewel er tal van bronnen zijn die informatie bevatten over mensen van vóór 1500, zijn veel van deze bronnen onbetrouwbaar. Bekijk onze pagina op reliable resources for pre-1500 research.

Nadat je de pre-1700 self-certification quiz hebt gedaan, ervaring hebt met het toevoegen van bronnen en het bewerken van vroege profielen op WikiTree, kun je een verzoek indienen voor een pre-1500 certificatie.

Een onderdeel van het certificeringsproces is dat je word gevraagd om een pre-1700 of Project Protected Profiel te tonen waar je significante bijdragen aan hebt geleverd. Dit als demonstratie van je kennis van bronnen en WikiTree-stijl. Je wordt ook gevraagd om informatie te verstrekken over je Pre-1700 project deelname en de naam van een Projectleider die je deelname als een ervaren wiki-genealoog kan bevestigen. Het project Netherlands of Dutch Roots is hier een voorbeeld van.

Als bewijs van je inzet voor onze Honor Code zorg je dat alle Unsourced Profielen in je Watchlist zijn aangepakt.

Indien je een ervaren stamboomonderzoeker bent zul je de noodzaak begrijpen van deze eisen. Werk je ​​met vroege profielen op WikiTree, dan zul je er waarschijnlijk dankbaar voor zijn. Het betekent dat je meer tijd kunt besteden aan het toevoegen van deze profielen dan het corrigeren van fouten.

Trek het je niet aan als je geen gevorderde wiki-genealoog bent. Middeleeuwse genealogie is niet zo eenvoudig als het lijkt en samenwerken hieraan aan de gezamelijke stamboom is nog gecompliceerder. We zijn veel dank verschuldigd aan de geduldige leden die hier aan willen en kunnen bijdragen om onze gemeenschappelijke verre voorouders te vinden.

Wanneer wordt de Badge toegekend?

Verzoeken worden ingediend bij een groep WikiTree Project Leaders die hier vrijwillig aan meewerken.

Deze Projectleiders overleggen over het toekennen van de badge. Niet alle projectleiders hebben de badge en kunnen het niet aan zichzelf toekennen. Het is een groepsbeslissing.

Omdat eerdere deelname aan een Pre-1700 project is vereist voor de badge, vraagt de groep altijd de mening van de desbetreffende projectleider of project coördinator.

Het request formulier vraagt ​​om een voorbeeld van je werk te geven. Als je goede voorbeelden van profielen wilt zien, bekijk dan de voorbeelden van profielen.

Als je de badge hebt aangevraagd en nog niets hebt gehoord, of als je meer informatie wilt toevoegen, stuur dan een e-mail naar de groep op wtpre1500review@GoogleGroups.com.

Reactietijd

We streven ernaar om binnen twee dagen beslissingen over badges te nemen. Dit is echter niet altijd mogelijk.

Verklaring Afwijzingen

Beraadslagingen over verzoeken worden gedaan via een privé e-maillijst. Veel leden willen niet dat hun bijdragen worden besproken in een openbaar forum.

We streven echter wel naar een eerlijk en objectief systeem. Als je verzoek niet wordt goedgekeurd, krijg je uitleg met suggesties op welke punten je kennis van WikiTree verbeterd moet worden. Een weigering is nooit definitief of permanent tenzij uw account is gesloten.

Als je niet tevreden bent met de uitleg of denkt dat je oneerlijk bent behandeld, dan kunt je dit in een openbare discussie aankaarten op G2G.

Verwijderen van de badge

Een Pre-1500 badge kan worden verwijderd of opgeschort.

WikiTree Rangers volgen activiteiten op Pre-1500 profielen op de voet. Als een lid wijzigingen aanbrengt die niet in overeenstemming zijn met WikiTree stijlen en standaarden, sommige zijn erg moeilijk toe te passen, kan de badge worden opgeschort terwijl het lid begeleiding kan krijgt.

Net als bij weigeringen, worden mentoring en badge-verwijderingen meestal privé gehouden. Als je het gevoel hebt dat je oneerlijk wordt behandeld, kun je de kwestie (s) publiekelijk bespreken in G2G.

Merk op dat van Pre-1500 gecertificeerde leden worden verwacht om te helpen met pre-1500 profielen op WikiTree. Als je niet langer geïnteresseerd bent in bijdragen aan pre-1500-profielen, moet de badge worden verwijderd.

Informatie toevoegen zonder certificering

Ook als je geen Pre-1500-certificering hebt, kunt je toch informatie toevoegen over mensen van voor 1500. We verwelkomen je hulp.

Iedereen kan opmerkingen plaatsen over pre-1500 profielen en een G2G bericht schrijven dat aan het profiel is gekoppeld. Gebruik een van deze middelen of neem contact op met het juiste project als je iets te vragen of toe te voegen hebt.

Ga naar: Werken aan Pre-1500 zonder Badge voor enkele bijzonderheden over hoe je kunt helpen

Voeg geen afbeeldingen toe aan profielen van vóór 1500 zonder certificering.

GEDCOM Imports

Pre-1700-profielen kunnen niet worden geïmporteerd via GEDCOMs, zelfs als het uploadlid beschikt over Pre-1700 en Pre-1500-certificering.

Samenvoegen

Iedereen kan een merge (samenvoeging) van dubbele profielen voorstellen. Je hebt ook geen Pre-1500-certificering nodig om een ​​samenvoeging goed te keuren. De standaardregels voor goedkeuring zijn van toepassing.

Je hebt echter wel de certificering nodig om een ​​samenvoeging te voltooien als een van de personen vóór 1500 is geboren. Raadpleeg de helppagina op voor meer informatie over het werken aan deze samenvoegingen. project bescherming en merging.Zie ook:This page was last modified 23:29, 15 October 2021. This page has been accessed 573 times.