Help:Nl:Sluiten van een Account

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | WikiTree Help | Account Help

Deze instructies zijn bedoeld voor leden die hun deelname aan WikiTree permanent willen beëindigen. Als je op een dag misschien opnieuw wilt deelnemen, zie dan Je deelname opschorten.

Je kunt deze instructies overslaan als:

  • Het account niet van jezelf is. Als het om een lid gaat wat overleden is of om een minderjarig kind, neem dan contact op met ons op info@wikitree.com voor hulp. Laat het ons weten als je bereid bent om het management over te nemen voor gezinsprofielen die door dit persoon zijn gemaakt.
  • Je bent lid geworden binnen de afgelopen 48 uur en je hebt geen profielen gemaakt die iemand anders heeft aangeraakt. Je kunt de vierde optie op het verwijderingsformulier gebruiken.
  • Je bent uitgenodigd om lid te worden door iemand anders en hebt geen nieuwe profielen gemaakt. In dit geval kan je jouw account sluiten door eenvoudigweg het e-mailadres op de bewerkingspagina van uw profiel te verwijderen. Mogelijk wil je eerst het profiel anonimiseren. Neem contact op met het familielid dat jou heeft toegevoegd met betrekking tot privacykwesties.
  • Jouw volglijst bevat slechts één naam: de uwe. Ga naar stap drie hieronder.
  • Jouw volglijst bevat duizenden namen. Stuur dan een e-mail naar info@wikitree.com voor hulp.
  • Je wilt WikiTree blijven gebruiken maar krijgt te veel e-mails en verzoeken. Zie in dit geval Je deelname opschorten.

Contents

Stap één: overdrachtsbeheer van privéprofielen

Kan een familielid of mede-genealoog het beheer van de privéprofielen die je hebt gemaakt overnemen?

Overweeg dit alstublieft zorgvuldig. Als er iemand is, ga dan naar de tool Wijzigingen profielbeheerder. Selecteer "Vervangen". Voer hun e-mailadres in. Maak de juiste selecties en ga verder.

Stap twee: verwijder profielen van levende personen

Tenzij iemand anders ze kan beheren, verwijder alle profielen van levende mensen.

Verwijderen is nooit een goede optie. Het verspilt blijvend WikiTree's beperkte middelen en schaadt de gemeenschap op subtiele manier. Zie de Veelgestelde vragen over verwijderen.

Als er echter profielen van levende mensen zijn die niemand wil beheren, moeten ze worden verwijderd.

Hier is het verwijder formulier. Gebruik optie één of twee. Gebruik optie 3 ("Verwijder alle privéprofielen inclusief je accountprofiel") niet voordat je de rest van deze pagina hebt gelezen.

Houd er rekening mee dat het verwijderingsformulier je niet in staat stelt profielen te verwijderen die anderen hebben aangeraakt. Als een van deze gevoelige informatie over levende personen bevat, e-mail dan de lijst met ID's en een verklaring naar info@wikitree.com.

Stap drie: verwijder of sluit uw accountprofiel

Een van deze beëindigt je deelname aan WikiTree en je ontvangt geen verdere e-mails.

Een account verwijderen

Het verwijderen van een accountprofiel is in deze drie gevallen toepasselijk:

  1. Je bent jonger dan 18 jaar
  2. Je bent in de afgelopen 48 uur lid geworden en hebt geen profielen gemaakt die anderen hebben aangeraakt.
  3. Je hebt geen bijdragen aan WikiTree gedaan die betekenis hebben voor iemand anders dan jezelf, dat wil zeggen je persoonlijke profiel en directe familieleden zonder connecties met andere WikiTree-leden.

Verwijder je accountprofiel met behulp van optie drie op het verwijderingsformulier. Dit laat lege ruimtes en doodlopende links achter in plaats van links naar je account.

Een account sluiten

Verwijder eerst alle privégegevens die je niet in jouw profiel wilt bewaren. Mogelijk wil je de anonimiseringsinstructies volgen.

Hoe je jouw voorkeur voornaam en huidige achternaam achterlaat, bepaalt hoe jouw naam wordt weergegeven in de geschiedenis van bijdragen die je als lid hebt gemaakt.

Je kunt ervoor kiezen om je familierelaties intact te laten als een van je directe familieleden niet meer leeft of als hun profielen door iemand anders worden beheerd.

Als je ervoor wilt zorgen dat familieleden je in de toekomst niet meer toevoegen aan WikiTree, voeg dan een opmerking of bericht toe in je biografie.

Je kunt ook een opmerking of bericht achterlaten voor andere leden om uit te leggen waarom je niet meer deelneemt aan WikiTree. Sommigen willen contactinformatie achterlaten voor verre neven die het profiel kunnen vinden en informatie offline willen uitwisselen. Als je dit doet, moet je ervoor zorgen dat de biografie openbaar is op het privacy niveau.

Om je account te sluiten, verwijder je het e-mailadres van de bewerkingspagina van uw profiel. Houd er rekening mee dat je twee keer op "Wijzigingen opslaan" moet klikken omdat er een waarschuwing wordt weergegeven om te bevestigen dat dit het laatste is dat je als lid wilt doen.

Tenzij iemand anders het beheert, wordt jouw gesloten profiel beheerd door WikiTree-1 en kan het opnieuw worden geopend door een e-mail te sturen naar info@wikitree.com.


Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers


This page was last modified 10:33, 10 August 2018. This page has been accessed 203 times.