Help:Nl:Zoeken

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree Help (NL)

klik hier om te zoeken binnen WikiTree. Hier volgen enkele tips voor gebruik.

Contents

Zoeken naar mensen

Het belangrijkste hulpmiddel op de zoek pagina, sectie 1, searches ofwel zoekopdrachten persoons profilelen binnen WikiTree.

Een voornaam en achternaam zijn vereist voor zoekopdrachten. Als je alleen een achternaam invoert, zal het je naar de achternaam-indexpagina voor die achternaam brengen (hetzelfde als sectie 2 op de zoekpagina).

Het invoeren of selecteren van alle andere opties in het zoekformulier is optioneel. Hier zijn meer details over die opties.

Datumbereik

De standaard is om jaren aan te passen, bijv. als je 20 aug 1920 als geboortedatum invoert, bevat het alle overeenkomstige profielen die in 1920 zijn geboren. Als je "match exacte datum" selecteert, komt dit alleen overeen met anderen die op 20 augustus 1920 zijn geboren.

Je kunt de overeenkomsten uitbreiden naar plus of min twee jaar, bijvoorbeeld 1920 komt overeen met iedereen die is geboren tussen 1918 en 1922. Er zijn ook opties voor plus of min 12 jaar en plus of min 30 jaar.

Houd er rekening mee dat er geen rekening wordt gehouden met de statusindicatoren van de datum op profielen. Bijvoorbeeld over 1920, voor 1920 en na 1920 worden allemaal net behandeld als 1920.

Achternaam varianten

Onze zoekmachine bevat alternatieve achternaam uit het variant namen project.

De optie "achternaam varianten" kan worden uitgeschakeld.

Matches zonder datums

De standaardinstelling is om ook alle matches zonder datums mee te nemen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar John Smith, geboren in 1920, bevatten de zoekresultaten ook alle John Smiths die geen geboortedatum hebben op WikiTree.

De optie "inclusief overeenkomsten zonder datums" kan worden uitgeschakeld.

Century typos - Eeuw types

Als deze optie is geselecteerd, wordt de eeuw genegeerd. Bijvoorbeeld, 1 juni 1801 zou dan ook overeenkomen of matchen met 1 juni 1701 of 1 juni 1901.

Niet alle opties voor het datumbereik kunnen in combinatie met deze optie worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een datumbereik hebben van +/- 30 jaar en tegelijkertijd eeuw types omvatten.

Zoeken binnen je eigen Watchlist of Volglijst

In plaats van alle profielen op WikiTree te doorzoeken, kunt je er ook voor kiezen om alleen binnen de profielen te zoeken van je eigen watchlist of volglijst. Je kunt ook profielen van je volglijst uitsluiten.

Andere zoekhulpmiddelen

Er zijn een paar andere zoekhulpmiddelen en links op de zoek pagina.

Sectie 2, "Zoeken naar een achternaam", brengt je eenvoudig naar de index-pagina van die achternaam.

Sectie 3, "Zoeken naar voorouder overeenkomsten" is een optie voor ingelogde leden. Dit initieert onze tool Vind Matches of overeenkomsten. Het zoekt naar overeenkomsten voor iedereen in je volglijst zonder dat je de namen en datums handmatig hoeft in te voeren in sectie 1.

Optioneel kun je dit beperken tot één persoon in je Watchlist of één achternaam in je Watchlist of Volglijst, je kunt bijvoorbeeld naar matches zoeken voor iedereen in je Watchlist of volglijst met de achternaam Smit.

Sectie 4 is een full-text-of volledige tekst zoekopdracht met Google. Het is hetzelfde als naar Google.com gaan en "site: wikitree.com" opnemen in je zoekopdracht, zodat de resultaten beperkt zijn tot pagina's op WikiTree.com.

Onderaan de zoekpagina vind je hulpmiddelen voor het zoeken naar Categorieën, Vrije ruimte of Free -Space Profielen en afbeeldingen binnen WikiTree. Deze gebruiken ook Google.

Zie RootsSearch voor een handige tool voor het doorzoeken van andere genealogie websites voor een persoon binnen WikiTree.

Opmerkingen voor ervaren gebruikers

Vertraging voor nieuwe profielen

Wanneer je een nieuw profiel toevoegt aan WikiTree, zal het niet meteen in de zoekresultaten verschijnen. We gebruiken een zogenaamde "zoekindex" om zoekopdrachten te versnellen. De index wordt eenmaal per dag volledig bijgewerkt.

Wat wordt doorzocht

Al deze naamvelden zijn geïndexeerd:

  1. Prefix - Voorvoegsel
  2. Proper First Name - Juiste voornaam
  3. Preferred First Name - Roepnaam
  4. Middle Name - midden naam (n.v.t voor Nederlandse profielen)
  5. Nicknames - roepnaam of bijnaam
  6. Current Last Name - Huidige of meest recente achternaam
  7. Last Name at Birth - Achternaam bij geboorte
  8. Other Last Names - Overige achternamen of Achternaam varianten

Om betere overeenkomsten of matches te retourneren, hebben we een zoeksysteem in twee fasen. In wezen zijn sommige potentiële overeenkomsten op basis van de bovenstaande velden al uitgesloten voordat je ze ziet.

Taal: en | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: -Bea Wijma


This page was last modified 15:17, 9 August 2018. This page has been accessed 231 times.