Help:Nl:Templates

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Sjablonen | Hulp bij het bewerken van profielen

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

Templates are a special part of wikis. We use them on WikiTree to insert feature boxes on profiles and do some special formatting.

Om er een uit te proberen kun je {{Unsourced}} invoegen boven de kop == Biography == op de bewerkingspagina (klik op het tabblad Edit om deze te openen) van een profiel. Bekijk de wijzigingen via Preview.

Contents

Research Note Boxes

Research Note Boxes attenderen je op belangrijke opmerkingen of specifiek werk dat nodig is.

Zie Research Note Boxes.

Stickers

Stickers belichten iets dat belangrijk is voor iemand. Sommige leden gebruiken Stickers in hun eigen accountprofiel om andere leden iets over zichzelf te vertellen.

See Stickers.

Project Boxes

Project Boxes geven aan dat een profiel onderdeel is van een project.

Zie Project Boxes.Andere Templates voor Ervaren Leden

Het volgende is voor ervaren Wikitreeërs.

Onze community ontwikkelt samen nieuwe templates en stelt regels voor het gebruik ervan. Zie Richtlijnen voor Templates voor de basisstijlregels.

Research Note Boxes, Stickers en Project Boxes hebben dit formele proces doorlopen en worden officieel aanbevolen.

Alle andere Templates zijn niet officieel aanbevolen en worden mogelijk niet altijd volledig ondersteund in hun huidige vorm. De typen hieronder die als "Goedgekeurd" zijn aangemerkt, worden waarschijnlijk echter wel ondersteund. Templates aangemerkt met "Beperkt" en alle anderen moeten voorzichtig worden gebruikt.

Merk op dat templates die je vindt in template categories niet als officieel aanbevolen kunnen worden beschouwd, omdat elk lid elke pagina kan categoriseren.

Navigation Profile Boxes (Approved)

  • Succession box - Gebruikt om de titel van een persoon weer te geven, de jaren waarin zij deze bezaten en hun voorganger en opvolger.
    • Succession box2 - Hetzelfde als hierboven maar breder en in "WikiTree" groen.

Categorie Templates (Approved)

Deze zijn alleen voor categorie pagina's. Zie Category:Categorie Templates.

Commentaar Templates (Limited)

Dit zijn Templates die zijn bedoeld om te worden gebruikt in opmerkingen over profielen. Zie Category:Comment Templates.

Opmaak Templates (Approved)

Deze zijn voor het opmaken van tekst in een profiel of anderszins de weergave te wijzigen. Ze zijn over het algemeen goedgekeurd, maar de exacte opmaak kan worden gewijzigd. We kunnen bijvoorbeeld de kleur rood aanpassen die wordt weergegeven in {{Red}}. Later kunnen we ook stijlregels ontwikkelen voor wanneer en hoe deze te gebruiken.

Templates met externe link (Limited)

Zie: Help:Nl:Koppelingssjablonen (Link Templates).

Bron Templates (Limited)

Bron Templates worden momenteel niet aanbevolen. Zie Category:Source Templates voor deze die zijn gebruikt.This page was last modified 18:21, 30 March 2022. This page has been accessed 645 times.