Help:Nl:Uitdagingen

Search WikiTree's help pages:

Categories: Over WikiTree | WikiTree hulp | Projectleider Hulp | Uitdagingen

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers

Uitdagingen zijn vriendelijke wedstrijdjes die de groei van onze gedeelde stamboom socialer en leuker maken. Doe mee en probeer het eens!


Schedule for vorige maand, huidige maand and volgende maand.

Zie uitdagingen in G2G voor actieve uitdagingen waaraan je kunt deelnemen.

connectors.gif connection_challenge.gif cemeteries.gif cemetery_challenge.gif sourcerer.gif sourcerer_challenge.gif sourcing_sprints.gif project_challenge.gif data_doctor.gif data_doctor_winner.gif clean_a_thon_2020.gif clean_a_thon_winner_2020.gif connect_a_thon_2020.gif connect_a_thon_winner_2020.gif source_a_thon_2020.gif source_a_thon_winner_2020.gif

Contents

WikiTree Challenge (2021)

De WikiTree Challenge is onze grootste community evenement ooit. Elke week in 2021 werkt een team van WikiTreers samen aan de boom van een speciale genealogische gastster. Onze uitdaging is om hun genealogie hier nauwkeuriger en vollediger te maken dan waar dan ook. Leer hier hoe u kunt deelnemen.

Grote jaarlijkse evenementen

Deze marathonuitdagingen van 72 uur zijn de grootste evenementen van onze gemeenschap.

Connect-a-Thon (14-17 January 2022)

De Connect-a-Thon is een marathon gericht op het toevoegen van ontbrekende gezinsleden aan bestaande profielen. Ons doel voor de Connect-a-Thon is om het aantal profielen dat nog niet verbonden is aan onze stamboom te verkleinen.

The Connect-a-Thon takes place mid-January.

Connect-a-Thon (22-25 April 2022)

De Connect-a-Thon is een marathon gericht op het toevoegen van ontbrekende gezinsleden aan bestaande profielen. Ons doel voor de Connect-a-Thon is om het aantal profielen dat nog niet verbonden is aan onze stamboom te verkleinen.

This Connect-a-Thon takes place in April.

Connect-a-Thon (July 2022)

De Connect-a-Thon is een marathon gericht op het toevoegen van ontbrekende gezinsleden aan bestaande profielen. Ons doel voor de Connect-a-Thon is om het aantal profielen dat nog niet verbonden is aan onze stamboom te verkleinen.

This Connect-a-Thon takes place in July.

Source-a-Thon (October 2022)

De Source-a-Thon is een op zoek naar originele bronnen marathon met prijzen ter waarde van duizenden dollars waarde welke zijn gedoneerd vanuit de genealogische gemeenschap. Ons doel: vind bronnen voor zoveel mogelijk Profielen zonder originele bronvermelding.

De Source-a-Thon vind plaats begin oktober voor de aftrap van de Family History Month.

Lopende uitdagingen

Dit zijn uitdagingen waaraan je op dit moment kunt deelnemen.

52 weken nauwkeurigheid

Elke week wordt er een nieuw thema geplaatst in G2G. Om deel te nemen, bekijk en verbeter je één profiel dat past bij het thema. Badges kunnen worden verdiend voor mijlpalen. Zie 52 Voorouders. Voor updates wanneer het thema uitkomt, volg 52_accuracy.

52 Weken foto's

Elke week wordt er een nieuw thema geplaatst in G2G. Om deel te nemen, deel je een foto die volgens jou aansluit bij het thema van de week. Badges kunnen worden verdiend voor mijlpalen. Zie 52 Weken aan foto's. Voor updates, volg 52_photos.

Data Doctors Uitdaging

Elke week concentreren we ons op een ander soort probleem in onze gedeelde stamboom. Het is er een die is geïdentificeerd door Aleš Trtnik door middel van zijn WikiTree+ diepgaande data analyses — de problemen worden mechanisch geïdentificeerd, maar moeten zorgvuldig worden onderzocht door een genealoog.

Zie de Data Doctors Challenge pagina voor wat we deze week gaan doen, en doe dan mee! Iedereen die helpt, verschijnt in het leaderboard. De deelnemer die die week het meeste doet, krijgt een badge — en we winnen allemaal met een schonere gedeelde boom. Voor updates, volg data_doctors_challenge.

Connectoren Uitdaging

De Connectoren Uitdaging gaat over het koppelen van niet verbonden profielen aan onze "grote stamboom." Een nieuwe uitdaging begint elke nieuwe maand.

Bio Bouwers Uitdaging

Het is gemakkelijk om in een flow te komen, profielen maken, voorouders traceren, bronnen toevoegen en verbindingen maken op WikiTree en te vergeten om de profielen zoveel mogelijk te completeren.

Veel profielen op WikiTree, zelfs van onze beste leden, hebben bronnen maar geen echte menselijke inhoud. Wat vertellen de bronnen ons? Wat heeft jouw onderzoek over de persoon onthuld? Wie waren zij? Het gedeelte Biografie van een profiel is een gelegenheid om het verhaal van de persoon te vertellen.

De Biografie Bouwers Uitdaging is een persoonlijke uitdaging om te leren zinvolle biografieën te creëren.

Elke maand wordt er een nieuwe uitdaging geopend, dus er is altijd wel een open. Word nu lid van de groep.

Integrators Uitdaging

De primaire doelen en taken van de Integrators Uitdaging zijn:

  1. Maak profielen van onbeantwoorde G2G vragen.
  2. Beantwoord onbeantwoorde vragen. (Voor de uitdaging moeten deze minimaal twee maanden oud zijn vanaf de huidige datum en daarvoor.)
  3. Koppel vragen aan bestaande WikiTree-profielen.

Sommige maanden kunnen specifieke taken bevatten om dit te bereiken. Zie de Integrators Uitdagingen Project Pagina voor meer informatie.

Bronvermelding Uitdaging

De Bronvermelding Uitdaging is een vriendschappelijke wedstrijd om te zien hoeveel profielen we in een maand uit de categorie Profielen zonder bronnen kunnen verwijderen. Iedereen die meedoet, krijgt het Bronvermelder embleem. Degenen die aan het einde van de maand de meeste profielen heeft voorzien van bronnen, krijgt de Bronvermelding Uitdaging Winnaar badge.

Zie de pagina Bronvermelding Uitdaging voor een link naar het huidige uitdagingsitem op G2G of zie bronvermelders.

Zaterdagse Sourcing Sprint

Als het zaterdag is, kan je ook deelnemen aan onze Zaterdagse Sourcing Sprint. Dit zijn miniversies van de Sourcerers Challenge die slechts 24 uur duren.

GEDI Challenge

De primaire doelen van de GEDCOM Improve (GEDI) Challenge zijn:

  1. Om profielen te verbeteren zodat ze goed gestructureerd, gedocumenteerd met bronnen, vrij van suggesties en niet elders zijn gedupliceerd.
  2. Om profielen voor verder werk te identificeren door toepasselijke onderhoudscategorieën toe te voegen.

Voor updates, volg gedi_challenge

Friday Date Night

Dit is een informele challenge, om de week, waarbij deelnemers werken aan het vinden van datums voor profielen die deze niet hebben. Zie WikiTree Friday Date Night voor instructies en updates.


Periodieke Uitdagingen

Deze uitdagingen zijn op dit moment misschien nog niet open, maar als dat niet het geval is, wordt er binnenkort een nieuwe gestart. Volgen uitdagingen of een specifieke project tag om te horen wanneer nieuwe uitdagingen worden geopend.

Magna Carta Project Uitdaging - magna_carta Help bij het verbeteren van profielen met betrekking tot de ondertekenaars van de Magna Carta.

French Roots Project Challenge - france Help bij het verbeteren van profielen voor personen met Franse roots.

Dutch Roots Project Challenge - netherlands Help bij het verbeteren van profielen voor personen met Nederlandse roots.

Quakers Project Uitdaging - quakers Help bij het verbeteren van profielen voor individuen die verbonden zijn met de Quakers.

Black Heritage Project Challenge - black_heritage Help het profiel van personen met een zwarte achtergrond te verbeteren.

This page was last modified 17:38, 30 March 2022. This page has been accessed 829 times.