Help:Nl:WikiTree voor jouw familiegeschiedenis

Search WikiTree's help pages:

Categories: Over WikiTree | WikiTree hulp

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: Margreet Beers

De WikiTree-gemeenschap is toegewijd aan het creëren van een enkele stamboom voor de hele mensheid. We hebben een aantal goed geschoolde, wetenschappelijke genealogen die bijdragen aan dit project.

WikiTree is ook een plek voor gezinnen om hun familiegeschiedenis te delen. Dat is wat het zo speciaal maakt. WikiTree stelt ons in staat om nog levende mensen te verbinden met hun oorspronkelijke afkomst, alles in één geheel gratis en gebruiksvriendelijke omgeving. Er is geen enkel ander programma wat hiermee vergelijkbaar is.

Toch probeert WikiTree niet in alles te voorzien voor iedereen. Hier zijn de drie belangrijkste redenen waarom je WikiTree met je familie zou willen delen.

1. Je bent niet alleen een genealoog, jij bent de familie historicus.

In het normale spraakgebruik worden familiegeschiedenis en genealogie vaak als synoniemen gebruikt.

Er is een subtiel onderscheid. Familiegeschiedenis gaat over het leven en de relaties van mensen. De genealogie gaat meer over wie van wie afstamt.

WikiTree-profielen zijn bij uitstek geschikt om de persoonlijke verhalen van mensen te vertellen, met biografieën, persoonlijke herinneringen en foto's.

Met onze geavanceerde Privacy Niveaus kun je veilig uitgebreide beschrijvingen maken voor nog levende personen, niet alleen verre voorouders.

2. Privacy is belangrijk.

Families zijn als overlappende cirkels. Als websites al enige privacy controle hebben, dan behandelen ze families als een soort dozen. Als je binnen in de doos zit, kun je alles zien. Als je buiten de doos bent, kun je niets zien.

WikiTree's unieke Vertrouwde Lijst systeem creëert een cirkel van vertrouwen rond elke individuele persoon in de wereldwijde stamboom. Dit betekent dat je gemeenschappelijke voorouders met mensen kunt delen zonder die verre neven en nichten toegang te geven tot de familie, kinderen, enz. van je partner.

Dit is wat ons in staat stelt om onze familiegeschiedenis op dezelfde, unieke wereldwijde stamboom bij te houden. Het is anders dan al het andere dat er is.

3. Je wilt samenwerken met familie.

Door de jaren heen hebben velen van ons fotoalbums meegenomen naar familiebijeenkomsten, uitgeprinte schema's, verzonden fotokopieën, harde schijven en usb sticks naar verre familieleden, enz. Nu kan iedereen met een internetverbinding de meest actuele versie van alles zien.

Bovendien kunnen gezinsleden onmiddellijk en eenvoudig bijdragen. Terwijl ze bladeren en genieten van de informatie die je hebt verzameld, kunnen ze helpen de lege plekken in te vullen of een persoonlijk geheugen, opmerking of foto plaatsen. Allemaal met een paar klikken. Allemaal helemaal gratis. Het is echt best gaaf als je erover nadenkt.

Als je geen interesse hebt om te delen en samen te werken, is WikiTree niets voor jou.
This page was last modified 21:10, 10 March 2022. This page has been accessed 600 times.