Help:Nl:Project Bescherming

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Projects

Contents

Wat is een Project Protected Profile? (PPP)

Profielen van historisch belangrijke mensen en breed gedeelde voorouders kunnen controversieel zijn. Veel leden willen deelnemen aan het bewerken ervan.

Om deze brede samenwerking te vergemakkelijken, creëren WikiTree-leden projecten. De controversiële profielen krijgen speciale bescherming en worden beheerd door het project als geheel via een project account.

Wat is beschermd bij een PPP?

  1. Bescherming samenvoegen. : Het WikiTree ID is beveiligd. Een PPP kan niet worden samengevoegd naar een ander profiel. Duplicaten moeten samengevoegd worden naar het PPP.
  2. Relatiebescherming: Ouders, kinderen en echtgenoten van een PPP kunnen niet worden toegevoegd of verwijderd tenzij je een Project Leader, Project Coördinator of Profiel Manager bent handelend namens het project.
  3. GEDCOM bescherming: Een PPP kan niet worden bewerkt via GEDCOMpare behalve als je Project Leader, Project Coördinator of Profiel Manager bent die optreed namens het project.

Bijdragen aan een PPP

Elk WikiTree-lid kan deelnemen aan belangrijke beslissingen over een PPP door lid te worden van het project dat het beheert. In principe staat er een Project Box van het project boven de biografie die het project identificeert. We hopen dat je meedoet.

Je hoeft echter niet aan het project deel te nemen om bij te dragen.

Hoe kleine verbeteringen aan te brengen

De gegevens, biografie en bronnen op een PPP kunnen worden bewerkt door elk lid die de Honor Code heeft getekend. Als je een niet-controversiële verbetering wilt maken, maak het alstublieft!

Hoe weet je of een verandering controversieel zal zijn? De voorbeelden op de helppagina Overleg vóór het Bewerken kan behulpzaam zijn. Volg bij twijfel de onderstaande instructies.

Hoe grote veranderingen aan te brengen

Wil je belangrijke wijzigingen voorstellen dan kun je een Comment plaatsen op het profiel. Projectleden zullen je comment zien en zouden binnen een paar dagen moeten antwoorden.

Profiel comments zijn volledig openbaar. Iedereen die het profiel ziet, kan zien wat je hebt voorgesteld en hoe projectleden hebben gereageerd.

Als je geen antwoord krijgt of ervoor wilt zorgen dat een groot aantal Wikitreeleden de discussie te zien krijgt, maak dan een bericht in G2G. Vergeet niet je bericht aan het profiel te koppelen met behulp van het WikiTree ID.

Een ouder, kind of echtgenoot toevoegen of bewerken

Hier is wat te doen als een PPP een ouder, echtgenoot of kind mist of verbonden is met de verkeerde persoon.

Als een profiel voor het ontbrekende familielid nog niet bestaat, maakt je het zoals je normaal zou doen, hetzij van een onbeschermd familielid of met behulp van het formulier voor het toevoegen van niet-gerelateerde mensen.

Wanneer het profiel voor het missende familielid bestaat:

  1. Zorg ervoor dat het de bronnen bevat die laten zien waarom je denkt dat zij de ouder, echtgenoot of kind van het PPP zijn.
  2. Plaats een comment op het PPP-profiel met het WikiTree ID van het profiel dat moet worden verbonden.

Hoe een profiel te beschermen

Project Leaders kunnen een profiel beschermen als het voldoet aan de vereisten. (Project Leaders, zie Project Protecting and Merging.)

Neem contact op met het betreffende project als je een profiel wilt beschermen. Als je niet zeker weet of er een ​​project is dat bij het profiel past, plaats dan een berichtje in G2G.

Als een profiel ten onrechte is beveiligd omdat het niet voldoet aan de ereisten neem dan contact op met het bijbehorende project of stuur een bericht via G2G.


Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 09:45, 25 October 2020. This page has been accessed 137 times.