Help:Nl:Veranderingen

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Hulp bij het bewerken van profielen

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Astrid Spaargaren

Een belangrijk onderdeel van een wiki is de mogelijkheid om de geschiedenis van wijzigingen op een pagina te bekijken. Omdat we allemaal met elkaar op pagina's samenwerken, willen we weten wie wat heeft bewerkt.

Er zijn verschillende Nl:Activiteit Feeds - activiteitenfeeds - op WikiTree die wijzigingen bijhouden en u hierop wijzen. De meest fundamentele is de tab Changes op elk profiel - waarin de wijziging vastgelegd worden voor een bepaald profiel.

U komt op de pagina met wijzigingen door op het tabblad Changes te klikken op een profile. Hier ziet u items geordend op datum en tijd, die een wijziging beschrijven die door een bepaald WikiTree-lid zijn gemaakt.

Contents

Details van wijzigingen

De meeste items in een activiteitenfeed of lijst worden gekoppeld aan een pagina met aanvullende details. Technisch gezien worden dit "verschilpagina's" genoemd. Ze tonen het verschil tussen de informatie op een profiel vóór en na de wijziging.

Hier is meer informatie over en hoe ze te interpreteren.

"Edited - Bewerkte Biografie"

Wijzigingen in de text/narrative.

Zoek naar wijzigingen in rood, met +/- indicatoren voor toevoegingen en weglatingen.

"Edited the Status Indicators" - de statusindicatoren bewerkt

Veranderingen in de status, zoals een verandering van "uncertain" naar "certain" voor een gegevensveld.

"De Data Bewerkt"

Wijzigingen aangebracht in een gegevensveld, zoals geboortedatum en geboorteplaats. Als u op "bewerkte gegevens" klikt, ziet u welke wijzigingen in de velden zijn aangebracht.

"[Person] toegevoegd ..."

Creëren van een nieuw persoonsprofiel als een familielid.

"Merged [Person] ..."

Een merge van het ene profiel in een andere bij dubbele profielen.

Wanneer u op de naam van de samengevoegde - ge - merged-de - persoon klikt, gaat u naar de pagina Wijzigingen van dat profiel. Dit toont wijzigingen in het profiel tot het moment waarop het werd samengevoegd.

Niet bijgehouden of geregistreerde wijzigingen

Niet alle wijzigingen die van invloed zijn op een profiel, worden bijgehouden. Sommige dingen wijzigen een deel van een profiel, of hoe het wordt weergegeven aan sommige doelgroepen, maar verschijnen niet in de wijzigingsgeschiedenis. Als iemand bijvoorbeeld wordt toegevoegd aan de Trusted List van een profiel, wordt deze niet bijgehouden.

Niet alle wijzigingen worden bijgehouden omdat we niet willen dat Activity Feeds te veel info bevatten. Als een feed te veel wijzigingen bevat, kunnen belangrijke wijzigingen over het hoofd worden gezien.

Bovendien beïnvloeden sommige wijzigingen honderden of zelfs duizenden profielen tegelijkertijd - profielen die allemaal door dezelfde leden kunnen worden gevolgd. Als u bijvoorbeeld een DNA -test toevoegt, bewerkt of verwijdert, kan dit duizenden gekoppelde gezinsprofielen beïnvloeden. Dit zou een activiteitenfeed overweldigen (en onze systemen technisch verzwaren).

Dit zijn betekenisvolle wijzigingen die niet worden bijgehouden als geschiedenisitems, samen met wat uitleg en opmerkingen voor geavanceerde WikiTreers.

  • Als een bijgevoegde foto een nieuwe opmerking of bewerking heeft. (We willen opmerkingen en belangrijke wijzigingen melden aan afbeeldingen die zijn gekoppeld aan profielen die een lid bekijkt, maar dit is complex omdat afbeeldingen aan meerdere profielen kunnen worden gekoppeld.We rapporteren daarom alleen een paar basiswijzigingen van afbeeldingen en afbeeldingen die rechtstreeks van invloed zijn op een bepaald profiel , zoals wijzigingen in een achtergrondafbeelding. Andere beeldveranderingen worden alleen gemeld in de eigen wijzigingsgeschiedenis van de afbeelding.)
  • Als het huwelijk van een persoon wordt bewerkt via hun echtgenoot. (Een huwelijk wordt altijd bijgehouden op de ene of de andere partner, maar niet op beide. Dit zou in de meeste contexten een duplicaat geschiedenisitem zijn, zoals bij samenvoegingen.)
  • Als een samenvoeg of in het Engels een mergestatus wordt gewijzigd of als een afgewezen overeenkomst of merge proactief wordt toegevoegd. (Merge-voorstellen en afwijzingen van merge-voorstellen worden bijgehouden.)
  • Wijzigingen Privacyniveau. (Veranderingen hierin willen we misschien wel rapporteren of registreren als wijzinging. Een probleem is dat met de bulk privacy changes tool honderden of zelfs duizenden profielen tegelijk kunnen worden gewijzigd. Als iemand 1.000 profielen wijzigt naar bijv. Privé, misschien willen we wel dat dit de activiteitsfeeds volledig vult, maar willen we dit ook tellen als 1.000 bijdragen voor het lid? Wat als die bewerking wordt bijgehouden en geregistreerd en wordt geteld als een bijdrage.)
  • Bulk wijzigingen of indirecte wijzigingen gemaakt door de Proflie Manager worden bijgehouden en geregistreerd. Zo ook voor directe wijzigingen gemaakt door de Profle Manager.
  • Als een DNA test wordt toegevoegd voor de persoon zelf of een DNA test van een familielid die verbonden is.
  • Als een badge aan de persoon wordt toegekend, tenzij hiervoor Special:AwardBadge is gebruikt.

Alle bovenstaande voorbeelden verschijnen niet in de wijzigingsgeschiedenis, maar hebben wel invloed op de datum "Last modified" op een profiel. Deze datum kan worden gebruikt als een aanwijzing om naar een van bovenstaande wijzigingen te zoeken, maar het doet add confusion .

Wanneer u een wijziging in een van de bovengenoemde wilt bespreken, post dat een bericht in G2G en we koppelen de discussie daar.This page was last modified 20:57, 10 March 2022. This page has been accessed 1,281 times.