Help:Nl:Uitdagingen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | Leader Help | Challenges

Uitdagingen zijn vriendelijke wedstrijdjes die de groei van onze gedeelde stamboom socialer en leuker maken. Doe mee en probeer het eens!


Schedule for vorige maand, huidige maand and volgende maand.

Zie uitdagingen in G2G voor actieve uitdagingen waaraan je kunt deelnemen.

connectors.gif connection_challenge.gif cemeteries.gif cemetery_challenge.gif sourcerer.gif sourcerer_challenge.gif sourcing_sprints.gif project_challenge.gif data_doctor.gif data_doctor_winner.gif clean_a_thon_2020.gif clean_a_thon_winner_2020.gif connect_a_thon_2020.gif connect_a_thon_winner_2020.gif source_a_thon_2019.gif source_a_thon_winner_2019.gif scan_a_thon_2020.gif scan_a_thon_winner_2020.gif

Contents

Grote jaarlijkse evenementen

Deze vier 72 uur durende marathonuitdagingen zijn de grootste evenementen in onze gemeenschap.

Connect-a-Thon (17-20 juli 2020)

De Connect-a-Thon is een marathon gericht op het toevoegen van ontbrekende gezinsleden aan bestaande profielen. Ons doel voor de Connect-a-Thon is om het aantal profielen dat nog niet verbonden is aan onze stamboom te verkleinen.

De Connect-a-Thon vind plaats midden juli. Dit jaar is het van17 to 20 juli — register nu.

Source-a-Thon (Oktober 2020)

De Source-a-Thon is een op zoek naar originele bronnen marathon met prijzen ter waarde van duizenden dollars waarde welke zijn gedoneerd vanuit de genealogische gemeenschap. Ons doel: vind bronnen voor zoveel mogelijk Profielen zonder originele bronvermelding.

The Source-a-Thon takes place the beginning of October to kick off Family History Month.

Scan-a-Thon (Januari)

De Scan-a-Thon gaat over het scannen en uploaden van foto's en andere items, zoals brieven, briefkaarten, memorabilia, begrafeniskaarten en primaire documenten.

De Scan-a-Thon vindt half januari plaats om het nieuwe jaar in te luiden. In 2021 houden we er echter geen een om ons te concentreren op ons hoofdevenement "WikiTree Challenge".

Clean-a-Thon (NTB)

De Spring Clean-a-Thon is een marathon om zoveel mogelijk Data Doctor suggestions op te ruimen.

The Clean-a-Thon takes place in April.


Lopende uitdagingen

Dit zijn uitdagingen waaraan je op dit moment kunt deelnemen.

52 Ancestors

Elke week wordt er een nieuw thema gepost in G2G. Om deel te nemen, deel je een profiel/verhaal over een voorouder waarvan je denkt dat het in het thema van de week past. Badges kunnen worden verdiend voor mijlpalen. Zie 52 Voorouders voor meer informatie. Voor updates wanneer het thema uitkomt, volg 52_voorouders.

52 Foto's

Elke week wordt er een nieuw thema gepost in G2G. Om deel te nemen, deel je een foto waarvan je denkt dat ze past in het thema van de week. Badges kunnen worden verdiend voor mijlpalen. Zie 52 foto's voor meer informatie. Voor updates wanneer het thema uitkomt, volg 52_foto's.

Data Doctors Uitdaging

Elke week concentreren we ons op een ander soort probleem in onze gedeelde stamboom. Het is er een die is geïdentificeerd door Aleš Trtnik door middel van zijn WikiTree+ diepgaande data analyses — de problemen worden mechanisch geïdentificeerd, maar moeten zorgvuldig worden onderzocht door een genealoog.

Zie de Data Doctors Uitdaging pagina voor wat we deze week doen en doe dan mee! Iedereen die helpt verschijnt in het leaderboard. De deelnemer die die week de meeste profielen opschoontt, krijgt een badge — en we winnen allemaal met een schonere gedeelde boom.

Bronvermelding Uitdaging

De Bronvermelding Uitdaging is een vriendschappelijke wedstrijd om te zien hoeveel profielen we in een maand uit de categorie Profielen zonder bronnen kunnen verwijderen. Iedereen die meedoet, krijgt het Bronvermelder embleem. Degenen die aan het einde van de maand de meeste profielen heeft voorzien van bronnen, krijgt de Bronvermelding Uitdaging Winnaar badge.

Zie de pagina Bronvermelding Uitdaging voor een link naar het huidige uitdagingsitem op G2G of zie bronvermelders.

Zaterdagse Sourcing Sprint

Als het zaterdag is, kan je ook deelnemen aan onze Zaterdagse Sourcing Sprint. Dit zijn miniversies van de Sourcerers Challenge die slechts 24 uur duren.

Connectoren Uitdaging

De Connectoren Uitdaging gaat over het koppelen van niet verbonden profielen aan onze "grote stamboom." Een nieuwe uitdaging begint elke nieuwe maand.

Bio Bouwers Uitdaging

Het is gemakkelijk om in een flow te komen, profielen maken, voorouders traceren, bronnen toevoegen en verbindingen maken op WikiTree en te vergeten om de profielen zoveel mogelijk te completeren.

Veel profielen op WikiTree, zelfs van onze beste leden, hebben bronnen maar geen echte menselijke inhoud. Wat vertellen de bronnen ons? Wat heeft jouw onderzoek over de persoon onthuld? Wie waren zij? Het gedeelte Biografie van een profiel is een gelegenheid om het verhaal van de persoon te vertellen.

De Biografie Bouwers Uitdaging is een persoonlijke uitdaging om te leren zinvolle biografieën te creëren.

Elke maand wordt er een nieuwe uitdaging geopend, dus er is altijd wel een open. Word nu lid van de groep.

Integrators Uitdaging

De primaire doelen en taken van de Integrators Uitdaging zijn:

  1. Maak profielen van onbeantwoorde G2G vragen.
  2. Beantwoord onbeantwoorde vragen. (Voor de uitdaging moeten deze minimaal twee maanden oud zijn vanaf de huidige datum en daarvoor.)
  3. Koppel vragen aan bestaande WikiTree-profielen.

Sommige maanden kunnen specifieke taken bevatten om dit te bereiken. Zie de Integrators Uitdagingen Project Pagina voor meer informatie.


Periodieke Uitdagingen

Deze uitdagingen zijn op dit moment misschien nog niet open, maar als dat niet het geval is, wordt er binnenkort een nieuwe gestart. Volgen uitdagingen of een specifieke project tag om te horen wanneer nieuwe uitdagingen worden geopend.

Magna Carta Project Uitdaging - magna_carta Help bij het verbeteren van profielen met betrekking tot de ondertekenaars van de Magna Carta.

French Roots Project Uitdaging - french_roots Help bij het verbeteren van profielen voor personen met een Franse afkomst.

Dutch Roots Project Uitdaging - nederlandse_roots Help bij het verbeteren van profielen voor mensen met Nederlandse roots.

Quakers Project Uitdaging - quakers Help bij het verbeteren van profielen voor individuen die verbonden zijn met de Quakers.


Uitdagingen uit het verleden en ideeën voor uitdagingen

Deze uitdagingen zijn in het verleden gehost en kunnen opnieuw worden gehost. Misschien zou je geïnteresseerd zijn om een herstart te krijgen of iets soortgelijks te creëren?

Achternaam Spotlicht

Periodiek plaatsen we een handvol specifieke achternamen. Deelnemers aan de Achternaam Spotlicht Uitdaging kiezen een achternaam en concurreren als een groep met anderen die aan die achternaam werken: bronnenonderzoek, verbinden, corrigeren van fouten en het schrijven van biografieën.

Begraafplaatsuitdaging

Het Wereldwijd Begrafenis Project heeft een aantal unieke uitdagingen gehad, zoals zoveel mogelijk grafsteenfoto's nemen en profielen voor hen maken.

Speurtocht

Een speurtocht is een zoektocht naar profielen die aan de aanwijzingen voldoen. Het Vooraanstaande Personen Project organiseerde een Speurtocht in 2015 om opmerkelijke profielen te vinden die niet verbonden waren met de Wereldwijde Stamboom.

Sloop de Stenen Muur wedstrijd

Het Holocaust-project organiseerde vorig jaar een Sloop de Stenen muur wedstrijd. Wie kan het eerst een bakstenen muur afbreken?

Verbindingsgevecht

Verbindingsgevecht is een onderlinge confrontatie tussen profielen. Een team voor elk profiel concurreert om het te verbinden met de Wereldwijde Stamboom.

Andere ideeën

  • Transcriberen en indexeren: een transcriptie- of indexeer uitdaging om leden aan te moedigen om naar bronnen te kijken en profielen op basis daarvan te maken. De Begraafplaats uitdagingen lijken hierop.
  • Foto's of afbeeldingen: een uitdaging voor fotografie zou de deelnemers vragen foto's te maken die relevant zijn voor het project. Nogmaals, er zijn begraafplaats uitdagingen zoals deze. Er kunnen ook uitdagingen zijn om auteursrechtvrije afbeeldingen te vinden en toe te voegen aan de profielen van een project.
  • Profielcreatie: een profielcreatie uitdaging geeft met name prioriteit aan het maken van nieuwe profielen en biografieën om binnen de projectrichtlijnen te passen. Het Vooraanstaande Personen Project heeft het Note-vember Project Creatie Uitdagingen gehost.Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers


This page was last modified 02:32, 30 December 2020. This page has been accessed 681 times.