Help:Nl:Stamboom DNA

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | DNA (nl)


Een Kitnummer Invoeren

Wanneer je een Family Tree DNA-test invoert of bewerkt, verschijnt het optionele veld voor het Family Tree DNA-kitnummer.

Met Family Tree DNA (FTDNA) kun je testresultaten van 23andMe en Ancestry DNA overbrengen naar hun Family Finder-database. Voor overgedragen Family Finder-tests, voer dit in als een afzonderlijke DNA-test op WikiTree om je FTDNA-kitnummer ter referentie te verstrekken. Als je bijvoorbeeld bent getest op 23andMe en je resultaten hebt geïmporteerd in Family Tree DNA, voer je zowel de autosomale test van de 23andMe als Family Tree DNA in Special:DNATests.

Een FTDNA-kitnummer wordt toegewezen op basis van de oorsprong van de eerste test voor een persoon in het FTDNA-systeem. [1] Ze zijn er in verschillende indelingen, variërend van 4-6 tekens lang. Kitnummers die alleen nummers bevatten, werden oorspronkelijk verwerkt op FTDNA. Kitnummers die beginnen met letters zijn afkomstig van andere testbedrijven. Zie FTDNA's Informatiecentrum-pagina op kitnummers voor meer informatie over de verschillende code letters en wat ze betekenen.

Je kitnummer wordt gebruikt als je login op de FTDNA-website, maar je account is niet toegankelijk zonder het wachtwoord. Met FTDNA kun je alleen informatie over personen in je matchlijsten bekijken, dus er is geen openbare ledenpagina voor een FTDNA-kitnummer. Je kunt kitnummers zien van mensen die zijn toegetreden tot projecten op de verschillende openbare projectpagina's, maar het is geen vereiste voor een FTDNA-gebruiker om deel te nemen aan een project.

Over FTDNA-projecten gesproken, als je een FTDNA-klant bent, kunt je deelnemen aan het WikiTree.com DNA Group Project zoals beschreven in Project:DNA#After receiving your test results.

Het Kitnummer Bewerken

Op je DNA Tests pagina kunt je het kitnummer van een bestaande test bewerken door op de knop "Edit or Enter Details" rechts van de test te klikken.


  1. Omdat het kitnummer alleen de eerste test voor een persoon identificeert, moet je niet aannemen dat alle tests van die persoon akkomstig zijn uit dezelfde bron. Je zou een FTDNA-afkomstige kit-ID kunnen hebben met een FTDNA Y-DNA-test plus overgebracht naar atDNA (Family Finder) resultaten. Of je kunt een atDNA-overdrachtskitnummer hebben voor iemand die later Y-DNA- of mtDNA-tests liet uitvoeren die rechtstreeks bij FTDNA werden uitgevoerd. Het wordt toegewezen op basis van hoe een persoon voor het eerst in het systeem is gekomen.
Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 08:38, 1 December 2020. This page has been accessed 575 times.