Help:Nl:Profielbeheerder

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Hulp bij profielbeheer

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

A profile manager has primary responsibility for managing a WikiTree profile. Here are questions and answers about profile managers.

Contents

Is de profiel manager eigenaar van het profiel?

No. For modern profiles, the manager is a privacy steward. The profile manager sets the privacy level and manages the Trusted List.

Voor oudere profielen is de manager een leider voor de genealogische samenwerking.

Zie: Eigendom en controle.

Mag de profiel manager beslissen wat waar is en wat niet?

Nee.

Aangezien alle nakomelingen hetzelfde voorouderprofiel moeten hebben, moet de profielbeheerder consensus zoeken. Zichzelf zien als leider, proberen conflicten op te lossen door middel van duidelijke communicatie en zorgvuldig gebruik van bronnen.

Moet je met de profiel manager overleggen voordat je een profiel bewerkt?

Je hebt geen toestemming nodig om een ​​profiel te bewerken als je op de Trusted List staat of als het om een Open profiel gaat en je hebt de Honor Code onderschreven. Het wordt echter wel vaak aanbevolen.

Zie: Overleggen alvorens te bewerken voor richtlijnen.

Waarin verschilt positie van de profielmanager t.a.v. degene die op de Trusted List staat?

Profiel Managers:

 1. Ontvangen voorstellen tot samenvoegen van profielen via email.
 2. Ontvangen Trusted List-verzoeken via e-mail.
 3. Ontvang mededelingen over opmerkingen die op het profiel zijn geplaatst via e-mail.
 4. Kunnen ongepaste opmerkingen en herinneringen verwijderen.
 5. Kunnen het privacyniveau aanpassen.
 6. Kunnen andere profielmanagers toevoegen en verwijderen.
 7. Op Project-Protected profielen kan de profielmanager, naast projectcoördinatoren en projectleiders, relaties, bewerken.

In alle andere opzichten is de manager gelijk aan iedereen op de Trusted List. Iedereen op de Trusted List heeft de bevoegdheid om te bewerken en samen te voegen, en worden geattendeerd op wijzigingen in het profiel via hun activity feeds.

De rol van profielmanager gaat niet over macht. Het gaat over leiderschap. Van de manager wordt verwacht dat hij leidend is bij het beschermen en verbeteren van het profiel. Als men niet kan of will leiden, is het het beste dat iemand anders het profiel laten beheerd.

Hoe verander of stel je een profielmanager?

Wanneer je een nieuw profiel aanmaakt, wordt je automatisch als profielbeheerder ingesteld.

Managers toevoegen aan een bestaand profiel:

 1. Klik op de tab the Privacy van het profile.
 2. Plaats het e-mail adres van de gebruiker die je wilt toevoegen in vakje "Add to Trusted List" en klik op "ADD THIS PERSON."
 3. Selecteer het vakje voor de gebruiker in het "Trusted List" gedeelte die je als profielmanager wilt toevoegen en klik op "Add as Manager."

Managers verwijderen uit een profiel:

 • Klik op "Remove as Manager," achter de naam van de desbetreffende profiel manager of
 • Vink de selectievakjes van de betreffende gebruikers aan en klik op "REMOVE SELECTED PEOPLE."

Gebruik de tool Profile Manager Changes om meerdere profielen tegelijk te wijzigen. Je moet op de Trusted List van een gebruiker staan ​​om deze toe te voegen aan of te verwijderen uit meerdere profielen tegelijk.

Kan een profiel meerdere managers hebben? Zo ja, hoeveel?

Een profiel kan meer dan één manager hebben. Als twee profielen zijn samengevoegd, worden beide beheerders van de samengevoegde profielen beheerders van het nieuwe gecombineerde profiel (tenzij het een project-protected profile) betreft.

Het is het beste dat een profiel niet meer dan een paar managers heeft. Vier of vijf is te veel.

Bij veel breed samenwerkende projecten worden bepaalde profielen gezamenlijk gemanaged door projectaccounts.

Kun je andere Profiel Managers verwijderen?

Als een profiel meer dan vier of vijf profielbeheerders heeft, wordt het onpraktisch.

Elke profiel manager kan een andere profiel manager verwijderen, maar dit moet eerst worden besproken. Onthoud dat managers geen eigenaar zijn van profielen. Als je bespreekt wie een profiel of familielijn moet beheren, beschouw jezelf dan als vrijwilligers die de verantwoordelijkheid verdelen, zodat je meer gedaan kunt krijgen.

Dit wordt gedaan via Projecten middels project-management, d.w.z. het project account stelt bepaalde leden van het project in staat om het profiel samen te beheren.

Houd er ook rekening mee dat veel mensen op de Trusted List kunnen staan. Als je iemand als manager verwijdert, moet deze persoon op de Trusted List blijven staan.

Zie, als er onenigheid is over wie een profiel moet beheren Problemen met leden.

Wat betekent het dat een profiel wordt beheerd door een project?

Zie: Projectbeheerde profielen.

Wat als u uw managementverantwoordelijkheid wilt verminderen?

Het beheren van profielen, vooral die welke door veel nakomelingen worden gedeeld, kan een grote verantwoordelijkheid zijn.

Zelfs de meest actieve WikiTreers kunnen niet meer dan een paar duizend profielen beheren. Minder actieve leden willen misschien maar een paar honderd man beheren.

Dit betekent niet dat je niet kunt bijdragen aan de profielen. Je kunt samenwerken aan een profiel als lid van de Trusted List zonder de samenwerking als profielbeheerder te leiden.

Ga simpelweg naar de Profile Manager Changes functie en doe het volgende:

 • Selecteer de "remove" optie.
 • Voer je eigen e-mailadres in.
 • Klik op "select all" of selecteer de profielen of familielijnen die je niet wilt beheren.

Je wordt niet verwijderd uit de Trusted List (gebruik de tool Trusted List Changes als je dat wilt). Ook wordt je niet verwijderd als beheerder van privéprofielen als er geen andere manager is om over ze te waken.

Er is niets mis met het opgeven van het management, het zal andere leden in staat stellen om op te treden en meer te doen.

Profiel managers voor actieve gebruiker profielen

Er zijn speciale regels betreffende actieve account profielen, d.w.z. profielen voor levende mensen die gebruikers zijn van WikiTree.

Als je een profiel aanmaakt voor een vriend of familielid en ze vervolgens uitnodigt om met je mee te doen op WikiTree door hun e-mailadres toe te voegen aan hun profiel, zullen ze je vervangen als de profielbeheerder van dat profiel wanneer ze je uitnodiging accepteren.

Een actieve gebruiker kan andere beheerders toevoegen aan zijn of haar accountprofiel. Dit kan van toepassing zijn als je een Wiki Genealogist de privacyinstellingen willen laten beheren.

Hoewel actieve gebruikers andere beheerders kan toevoegen, moeten ze altijd beheerder van hun eigen profiel blijven.

Niet-reagerende profiel managers

Profielbeheerders die niet reageren op privéberichten en voorstellen voor samenvoeging van profielen, vormen een groot probleem op WikiTree.

Als je een manager van een profiel niet kunt bereiken, zie: Niet-reagerende profiel managers.This page was last modified 18:10, 30 March 2022. This page has been accessed 292 times.