Help:Nl:Uitdagingen

Search WikiTree's help pages:

Categories: Projects | WikiTree Help (NL) | Leader Help

Uitdagingen zijn vriendelijke wedstrijdjes die de groei van onze gedeelde stamboom socialer en leuker maken. Doe mee en probeer het eens!

Zie uitdagingen in G2G voor actieve uitdagingen waaraan je kunt deelnemen.

connectors.gif connection_challenge.gif connection_combat.gif cemeteries.gif cemetery_challenge.gif sourcerer.gif sourcerer_challenge.gif sourcing_sprints.gif source_a_thon.gif source_a_thon_winner.gif source_a_thon_2017.gif source_a_thon_winner_2017.gif source_a_thon_2018.gif source_a_thon_winner_2018.gif data_doctor.gif data_doctor_winner.gif clean_a_thon.gif clean_a_thon_winner.gif scavenger_hunt.gif military_challenge.gif project_challenge.gif

Contents

Grote jaarlijkse evenementen

Deze twee uitdagingen zijn de grootste evenementen van onze gemeenschap.

Zorg-voor-de-Bron (6 oktober tot 8 oktober)

De Zorg-voor-de-Bron is een 72 uur durende marathon waarbij je zoveel mogelijk bronnen zoekt met de waarde van [[Help:Source-a-Thon#Prizes|]] duizenden dollars aan prijzen rondom de genealogische gemeenschap. Ons doel: vind bronnen voor zoveel mogelijk profielen zonder bronvermelding.

De Zorg-voor-de-Bron vindt plaats in het eerste weekend van oktober om de Maand van de Familie Geschiedenis te starten. Dit jaar is het 6 oktober tot 8 oktober — Template:Aanmelding vanaf 1 september.

Opschoon Marathon (April 21 tot April 23)

Het doel van Lente opschoon marathon is een marathon van 72 uur om zoveel mogelijk database suggesties op te ruimen. Om het leuk te maken, hebben we teams en concurreren we om te zien wie het meeste kan opruimen.

De Opschoon Marathon vindt plaats in april om de voorjaarsschoonmaak te starten. Dit jaar is het 21 april tot 23 april — Template:Aanmelding vanaf 15 maart.


Lopende uitdagingen

Dit zijn uitdagingen waaraan je op dit moment kunt deelnemen.

Data Doctors Uitdaging

Elke week concentreren we ons op een ander soort probleem in onze gedeelde stamboom. Het is er een die is geïdentificeerd door Aleš Trtnik door middel van zijn WikiTree+ diepgaande data analyses — de problemen worden mechanisch geïdentificeerd, maar moeten zorgvuldig worden onderzocht door een genealoog.

Zie de Data Doctors Uitdaging pagina voor wat we deze week doen en doe dan mee! Iedereen die helpt verschijnt in het leaderboard. De deelnemer die die week de meeste profielen opschoontt, krijgt een badge — en we winnen allemaal met een schonere gedeelde boom.

Bronvermelding Uitdaging

De Bronvermelding Uitdaging is een vriendschappelijke wedstrijd om te zien hoeveel profielen we in een maand uit de categorie Profielen zonder bronnen kunnen verwijderen. Iedereen die meedoet, krijgt het Bronvermelder embleem. Degenen die aan het einde van de maand de meeste profielen heeft voorzien van bronnen, krijgt de Bronvermelding Uitdaging Winnaar badge.

Zie de pagina Bronvermelding Uitdaging voor een link naar het huidige uitdagingsitem op G2G of zie bronvermelders.

Zaterdag Bronvermelding Sprint

Als het zaterdag is, kan je ook deelnemen aan onze Zaterdag Bronvermelding Sprint. Dit zijn miniversies van de Bronvermelding Uitdaging die 24 uur duren.

Biografie Bouwers

Het is gemakkelijk om in een gewenning te komen die profielen maakt, voorouders traceert, bronnen toevoegt en verbindingen maakt op WikiTree, en vergeet om de profielen zo volledig mogelijk te maken.

Veel profielen op WikiTree, zelfs van onze beste leden, hebben bronnen maar geen echte menselijke inhoud. Wat vertellen de bronnen ons? Wat heeft jouw onderzoek over de persoon onthuld? Wie waren zij? Het gedeelte Biografie van een profiel is een gelegenheid om het verhaal van de persoon te vertellen.

De Biografie Bouwers Uitdaging is een uitdaging voor je persoonlijke groei om zinvolle biografieën te creëren.

Elke maand wordt er een nieuwe uitdaging geopend, dus er is altijd wel een open. Word nu lid van de groep.


Periodieke Uitdagingen

Deze uitdagingen zijn op dit moment misschien nog niet open, maar als dat niet het geval is, wordt er binnenkort een nieuwe gestart. Volgen uitdagingen of een specifieke project tag om te horen wanneer nieuwe uitdagingen worden geopend.

Connectoren

De Connectoren Uitdaging gaat over het koppelen van niet aangesloten profielen aan onze "grote boom." Een nieuwe uitdaging begint om de andere maand.

Achternaam Spotlicht

Periodiek plaatsen we een handvol specifieke achternamen. Deelnemers aan de Achternaam Spotlicht Uitdaging kiezen een achternaam en concurreren als een groep met anderen die aan die achternaam werken: bronnenonderzoek, verbinden, corrigeren van fouten en het schrijven van biografieën.


Uitdagingen uit het verleden en ideeën voor uitdagingen

Deze uitdagingen zijn in het verleden gehost en kunnen opnieuw worden gehost. Misschien zou je geïnteresseerd zijn om een herstart te krijgen of iets soortgelijks te creëren?

Begraafplaatsuitdaging

Het Wereldwijd Begrafenis Project heeft een aantal unieke uitdagingen gehad, zoals zoveel mogelijk grafsteenfoto's nemen en profielen voor hen maken.

Speurtocht

Een speurtocht is een zoektocht naar profielen die aan de aanwijzingen voldoen. Het Vooraanstaande Personen Project organiseerde een Speurtocht in 2015 om opmerkelijke profielen te vinden die niet verbonden waren met de Wereldwijde Stamboom.

Sloop de Stenen Muur wedstrijd

Het Holocaust-project organiseerde vorig jaar een Sloop de Stenen muur wedstrijd. Wie kan het eerst een bakstenen muur afbreken?

Verbindingsgevecht

Verbindingsgevecht is een onderlinge confrontatie tussen profielen. Een team voor elk profiel concurreert om het te verbinden met de Wereldwijde Stamboom.

Andere ideeën

  • Transcriberen en indexeren: een transcriptie- of indexeer uitdaging om leden aan te moedigen om naar bronnen te kijken en profielen op basis daarvan te maken. De Begraafplaats uitdagingen lijken hierop.
  • Foto's of afbeeldingen: een uitdaging voor fotografie zou de deelnemers vragen foto's te maken die relevant zijn voor het project. Nogmaals, er zijn begraafplaats uitdagingen zoals deze. Er kunnen ook uitdagingen zijn om auteursrechtvrije afbeeldingen te vinden en toe te voegen aan de profielen van een project.
  • Profielcreatie: een profielcreatie uitdaging geeft met name prioriteit aan het maken van nieuwe profielen en biografieën om binnen de projectrichtlijnen te passen. Het Vooraanstaande Personen Project heeft het Note-vember Project Creatie Uitdagingen gehost.Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers


This page was last modified 12:55, 11 October 2018. This page has been accessed 212 times.