Help:Nl:Reacties plaatsen (Comments)

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL)

Hier zijn details over het reageren op WikiTree-profielen en foto's.

Contents

Plaatsen en beantwoorden

Elk ingelogd lid met een bevestigd e-mailadres kan een nieuwe reactie (comment) plaatsen of reageren op de reactie van iemand anders op een profiel of foto. Anonieme bezoekers kunnen geen reacties plaatsen vanwege spam-problemen. (We hopen op een later tijdstip anonieme opmerkingen weer toe te voegen.)

Nieuwe reacties verschijnen, op het "1e niveau", boven aan in de sectie Comments onderaan de profielpagina. Antwoorden worden ingesprongen weergegeven onder de reactie waarop ze antwoorden. Als er zes of meer antwoordniveaus zijn, springen ze niet verder dan het zesde niveau.

Gelimiteerd aantal tekens

Een reactie moet minimaal 30 tekens bevatten en mag niet meer dan 8000 tekens lang zijn.

We hebben een minimum omdat reacties permanent worden opgeslagen, naar andere leden worden gemaild en geschiedenisitems genereren die in veel activiteitenfeeds kunnen voorkomen. Dit zijn geen opmerkingen op een forum waar de enige mensen die de opmerking zullen zien degenen zijn die geïnteresseerd zijn in de discussie. Profielopmerkingen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het profiel. Als u alleen maar steun of waardering wilt tonen voor de opmerking van iemand anders, kunt u overwegen op de bedanklink te klikken.

De maximale tekenlimiet is genereus, maar we hebben een limiet nodig vanwege e-mail- en databasebeperkingen. Als je veel inhoud hebt over iemands leven of genealogisch onderzoek betreffende die persoon, gebruik dan de biography gedeelte. Je kunt ook een free-space profile maken en er een link naar toe invoegen.

Limiet beperking

We beperken het aantal reacties dat per dag kan worden geplaatst. Zie: Help:Nl:Dagelijkse limieten voor berichten.

Reacties bewerken

Je kunt elke opmerking die je plaatst bewerken. Met uitzondering van sysops, kan niemand anders je reacties bewerken.

Naast het bewerken van de tekst van je reactie kun je ook de instelling "email me about replies" bewerken.

Als je reactie antwoorden heeft, is het het beste om de betekenis van het oorspronkelijke bericht niet te wijzigen. Houd er ook rekening mee dat de oorspronkelijke reactie mogelijk per e-mail is verzonden.

Als een opmerking is bewerkt, registreren en tonen we wanneer deze is bewerkt en door wie.

Reacties verwijderen

Je kunt elke reactie die je plaatst verwijderen. Een lid kan ook de reacties verwijderen die op zijn eigen accountprofiel is geplaatst.

Profile Managers kunnen geen reacties verwijderen behalve op hun accountprofiel. Managers kunnen opmerkingen archiveren of als ze spam of vandalisme zijn, deze melden aan het WikiTree Team door ze te markeren.

Als een verwijderde reactie antwoorden heeft, verschijnt de tijdelijke aanduiding "comment deleted" samen met wanneer de reactie is verwijderd en door wie.

Reacties archiveren

Als een opmerking niet langer relevant is, kan deze worden "gearchiveerd" door het lid dat de opmerking heeft geplaatst of door de Profile Manager van het profiel waarop deze is geplaatst. Gearchiveerde opmerkingen kunnen op dezelfde manier worden gearchiveerd.

Gearchiveerde opmerkingen verschijnen niet standaard in het profiel, maar kunnen worden bekeken door iedereen die op de "view archived comments" knop klikt.

Gearchiveerde reacties verdwijnen niet onmiddellijk voor het lid dat ze archiveert. Als je de pagina opnieuw laadt, verdwijnen ze pas.

Als een gearchiveerde reactie antwoorden heeft, worden de antwoorden ook effectief gearchiveerd. Ze zijn zichtbaar wanneer de reactie op het hoogste niveau zichtbaar is.

We registreren en tonen wanneer en door wie een reactie wordt gearchiveerd.

Reacties worden niet automatisch gearchiveerd, met één uitzondering. Toen we het nieuwe reactiesysteem in december 2019 implementeerden, archiveren we automatisch alle oude opmerkingen naast de meest recente 10 reacties op een profiel. Dit komt overeen met ons oude reactiesysteem waar standaard alleen de 10 meest recente reacties werden getoond.

Verplaatsen naar G2G

Een "move to G2G" link verschijnt onder Comments. Dit is een manier om het gesprek naar ons G2G (Genealogist-to-Genealogist) discussieforum te verplaatsen.

Een discussie verplaatsen naar G2G is een manier om het onder de aandacht te brengen van een breder publiek van actieve WikiTree-communityleden. Als het discussieonderwerp nauw is gericht op de inhoud van het profiel, is het beter om het op het profiel zelf te houden. Dit geeft de discussie een kleiner publiek maar een langere "houdbaarheid".

Reacties markeren

Spam, vandalisme en ernstig aanstootgevende opmerkingen moeten aan het WikiTree-team worden gemeld via de "flag"-link die onder alle reacties wordt weergegeven.

Als een opmerking gemeen, frustrerend of vervelend is, raadpleeg dan Help:Problems with Members.

Wanneer een reactie is gemarkeerd, verschijnt er een notatie die aangeeft wanneer deze is gemarkeerd en door wie.

Gemarkeerde reacties verdwijnen niet automatisch. Je kunt ze archiveren als je Profielmanager bent.

Naar eigen goeddunken door WikiTree-team kun de markering ongedaan worden gemaakt of de reactie kan worden verwijderd. Je kunt een e-mail sturen naar info@wikitree.com als je je zich zorgen maakt, maar we kunnen geen verklaring beloven. Zie: Help:Conflicts.

Meldingen E-mail

Je kunt ervoor kiezen om een e-mail te ontvangen wanneer:

  1. er een reactie is geplaatst op een profiel dat je beheert of een foto die je hebt geüpload
  2. iemand antwoordt op een van je reacties.

Je ontvangt geen e-mailmeldingen over je eigen opmerkingen, zelfs niet als deze op een profiel staan ​​dat je beheert of als reactie op een reactie die je zelf hebt geplaatst.

Je ontvangt geen meldingen over antwoorden op antwoorden op je reacties. A ontvangt bijvoorbeeld een waarschuwing als B antwoordt op de reactie van A, maar A ontvangt geen waarschuwing als C antwoordt op het antwoord van B.

Je kunt e-mailmeldingen uitschakelen of de instellingen aanpassen op je Settings pagina. Zie: Help:Nl:E-mail van WikiTree voor gerelateerde informatie.

Wanneer je een opmerking plaatst of bewerkt, is er een selectievakje of je al dan niet e-mailmeldingen wilt ontvangen over antwoorden op die opmerking. Opmerkingen die zijn geplaatst voordat ons nieuwe systeem in december 2019 werd geïmplementeerd, hebben niet deze instelling. Je kunt op elk gewenst moment een opmerking bewerken om de instelling te wijzigen of ze allemaal opheffen via je Settings pagina.

Activity Feed volgen

We registreren een activity feed geschiedenisitem telkens wanneer een reactie wordt geplaatst of verwijderd. Een opmerking bewerken, archiveren en markeren genereert geen geschiedenisitem.

Profielactiviteiten wordt eenmaal per week per e-mail naar leden op de Trusted list verzonden als beschreven. De feed bevat items over opmerkingen met één uitzondering. Als reacties worden geplaatst op het accountprofiel van een actief lid, wordt alleen het lid zelf geïnformeerd, niet iedereen op hun Trusted list. Deze uitzondering is alleen bedoeld om het volume te verminderen.

Reacties op foto's

Reacties op foto's werken hetzelfde als opmerkingen op persoonsprofielen en Free space profielen.

Het lid dat een foto heeft geüpload, wordt per e-mail op de hoogte gebracht van nieuwe reacties (standaard). We melden geen leden die profielen beheren die aan een foto zijn gekoppeld, omdat hun aantal zeer variabel is. Bovendien verschijnen geschiedenisitems over foto's niet in de activiteitenfeeds van elk lid van elk profiel dat aan een foto is gekoppeld. Dit betekent dat reacties op foto's mogelijk minder zichtbaar zijn dan reacties op profielen. Belangrijke discussies moeten plaatsvinden op profielen of in G2G.

Reacties op samengevoegde profielen

Wanneer twee profielen samengevoegd zijn, worden reacties uit het samengevoegde profiel geïntegreerd met de reacties op het samengevoegde profiel.

We registreren en tonen het WikiTree-ID van het oorspronkelijke profiel waarop een reactie is geplaatst. Als bijvoorbeeld een reactie over Franklin-1 oorspronkelijk op Franklin-2 werd gepost voorafgaand aan een samenvoeging, zeggen we "Geplaatst op Franklin-2 door ...".

Privé Reacties

Reacties zijn altijd openbaar of kunnen openbaar worden gemaakt.

Zelfs reacties op Privé profielen zijn voor iedereen zichtbaar. Reacties op Unlisted profielen of privéfoto's worden over het algemeen niet weergegeven, maar dit zou kunnen en zijn als het privacyniveau verandert.


Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 09:48, 18 November 2020. This page has been accessed 62 times.