Help:Nl:Privacy

Search WikiTree's help pages:

Categories: Over WikiTree | WikiTree hulp | Hulp bij Lidmaatschap | Privacy Hulp

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

Since WikiTree is for genealogy collaboration, including collaboration on profiles of living and recently-deceased family members, privacy is very important here.

Ieder profiel op WikiTree heeft een onafhankelijk beheerd privacyniveau en Trusted List. Als je op de Trusted List van het profiel staat, heb je toegang tot alles. Als je niet op de Trusted List staat, hangt wat je kunt zien en doen af ​​van het privacyniveau.

De Profile Manager kan het Privacy Level wijzigen of het het Privacy level van meerdere profielen tegelijkertijd via de Privacy tab van een profiel.

Hier zijn details over de zeven privacyniveaus. Lees ook ons ​​Privacybeleid.

Contents

unlisted.png Unlisted

Unlisted of te wel niet-vermelde profielen zijn volledig verborgen voor iedereen behalve voor degenen op de Trusted List. Unlisted namen verschijnen niet in de zoekresultaten of in de index-pagina's van de familienaam.

Verborgen is vereist voor alle profielen van levende mensen die geen lid zijn. Zie de GDPR FAQ. Er zijn uitzonderingen voor bepaalde Publieke figuren.

Unlisted is geen optie voor niet-levende personen of profielen van actief bijdragende leden. Als je als actief lid niet wilt dat je naam ergens op WikiTree verschijnt, Klik dan hier.

private.png Private

Het publiek kan bepaalde beperkte informatie van een privéprofiel zien. Hetzelfde als een vermelding in een telefoonboek zodat anderen het kunnen vinden.

Bij het bewerken van een profiel kun je in één oogopslag zien of een bepaald gegeven privé is met de volgende gekleurde pictogrammen.

dot20.gif Private information

Rood pictogramm betekent dat de informatie alleen kan worden bekeken door de personen die op de Trusted List staan.

Dit omvat Geslacht, Formele Voornaam, Bijnamen, en familierelaties zoals Echtgenoten, Broers en zussen en Kinderen, evenals de sectie Persoonlijke herinneringen.

De biografie/bronsectie (tekst van de pagina) en stamboom zijn standaard privé, maar kunnen worden gewijzigd naar openbaar.

dot50.gif Public information

Groen pictogram geeft aan dat de informatie openbaar is.

Dit omvat de basis First Name en Last Names, de Prefix en Suffix en Public Comments.

dot40.gif Partially private information

Geel pictogram betekent dat het meest gevoelige aspect van iets wordt beschermd, maar er wordt een beperkte versie beschikbaar gesteld.

Concreet:

Middle Name: De volledige middle name is privé, maar de middle initiaal is openbaar.

Birth Date en Death Date: De exacte maand, dag en jaar zijn privé, maar het decennium is openbaar , bijvoorbeeld "1970". We doen dit zodat mensen kunnen achterhalen of iemand familie van hen is.

Foto's: Het kleine miniatuur van een foto is altijd openbaar, maar de volledige versie en informatie over afbeeldingen is privé. Houd er echter rekening mee dat als iemand op een foto openbaar is, de volledige afbeelding openbaar is. Zie Foto Privacy.

Activity: De items opgenomen in activity feeds kunnen door iedereen worden bekeken, maar ze kunnen alleen het onderwerp zien, niet de details. (Iedereen kan bijvoorbeeld zien dat "Thomas Jefferson de biografie van Ben Franklin heeft bewerkt", maar alleen degenen op de Trusted List kunnen de details bekijken van wat is bewerkt.)

public-bio.png Private with Public Biography

Precies hetzelfde als privé-profielen, met alle hierboven beschreven beveiligingen, behalve dat het gedeelte Biografie/Sources van het profiel (de tekst van de pagina) voor iedereen zichtbaar is. Het kan nog steeds alleen worden bewerkt door de personen op de Trusted List.

privacy35.png Private with Public Family Tree

Hetzelfde als Private, behalve dat familieleden zichtbaar zijn als het familielid ook een openbare stamboom heeft. Bijvoorbeeld als een kind een openbare stamboom heeft maar zijn moeder niet, wordt "[private mother]" getoond op het profiel van het kind en de andere stamboompagina's.

Het hebben van een openbare stamboom betekent ook dat van die persoon Geslacht en DNA test verbindingen openbaar zijn.

public-tree.png Private with Public Biography and Family Tree

Zoals het bovenstaande, maar met de tekst van het profiel en de stamboom openbaar.

public.png Public

Iedereen kan alle informatie in een openbaar (Public) profiel bekijken. Je moet echter nog steeds op de Trusted List staan om informatie toe te voegen of te wijzigen.

Public en Open zijn geen opties voor profielen van levende personen.

open.png Open

Iedereen kan de informatie bekijken in een Open profiel en elk WikiTree-lid met een goede reputatie en een bevestigd e-mailadres die de Wiki Genealogist Honor Code heeft ondertekend, kan het bewerken. Alle bewerkingen worden bijgehouden, genoteerd wie deze heeft gedaan en deze kunnen worden teruggedraaid.

  • Profielen van niet-levende mensen zonder gevoelige informatie of echte privacykwesties moeten Open zijn.
  • Profielen van mensen die meer dan 150 jaar geleden zijn geboren of die meer dan 100 jaar geleden zijn overleden moeten Open zijn.

WikiTree Leaders kunnen 200 jaar oude Open profielen samenvoegen. De missie van de WikiTree-gemeenschap is om moderne gezinnen te verbinden met voorouders in één enkele stamboom. Het samenvoegen van duplicaten is hier een belangrijk onderdeel van.
Gebruik de Bulk Privacy Changes tool om tegelijkertijd het Privacy Level te wijzigen voor meerdere profielen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat WikiTree privacycontroles voor privacy zijn, niet voor controle. Alle afstammelingen moeten dezelfde profielen delen. Het is onze ere-code om informatie zo vrij en open mogelijk te houden. Zie de pagina op eigendom en controle.

Voor de juridische details van onze privacy policy, klik hier.This page was last modified 18:08, 30 March 2022. This page has been accessed 3,922 times.