Help:Nl:Unconnected (NL)

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL)

We zijn allemaal verbonden

WikiTree's missie is om de menselijke familie in één stamboom te verbinden die we allemaal delen.

Uiteindelijk hopen we iedereen genealogisch te verbinden door onze gemeenschappelijke voorouders te vinden (zie de Relationship Finder). Maar het vinden van relaties door middel van huwelijk is ook leuk. Hiervoor hebben we de Connection Finder.

We vermoeden dat de hele wereld kan worden verbonden binnen 100 separatie graden. Zie de help pagina voor de Connection Finder voor meer informatie.

De Unconnected

Ongeveer 80% van de profielen op WikiTree zijn al binnen 100 graden verbonden. Dit zorgt ervoor dat er nog steeds een paar miljoen niet met elkaar verbonden zijn.

Om de mensen op je Watchlist te zien die unconnected zijn, zie Special:Unconnected.

Om alle mensen op WikiTree te zien die zijn unconnected, klik op "View All" op de Special:Unconnected pagina.

Mensen op de lijsten hebben nummers naast hun naam, bijvoorbeeld "[10 connections]". Dit is een schatting van het aantal mensen waarmee ze zijn verbonden, omdat ze nog niet zijn verbonden met de miljoenen anderen in de "grote stamboom." . Deze schattingen kunnen onjuist zijn en we stoppen met tellen bij 100.

Special:Unconnected wordt slechts eenmaal per dag bijgewerkt. Mensen gaan niet meteen van de lijst af ​​wanneer je een connectie tot stand brengt en lijsten worden niet meteen bijgewerkt wanneer je familieleden toevoegt.

Hoe de Unconnected te verbinden   connectors.gif

Dit is waar het Connectors Project over gaat! Of je nu wel of niet wilt deelnemen aan het project en de badge wilt dragen, hier zijn tips voor het verbinden:

 • Jamie Nelson schreef een app om ontbrekende relaties te vinden. Overal waar er een ontbrekende relatie is, is er een potentiële verbinding met de stamboom. Klik hier om het uit te proberen.
 • Gebruik Special:FindMatches om periodiek naar duplicaten op WikiTree te zoeken. Samenvoegen met een connected profiel is de snelste manier om verbinding te maken met de gemeenschappelijke stamboom.
 • Vergeet niet dat huwelijken helpen om verbindingen tot stand te brengen. Als je vast bent gelopen op een voorouderlijn, kijk dan of je de lijn van een echtgenoot of de lijn van de echtgenoot/echtgenote van een broer of zus kunt achterhalen.
 • Zoek naar regio's waar je bekend mee bent en werk eerst aan het verbinden van die mensen. Vaak zullen ze verbonden zijn met moeilijkere lijnen.
 • Hetzelfde geldt voor tijdperken. Als er een periode is waarin je beter in staat bent om bronnen te vinden, daar te beginnen of de afstammelingen van een oudere voorouder te volgen tot je een gebied of tijdperk bereikt dat gemakkelijker is om mee te werken.
 • Kijk of je profiel kan worden geassocieerd met een project. Projectleden hebben mogelijk toegang tot of weten bronnen die deuren voor je kunnen openen, of nog beter, bereid zijn om je te helpen de verbinding te vinden.
 • Gebruik G2G om hulp vragen! Zorg ervoor dat je de achternaam(en) waarmee je werkt, en het geografische gebied in de tags toevoegt.
 • Is je Unconnected persoon relatief recent overleden? Zorg er dan voor dat je Google gebruikt om te zoeken naar overlijdensvermeldingen. Overlijdensberichten zijn vaak een schat aan aanwijzingen en feiten.
 • Houd je profielen zo mogelijk ingesteld op de privacy-instelling Open, zodat anderen je kunnen helpen verbinding te maken met je familie.
 • Houd een sectie bij met Research Notes om bij te houden welke bronnen je al hebt doorzocht, zodat je geen dubbel werk doet..
 • Als je geen bronnen kunt vinden om je te helpen bij het uitbouwen van de familie van een persoon, voeg dan deze toe aan de categorie Unsourced Profiles, zodat anderen weten dat je naar bronnen zoekt.
 • Als u geen vooruitgang boekt op een bepaalde familielijn, probeer dan een One Name Study of One Place Study om te zien of je andere familie kunt vinden die je aanwijzingen kan geven.
 • Als je alleen maar wilt helpen om wat connecties te leggen, is een andere benadering om te kijken naar Unconnected op de watchlist van leden die veel bijdragen hebben geleverd of van diegenen die een GEDCOM hebben geüpload. Je hebt dan veel profielen waarmee je kunt trainen.
 • Upload een GEDCOM om te zien of je hits/matches hebt, voer dan de resulterende familielijn uit die matches in.


Als je vragen hebt, zie dan de discussie in G2G over dit onderwerp.

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB


This page was last modified 14:56, 4 November 2020. This page has been accessed 737 times.