Project: Dutch Roots/Dutch Roots Nederlands

Categories: Dutch Roots Project | Global Community Outreach Project | Language Project | Language Resources

Nederlands Portaal Dutch Roots Project English Dutch Roots Forum Dutch Roots Challenge Dutch Portal Homepage Nederlandse Naamconventie


Welkom, Wolkom
Het Dutch Roots/Netherlands Project is een project voor Wikitreers die geinteresseerd zijn in het verbeteren van alle profielen van vroege Nederlanders en hun nazaten. Het project dient als forum voor onderzoekers en nakomelingen van alle mensen geboren in of afkomstig uit Nederland, dus voor iedereen met Nederlandse wortels !


Are you interested in the Dutch Roots/Dutch Roots Nederlands Project?


Contents

Missie

Het Dutch Roots/Netherlands Project is een project voor WikiTreers geïnteresseerd in het verbeteren van de profielen van vroege (vóór 1811) Nederlanders en hun nakomelingen (dus profielen van Pre-1811 tot nu). Dit project dient ook als forum voor onderzoekers en afstammelingen van mensen geboren in Nederland, dus voor iedereen met Nederlandse Roots. Doel is ook WikiTreers helpen met het vinden van goede bronnen, deze toe te voegen aan en het verbeteren van alle profielen die bij het Nederlandse Roots Project horen of hier onder zouden kunnen vallen.

Hoe word ik lid ? dutch_roots.gif

Wil je lid worden van het Project ? Je bent van harte welkom! Zie hier onder :)

Ons geweldige team !

Natuurlijk helpen we allemaal graag dus als je vragen of hulp nodig hebt en Jan niet snel genoeg kunt bereiken ... jullie weten ons te vinden he :)

Om te zie wie er nu allemaal al lid zijn, zie : de badge ledenlijst.

 1. Van alle leden die lid willen worden van het Dutch Roots/Netherlands Project en die willen werken aan de Nederlandse profielen , vragen we, als je dit niet al gedaan hebt, om eerst de Pre-1700 Self-Certificatie quiz te doen ! en lees aub ook dit goed door: Wikitree Pre-1700 Profiles en creeer of voeg a.u.b geen profielen toe zonder betrouwbare en acceptabele info en bronnen.
 2. Ga naar Word Lid van het Dutch Roots Project en meld je hier aan met een korte introductie, klik: answer.
 3. Kopieer en plak deze categorie : [[Category:Dutch_Roots_Project]] links bovenin je eigen biografie, zo wordt je zichtbaar als lid op de Dutch Roots Project top level pagina, en door erop te klikken kom je ook meteen op de Dutch Roots Top level pagina. (de categorie zelf is dus meteen ook de link naar die pagina)
 4. Voeg dutch_roots toe aan je G2G tag feed followed tags om op de hoogte te blijven van Project discussies en nieuws . G2G Tag: dutch_roots
  Zie ook: Communicatie
 5. Stuur een verzoek om lid te worden aan Dutch Roots Project's Google Group
 6. Voeg je naam en bijvoorbeeld de achternamen of andere project gerelateerde zaken waarin je geinteresseerd bent toe aan de Dutch Roots Project Leden pagina.
 7. Kijk naar de To-Do of Taken lijst waar je precies kunt zien wat de taken zijn en of er misschien ook andere dingen zijn waar je mee kunt helpen , als er vragen om hulp zijn waar je aan mee wilt werken, voeg je naam dan toe (of vraag een van ons of we dat even voor je willen doen) aan die opdracht/ hulp vraag.

Doelen

Project leden werken samen aan het verbeteren van deze profielen en we geven ze Project Bescherming (PPP'en) als de LNAB of ouders bescherming nodig hebben of om er zeker van te zijn dat merges van deze profielen in de juiste richting gedaan worden. Geïnteresseerd of nieuwsgierig ? Hier kun je lezen: wat project bescherming wel en niet doet en zie ook : punt 2 Hoe krijgen Dutch Roots Profielen PPP
Alle verbeteringen aan de profielen van het Dutch Roots Project zijn natuurlijk heel welkom , maar hier zijn een paar specifieke doelen waar we naar toe werken:
 1. Je mag het Project Profiel als co- manager toegevoegen aan Pre-1811 profielen (of latere) profielen die project management of bescherming nodig hebben, hiermee wordt een project watchlist en feed gegenereerd waardoor we allemaal samen een goed overzicht hebben van het project, we alle profielen kunnen delen, en gemakkelijker kunnen samenwerken d.m.v de Project Google Groep. Als je het project profiel toevoegt als co-manager, voeg je daarmee in feite al je collega projectleden toe als soort van 'co-manager.' Heel Wiki dus ! :)
  *Natuurlijk hebben ze niet allemaal dezelfde edit mogelijkheden of rechten als een manager of trusted list manager, het zijn meer 'toeschouwers,' maar ze zullen, net als de manager, nu dus ook alle meldingen ontvangen/ kunnen lezen in de Google Groep (=Project Pofiel Inbox) en daardoor dus beter kunnen samenwerken, meer overzicht hebben, kunnen reageren / met elkaar communiceren via posts op de profielen. Zo kan iedereen die dat leuk vindt, dus helpen met het van bronnen voorzien en verbeteren en beschermen van alle profielen.
 2. Templates (sjablonen - projectbox), stickers of categorieen toevoegen, als het een zeer waarschijnlijk Nederlands profiel is dat toegevoegd kan worden aan ons project, begin dan met het Dutch Roots Onderhouds Systeem
  als een profiel meer af is gevolgd door de volledig ingevulde Dutch Roots Project template of sticker.
 3. Natuurlijk hebben niet alle profielen project management of bescherming nodig, dus voor je eigen of andere profielen die er prima uit zien, waar goed voor gezorgd wordt en die geen project management of bescherming nodig hebben, of misschien maar een klein beetje hulp, kun je de Dutch Roots Stickers gebruiken, aan deze profielen mag het project account niet toe worden gevoegd als manager, wel kun je er net als bij de template (Project box) de needs en jaar en provincie aan toevoegen als je het leuk of handig vindt om profielen verder te categoriseren.
 4. Voor Unsourced profielen kun je eventueel ook nog deze template toevoegen {{Unsourced|Netherlands}}
 5. Alle duplicaten gemerged in het profiel met het laagste getal , behalve wanneer de correcte LNAB een hoger getal heeft.
 6. Uiteindelijke ID op slot (=PPP) voor populaire of probleem profielen of profielen met een grote kans op duplicaten (patroniemen, etc.) voor (meestal alleen Pre-1811 profielen dus), dit markeert het profiel als Project beschermd, voor het Dutch Roots Project moet dit gedaan worden door de Project leider Leader, als het profiel aan deze eisen voldoet Zie voor meer informatie over mergen : Alles over mergen
 7. Ouders zijn correct en gedocumenteerd. Kinderen zijn verbonden als dit mogelijk is.
 8. Biografie is opgeschoond, zonder allerlei GEDCOM rommel, ancestry.com, dode links, etc., en heeft in het ideaalste geval een actuele en geschreven biografie. Dus als de biography (zie ook Uitleg profielen) opgeschoond en geschreven is , gebruik de Wikitree Style Guide (je kunt ook samenwerken of vragen om hulp hierbij van het Profile Improvement Project )
 9. WikiTree+ tips voor Nederlandse profielen (Engels)
 10. Acceptabele Bronnen en juiste categoriën toegevoegd, etc.
 11. Verbonden familie voldoet hier ook aan.
 12. Link het profiel aan de Global Family Reunion/ Verbonden met de grote WikiTree stamboom, (vraag eventueel GFR om hulp)
 13. En probeer connecties te vinden tussen de Pre-1700 profiles en de 1700-1811 profielen, nu stoppen heel veel Nederlandse genealogien vaak ergens rond 1600 , begin 1700, dus het zou natuurlijk geweldig zijn als we alle losse eindjes, missing links konden vinden en zo wat van deze takken met elkaar kunnen verbinden !

Communicatie

Ideeën of vragen?? Hulp nodig ??
1. De Dutch Roots G2G is ons middel om te communiceren, het is erg belangrijk dat alle leden deel nemen en communiceren hier, dus heb je ideeen of vragen , of iets anders dat betrekking heeft op het project, reageer dan alsjeblieft of voeg het toe aan de Dutch Roots G2G en / of probeer zelf een vraag te stellen , voeg altijd de tag dutch_roots toe en het profiel ID of de link als de hulpvraag betrekking heeft op een profiel en kies de categorie requests for genealogy help , op deze manier kunnen we allerlei zaken bespreken en/ of ook anderen helpen die vragen om hulp vragen voor Nederlandse profielen . Dus kijk altijd even goed rond bij de G2G en naar je G2G feed, als je op zoek bent naar een manier om je contributie te kunnen leveren en om dus actief deel te kunnen nemen aan het Dutch Roots Project. Je bent nodig ! Zie ook : de te doen- taken lijst hieronder voor eventuele hulpvragen !!
Weet je niet hoe ? Zie: Help pagina: over G2G
*

Te Doen - Taken Lijst

Om deel te kunnen nemen aan het project hebben we soms een aantal extra taken/ opdrachten die gedaan moeten worden. Om de details van een taak te kunnen bekijken, om je aan te melden , deel te nemen aan de discussie of als je er vragen over hebt , klik dan op de link deze zal je direct naar ons forum met daar de eventuele taken/opdrachten brengen. Als de vraag is beantwoord of de taak/ opdracht is volbracht, laat dit dan ook daar even weten, zodat we de taak/opdracht van onze lijst kunnen verwijderen !
actuele hulp vragen / taken / opdrachten: Dutch Roots Forum
1.Primaire taak voor alle project leden is het beoordelen/ verbeteren/ voorzien van bronnen van je 'eigen' Nederlandse profielen en wanneer je daarmee klaar bent (en ze niet al onder een ander project vallen ) ze eventueel voorzien van de juiste : Dutch Roots Template (project box) of Categorie of eventueel de Dutch Roots Sticker. Hier zijn enkele Voorbeeld profielen, zijn profielen nog niet af maar kun je ze wel alvast toevoegen aan het project, gebruik dan het : Dutch Roots Onderhouds systeem waarmee we stap voor stap profielen 'af' kunnen maken.
2. Als je jouw (Pr-1811) Dutch Roots Project profielen ge PPP't wilt hebben, nadat je ze hebt verbeterd en van bronnen voorzien, kan dit als volgt:
 • Voeg de {{Dutch Roots|needs=PPP}} template toe aan de profielen (Pre-1811, patroniemen of profielen waar mogelijk duplicaten van gemaakt worden, beroemde of historisch, of om andere reden, belangrijke personen, etc.) die PPP moeten hebben, zie voor alle info: Dutch Roots Onderhouds Systeem Als je al een goede bron hebt gevonden voor de correcte LNAB of als profielen door bepaalde omstandigheden PPP nodig hebben, nog voordat ze af zijn, mag je deze profielen ook needs PPP toevoegen.
3. Als profielen een template (project box) hebben en/of ook PPP hebben van ons project moet ook het Project Profiel als co manager worden toegevoegd wikitree-dutch-roots project@ googlegroups.com , je mag jezelf verwijderen als manager als je dit wilt of als het nodig is, als je bijvoorbeeld te veel profielen hebt en zo het aantal profielen waar je manager van bent wilt reduceren, zo weet je in elk geval zeker dat er naar om gekeken wordt en dat er over zo'n profiel gewaakt wordt door het project, of je kunt het project profiel toevoegen als co- manager jezelf naar de trusted list schuiven, maar zelf ook gewoon manager blijven als je dat liever wilt natuurlijk.
Aan alle profielen met een template, Nederlandse Pre-1811 profielen en profielen met PPP, wordt het project standaard toegevoegd als co manager, zodat we deze goed kunnen volgen en eenvoudig kunnen delen en er samen aan werken d.m.v de project googlegroep.
4. Geen pre-1700 (Pre-1811)profielen en / of klaar met je eigen ? Voor Nederlandse pre-1700 profielen die nog moeten beoordeeld/ voorzien van bronnen etc. zie : hier onder


*


1. Belangrijkste 'jachtgebied' waar je profielen kunt vinden die beoordeeld, eventueel besproken en van bronnen moeten worden voorzien om mogelijk toegevoegd te kunnen worden aan het Dutch Roots Project, is : Project_Collateral-Prospect. Als je een profiel tegen komt zonder bronnen dat mogelijk een goede kandidaat is voor het project kun je deze template toevoegen: {{Unsourced|Netherlands}} als het profiel geen bronnen heeft. Hier is de : Uitleg voor de Project Collateral Prospect Project Template (alleen pre-1700 profielen, de latere kun je de Unsourced template geven of..als het wel al heel duidelijk is dat het profiel een Dutch Roots kandidaat is gebruik dan het Dutch Roots Template Systeem Ook dit zijn dus profielen die nog voorzien moeten worden van een geboorteakte en andere bronnen , je vindt ze hier : Needs Birth
2. Ook hier zijn profielen te vinden die verbeterd moeten worden en/of voorzien van bronnen, soms moet er ook nog naar ouders gezocht worden etc. sommige maken nu deel uit van het NNS project.New Netherland Ancestors and Nederlandse Profielen zonder bronnen /Dutch unsourced profiles
3. Misschien kunnen we ook de Unknowns nakijken, soms is alles wat ze nodig hebben om weer known te worden dat het patroniem als LNAB (=Achternaam bij geboorte) toegevoegd wordt aan het LNAB veld. Hoe ? Zie bovenstaande, als Unknowns mogelijk kandidaten lijken te zijn voor het Dutch Roots Project , voeg dan de categorie Project_Collateral-Prospect eerst toe, zodat ze bekeken, beoordeeld en van bronnen voorzien kunnen worden.
4. En hier is onze speciale categorie : die onderzoek, bronnen en info nodig hebbben Soms moet er ook nog gezocht worden naar ouders, dus een echte uitdaging :) Voeg deze alleen toe aan de echte emigranten-immigranten en ook maar aan maar een van hen , dus niet aan de hele familie ! Voor alle andere emigranten of immigranten, kunnen deze categorieen gebruikt worden : Emigrant -Immigrant Categorieen, hiermee kunnen ook zij toegevoegd worden aan ons project.
5. Meer pre-1700 profielen kun je vinden in the categorie Project_Collateral. Deze profielen hebben allemaal al PPP (=achternaam op slot, zodat deze niet zomaar meer verandert kan worden) . Maar wees voorzichtig met het direct toevoegen van deze profielen aan het project want de voorheen gekozen en beschermde achternaam voldoet mogelijk niet aan de richtlijnen van ons project.
6. Voor alle profielen die al onder een ander project vallen (een template van een ander project hebben al), altijd eerst even in een G2G vragen wat te doen en of ze ook nog aan het ons project moeten/ kunnen worden toegevoegd of niet, voordat je de Project_Collateral-Prospect of de Dutch Roots templates toevoegt !!
7. Soms zijn er ook speciale taken waarbij we wel wat extra hulp kunnen gebruiken en we uw hulp zeer zouden waarderen. Families die nog bronnen nodig hebben of zoals hulp bij het vertalen van de Engelse Wikitree help pagina's in het Nederlands enz. Zie hier voor deze: Speciale Taken
8. Hier zijn de links naar de soms ook heel handige Project Watchlist en Project pending merges .
9. En ook heel belangrijk heb plezier, 't is geen werk, geen race of wedstrijd die we moeten winnen, we zijn gewoon een gezellige groep vrijwilligers die hier samen aan werken en allemaal samen ons best doen om alle (Nederlandse) profielen zo accuraat en mooi mogelijk te maken . Als je hulp of advies nodig hebt , gewoon vragen , zie :Communicate-G2G !

Last Name at Birth of LNAB

Je komt hier vaak de afkorting LNAB tegen, hetgeen gewoon achternaam bij geboorte betekent. Om alles gemakkelijk te houden voor iedereen, hebben we allemaal samen besloten dat we voor het bepalen van de meest correcte LNAB voor alle Nederlandse profielen, de geboorte- of doopakte van een persoon zullen gebruiken. Als deze akte laat zien dat de ouder (s) alleen een patroniem gebruikten, zal de LNAB van deze persoon ook een patroniem zijn, en als de ouder (s) volgens de akte meerdere generatie patroniemen gebruikten, zal het kind ook een meerdere generatie patroniem als LNAB krijgen. Als ouder(s) al een achternaam hadden volgens die akte, wordt die achternaam de LNAB, etc.

Patroniemen zijn eigenlijk heel eenvoudig, en het is niet zo dat je er zomaar een verzint als je een geboorte,- of doopakte hebt gevonden, want een patroniem is altijd gewoon de voornaam van vader + einde (het einde hangt vaak af van tijd en plaats). Dus als vader in die geboorte/doopakte vermeld staat als Pieter Jansz, dan is de LNAB van het kind Pietersz, is de vader vermeld als Pieter Janszen, dan wordt de LNAB van het kind Pieterszen. (zie hier de uitleg voor meerder generatie patroniemen).

Omdat er vroeger geen regels voor het schrijven waren zoals we die tegenwoordig kennen, (men schreef fonetisch) kan het zijn dat de namen in alle aktes uit het leven van een persoon verschillend geschreven werden en dus ook anders dan in zijn of haar geboorte-akte. Al deze latere versies kunnen worden toegevoegd aan het „other last name“ veld en de meest recente naam (laatst gevonden of die van overlijdens akte etc.) wordt toegevoegd aan het „current last name“ veld. (meest recente achternaam).

Zo kan de inconsistentie bij het schrijven dus ook resulteren in verschillende LNAB voor kinderen van dezelfde ouder(s); in de akte van het eerste kind is vaders naam misschien geschreven als Pytter Jans en in de akte voor het volgende kind als Pyter en voor het derde kind was het misschien Pieter. Dan zou dus het eerste kind Pytters, het tweede Pyters en het derde Pieters als LNAB hebben. Voor elk kind kunnen weer de andere versies worden toegevoegd aan het other last name veld.

Als er geen geboorte- of doopakte is kunnen we eerdere aktes van de ouders vergelijken, bijvoorbeeld hun huwelijks- of andere aktes om te zien hoe hun namen of achternamen (als ze er al een gebruikten....) werden geschreven om aan de hand daarvan de meest correcte LNAB voor de kinderen te bepalen. Als ook deze documenten van ouders er niet zijn, kunnen we kijken naar de vroegste vermelding in een akte van de persoon in kwestie, dus b.v. zijn of haar eigen huwelijksakte. Als deze akte van rond of na 1811 is (toen moest iedereen officieel een achternaam aannemen !), houd dan echter wel rekening met de mogelijkheid dat hij of zij misschien geboren is met alleen een patroniem (is hij/zij geboren voor 1811 met alleen een patroniem of wordt ook vader of moeder al voor 1811 vermeld met die achternaam?) Zie ook: patroniemen met een later toegevoegde achternaam

Merk ook op dat vrouwen in het verleden niet automatisch de achternaam van hun echtgenoot hebben aangenomen! Dus tenzij er documenten zijn die de vrouw met de achternaam van haar echtgenoot laten zien, voegen we deze NIET toe aan het huidige veld voor de achternaam. Zie ook: Patroniemen versus echtelijke namen

Als er echt helemaal geen aktes zijn die een LNAB (of achternaam) tonen, is de LNAB Unknown.

Locatievelden

Om Historisch correct te zijn, ook qua locaties is veel werk en kan erg ingewikkeld zijn, omdat locatie namen en regimes van een land, provincie of plaats door bijvoorbeeld de vele soms jarenlange oorlogen vaak en soms erg snel veranderden, het zou ook betekenen dat we duizenden categorieën zouden moeten maken, maar dat hebben we niet gedaan, er zijn er wel een paar, maar we geven de voorkeur aan het toevoegen van (meestal) de moderne en volledige (dus geen afkortingen !) locatienamen aan de locatievelden van Nederlandse profielen (om het voor iedereen eenvoudig te houden en zodat in elk geval de locatiepin werkt ) en om, als dat nodig is, eventueel een ​​link of een korte uitleg aan de Bio van profielen toe te voegen over de geschiedenis of historie van een locatie.

Zie voor categorieën: Regionale/ Geografische Categorie Structuur voor Nederland

Belangrijke Dutch Roots Project links

Dutch Roots Project Doelen
Last Name at Birth of LNAB
Nederlandse Naamconventie
Betrouwbare bronnen (Pre-1700)
Project 'onderhoudssysteem systeem' (needs template -sticker) dat je kunt gebruiken voor profielen die nog bronnen of andere hulp nodig hebben
Dutch Roots template en Dutch Roots Sticker
Wanneer is een profiel 'af' ? Voorbeelden
Recente Project Update
Locatievelden
Dutch Roots Emigrant -Immigrant Categoriën
Emigrant/Immigrant Help Categorie
Hulp nodig van ons project ? Dutch Roots Project Profiel
WikiTee+ Tips for Dutch Roots
andere Categoriën

Wikitree in het Nederlands


Dutch Archive-Nederlands Archief

 1. Dutch Archive / Nederland Archief by Jan Terink
 2. Last Name at Birth of LNAB
 3. Strategie om Nederlandse Bronnen te vinden by B.J.W Molier
 4. Nederlandse Hulpbronnen- Dutch resources by Jan Terink
 5. Nederlands Portaal-Dutch Portal een startpagina voor alle leden met interesse voor Nederland . by Joop van Belzen and Astrid Schellenberger
 6. Dutch Miscellaneous Resources pagina, met allerlei Miscellaneous Nederlandse bronnen, beetje Nederlandse geschiedenis etc. etc.
 7. Begrippenlijst / Nederlandse genealogische termen etc.
 8. Dutch Genealogie bronnen

Acceptabele Bronnen lijst

 • Project lijst van acceptabele bronnen (links naar en info van bron ook toegevoegd aan Bio/ of afbeeldingen van de bron) :
 1. Archieven
 2. Geboorte-, doop- ,overlijdens-, huwelijks- of andere officiele registraties /akten
 3. Regesten
 4. Boeken die de primaire bronnen citeren. Ook boeken die transcripties bevatten van geboorte/doop/huwelijks of overlijdens aktes en zo ook geautoriseerde Familie verhalen / geschiedenissen of stambomen die geboorte/doop/huwelijks/overlijdens akten citeren.
 5. Militaire aktes.
 6. Testamentaire en eigendoms of andere akten .
 7. Rechtbank aktes.
 8. Begravenis aktes.
 9. Geschiedenis boeken die informatie hebben verzameld over en soms afkomstig van de persoon of personen/families zelf.
 10. Krantenartikelen met de publicatie naam/titel, datum en locatie.
 11. Een verzameling van bewijzen, bestaande uit meerderde bronnen met ondersteunend /onderbouwend bewijs, gebruikt om zo tot een redelijke conclusie te kunnen komen. ( bijvoorbeeld : Meerdere werkende links naar verschilllende en bij voorkeur gratis (open en voor iedereen vrij toegankelijke ) online genealogieen / stambomen / kwartierstaten / parentelen enz., die bronnen en dan liefst primaire bronnen vermelden, dus liefst geen betaalde websites die alleen voor betalende leden te bekijken zijn, zoals vaak het geval is bij bijv. ancestry.com , tenzij er echt en helemaal geen andere bronnen te vinden of aanwezig zijn, dan hanteren we de regel : een bron is beter dan geen bron.
  *Onthoud dat de meeste online genealogieen en vooral als er geen enkele bon vermeld wordt, alleen gezien en gebruikt worden als mogelijke leads en niet als bron, en als er wel bronnen vermeld worden probeer altijd om dan die bronnen te vinden en voeg ze toe aan de profielen.

Voor Pre-1700 (en Nederlandse Pre-1811) profiles zie:

Nederlandse Naamconventie

Zie ook:
Filmpjes met info over achternamen

Current Sub-Projects

Nederlands Portaal Project

Nederlands Portaal Project

Dutch Roots Challenge Project

Dutch Roots Challenge Project

Dutch Pre-1700 Project

Dutch Pre-1700 Project

Dutch 1700-1811 Project

Dutch 1700-1811 Project

Dutch After 1811 Project

Dutch After 1811 Project


PPP profielen

PPP betekent Project Protected Profile. WikiTree Leiders kunnen profielen beschermen als de persoon onderdeel is van een project en als het profiel voldoet aan bepaalde eisen. Het zijn over het algemeen profielen van historisch belangrijke personen en/of gemeenschappelijke voorouders en voor ons project zijn het ook veelal de patroniemen die PPP krijgen. PPP is trouwens niets meer of minder dan alleen het op slot zetten van het LNAB veld (achternaam of patroniem die iemand kreeg bij zijn of haar geboorte/doop) , zodat de naam niet per ongeluk weer verandert wordt. Voor meer informatie klik op: Project Protected Profile. Ook komt er dan op het profiel te staan dat het een Project Protected Profiel is en dat, voor hele rigoreuse veranderingen, zoals bijvoorbeeld namen of data wijzigingen er overlegd moet worden met project leden of goede bronnen moeten worden toegevoegd die deze veranderingen rechtvaardigen, laten zien dat ze nodig zijn.

Gerelateerde Projecten en Groepen

 • ga naar:
 1. Top level gateway Dutch Roots Project
 2. Dutch Roots Project
 3. Dutch Pre-1700 Project page
 4. Dutch 1700-1811 Project page
 5. Dutch After-1811 Project page


This page was last modified 22:55, 5 December 2020. This page has been accessed 5,346 times.