Help:Nl:Projectbeheerde profielen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Project Leader Help | Profile Management Help

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

Als je een project box ziet in een profiel en een een project account als profiel manager, dan wordt dat profiel beheerd door een project inplaats van een individueel lid.

Contents

Waarom beheren projecten profielen?

WikiTree-projecten zijn gemaakt als forums om beslissingen uit te werken over controversiële profielen van historisch belangrijke mensen en voorouders die door veel mensen worden gedeeld. Bij deze profielen moet de aard van de samenwerking anders zijn; er worden meer leden bij betrokken, meer overlegd en er moet zorgvuldiger mee worden omgegaan.

In de afgelopen jaren heeft onze community functionele projecten toegevoegd (bijv.Greeters, Mentors), zijn actuele projecten geëvolueerd en uitgebreid om onze community beter van dienst te kunnen zijn. De basisrol van actuele projecten bij het managen van profielen is echter hetzelfde gebleven. Projecten hebben hun waarde bewezen bij het verminderen van conflicten en het verbeteren van de nauwkeurigheid van onze gedeelde stamboom.

Merk op dat, voordat we projectaccounts hadden, projectleden de verantwoordelijkheid moesten verdelen en profielen moesten beheren namens het project. Na het testen en ontwikkelen van projectaccounts van 2015 tot 2017, hebben alle actuele projecten ze nu en deze accounts zouden de managers moeten zijn van alle profielen die door het project worden beheerd.

Hoe werk je samen aan een profiel dat wordt beheerd door een project?

Sluit je aan bij het project om samen te werken aan door projecten beheerde profielen! Alle projecten verwelkomen nieuwe leden.

Kleine wijzigingen in projectbeheerde profielen kunnen over het algemeen worden aangebracht zonder contact op te nemen met het project, net zoals je kleine wijzigingen aan een profiel kunt aanbrengen zonder contact op te nemen met de profielbeheerder.

Als je belangrijke wijzigingen wilt aanbrengen, maar je wilt niet deelnemen aan het project, stuur dan een bericht naar het projectaccount of plaats een bericht op het profiel dat je wilt verbeteren. Je hulp wordt altijd gewaardeerd!

Zie: Overleg vóór het bewerken voor enkele tips om te weten te komen of je contact moet opnemen of gewoon de wijziging kunt aanbrengen.

Hoe weet je of een profiel wordt beheerd door een project?

Een profiel wordt beheerd door een project als het:

  1. een project box heeft en
  2. het een project account als profile manager heeft.

Projectboxen en beheer door een projectaccount horen bij elkaar. Projectboxen horen niet thuis op profielen die niet door het project worden beheerd.

Profielen die verband houden met het onderwerp van een project maar er niet door worden beheerd, kunnen een profiel sticker hebben in plaats van een projectbox.

Wat is het verschil tussen projectmanagement en projectbescherming?

Projectmanagement (PMP) is breder dan Project bescherming (PPP).

Alle Project-Protected Profiles (PPPs) zijn Project-Managed Profiles (PMPs), maar niet alle projectbeheerde profielen zijn beschermd.

Niet alle door het project beheerde profielen voldoen aan de vereisten voor bescherming. Projectbeveiliging beperkt de samenwerking en mag alleen worden gedaan als dat nodig is.

Kunnen projecten profielen volgen maar ze niet beheren?

Ja, een profiel kan worden gevolgd door een project, maar wordt er niet door beheerd. In deze gevallen moet het projectaccount op de Trusted List staan, maar niet ingesteld als manager en mag er geen projectbox op het profiel staan.

Projectmanagement is alleen geschikt als van de leden wordt verwacht dat ze grote veranderingen coördineren met het project in plaats van met een individuele profielmanager.

Kan een project het beheer delen met individuele profielbeheerders?

Profielbeheerders, of het nu gaat om individuen of projecten, hebben geen eigen profielen. Wanneer een profiel een projectaccount heeft als profielbeheerder, betekent dit dat het project en eventuele andere profielbeheerders moeten samenwerken om de genealogische samenwerkingsinspanningen voor het profiel te leiden. Alle WikiTree-leden met interesse in een profiel delen de verantwoordelijkheid om het te onderzoeken, te verbeteren en te bewerken.This page was last modified 23:30, 15 October 2021. This page has been accessed 80 times.