Help:Nl:Privacy Conflicten

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Hulp bij een conflict | Privacy Hulp

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

WikiTree biedt uitgebreide privacy controle en onze Honor Code zegt dat gebruikers de privacy van anderen altijd moeten respecteren. Desalniettemin kunnen er conflicten ontstaan ​​tussen familieleden over welke gezinsinformatie online mag staan.

Contents

Neem contact op met de Profile Manager

Als je privéinformatie vanfamilieleden ziet die publiekelijk op WikiTree wordt getoond, neem dan contact op met de Profile Manager en vraag hen om deze te verwijderen.

Als deze persoon niet op de hoogte wordt gesteld van uw privacy bezwaren, kan hij of zij de informatie opnieuw plaatsen, hier en elders op internet.

Je kunt contact opnemen met een manager via de link ’’Private Message’’ in het profiel.

Meningsverschillen over privacy

Familieleden zijn het vaak oneens over hoeveel familiegeschiedenis openbaar mag worden gemaakt.

Op WikiTree kunnen individuen vragen dat alle informatie over zichzelf of een minderjarige wordt verwijderd. Zie het gedeelte over verzoeken om verwijdering vanwege privacy redenen hieronder.

Hoeveel informatie over een overleden ouder op WikiTree mag staan, is aan de kinderen. Informatie over grootouders is aan de kleinkinderen, enz. Broers, zussen, neven en nichten moeten onderlinge meningsverschillen oplossen. Zie Privacy Conflicts voor meer informatie hierover.

Verwijderings verzoeken

Je kunt het "PRIVACY TAKE-DOWN REQUEST" formulier gebruiken via de link rechts onderin een profiel, in het donkergroene gedeelte, in de volgende gevallen:

  • het profiel betreft jezelf
  • het betreft een persoon van wie je de wettelijke ouder of voogd bent of voor wie optreedt als enige wettelijke vertegenwoordiger
  • het betreft een kind jonger dan 13 jaar

Als je je naam als kind in het profiel van je ouder ziet staan, hoeft je geen apart verzoek te verzenden. De link wordt automatisch verwijderd wanneer je profiel wordt verwijderd of privé wordt gemaakt.

Als je problemen hebt om het formulier te downloaden vervang dan het WikiTree ID in plaats van WikiTree-1 door de URL: https://www.wikitree.com/contact/takedown/WikiTree-1

Verwijderen van Google

Wanneer informatie op WikiTree (of een andere website) wordt verwijderd of gewijzigd, verdwijnt deze niet onmiddellijk uit de zoekresultaten op Google.

Google slaat een eigen kopie op van alle websites die het indexeert. Hun kopieën zijn vaak een paar dagen oud. Ze worden over het algemeen binnen enkele dagen bijgewerkt.This page was last modified 10:10, 11 March 2022. This page has been accessed 226 times.