Help:Nl:Y-Chromosome DNA Bevestiging

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL) | DNA Help

Taal: en | de | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB
DNA Bevestiging met gebruikmaking van Y-chromosome DNA tests kan relatief eenvoudig zijn.

Vereisten

Elk van de matchingtests moet voor minstens 37 markeringen zijn.

Als hun profielen voor jouw beschikbaar zijn op Family Tree DNA, klikt dan op hun pagina met yDNA-overeenkomsten op het rode TiP-pictogram voor een TiP-rapport. Stel het zo in dat bij elke generatie een waarde wordt weergegeven. Bevat het DNA-TiP-rapport van Family Tree een vergelijkbaar aantal generaties tussen de testpersonen als de traditionele genealogie? Als dat het geval is, kun je de relaties tussen de vaders markeren als Bevestigd met DNA.

Je kunt WikiTree's Relationship Finder gebruiken om te achterhalen hoe de twee testpersonen verwant zijn, de MRCA(s) voor de twee testpersonen, en welke vaderlijke relaties kan worden bevestigd. Wees er alleen zeker van dat het de directe vaderlijke lijn is en niet een andere gemeenschappelijke voorouder die wordt gedeeld met je match.

Voorbeeld bronvermelding

Hier is een voorbeeld van wat je in het == Sources == gedeelte van elke zoon toevoegt met een vader gemarkeerd met "Confirmed with DNA" met behulp van yDNA:

* Paternale relatie is bevestigd door Y-chromosoom DNA testen. [[Smith-44676|William Waugh Smith]], FTDNA kit #95454, en zijn 6th cousin once removed, [[Smith-81508|Len Smith]], FTDNA kit #216226, matcht op een genetische afstand van 2 op 67 markers daardoor een bevestiging van hun directe vaderlijke lijnen terug naar hun MRCA [[Smith-15895|Thomas Smith]]. FTDNA geeft aan dat de kans dat de twee een gemeenschappelijke voorouder delen binnen de laatste 7 generaties 91,73% is en dat binnen de laatste 8 generaties 94,73% is.

In verband met privacy, als een van je matches niet op WikiTree staat, gebruik dan initialen voor die persoon of een andere anonieme identificatie.This page was last modified 06:48, 6 October 2021. This page has been accessed 250 times.