no image

Henrik Frank - Indgangsportal til min slægtsforskning

Privacy Level: Public (Green)
Date: [unknown] [unknown]
Location: [unknown]
Profile manager: Henrik Frank private message [send private message]
This page has been accessed 1,145 times.

Contents

Indledning

Da min farfar Niels Peder Jensen Frank omkring 1990 kom på plejehjem, overtog jeg hans meget omfattende slægstforsknings materiale samt hans personlige dokumenter. Det lå i lang tid på loftet, inden jeg gik i gang med arbejdet med at få slægtsforsknings materialet lagt ind i et slægtsforsknings program og indskanne dokumenterne. For at kunne bevare materialet for eftertiden, har jeg nu valgt at lægge det ud her på WikiTree.

Persondata er baseret på import af en fil fra mit slægtsforskning program, og vil i mange tilfælde fremstå ubearbejdet. Jeg arbejder i øjeblikket på at bearbejde de personer, hvor der er flere oplysninger end blot fødsel og død m.m.

Denne side indeholder et oveblik over de personer og dele af slægten der enten allerede er bearbejdet, eller som jeg håber at få tid til at bearbejder på et tidspunkt.

Persondata, fotos og dokumenter er også lagt ind i FamilySearch. Det kræver dog at man opretter sig som (Gratis) bruger, inden man kan tilgå det.

På min egen hjemmeside, findes der desuden en søgbar udgave af slægtstræet. Gå til søgesiden

Kommentarer og spørgsmål kan sendes til: henrik.frank@gmail.com


Nyheder


Kartoffeltyskerne

Mit efternavn Frank stammer fra de såkaldte kartoffeltyskere som kom til Danmark omkring 1760, for at opdyrke den jyske hede.

Det er planen at skrive en WikiTree side om Kartoffeltyskerne og Frank slægten. Indtil da, kan dette pdf dokumentet læses:

Kartoffeltyskerne og Frank slægten

En liste over kartoffeltyskerne i Frank i slægten kan findes HER.

Jeg desuden har oprettet en facebook gruppe Frank slægten - Efterkommere af kartoffeltyskerne


Slægten i Stenholt

Frank slægten i Stenholt, stammer fra Johan Michael Michaelsen Frank. Han kom fra Kartoffeltysker egnen omkring Frederiks, og var født i Grønhøj i 1794.

På et tidspunkt inden 1820 kommer han til Stenholt, hvor han overtager sin senere svigerfar Søren Jensens gård. Gården som er beliggende Bedehøjvej 1, har været i Frank slægtens eje siden. Læs mere om slægtsgården her:

Øster Stenholtgård

Der vil komme en WikiTree side om slægten i Stenholt. Indtil da, kan der læses mere om slægten i Stenholt i dette dokument:

Frank slægten i Stenholt

Min farmor og farfar

Min farfar Niels Peder Jensen Frank, var den sidste enelærer i Værslev ved Kalundborg, og boede i skole bygningen. Værslev skole ophørte omkring 1959, men Peder blev sammen med sin anden hustru Ragnhild Jensen, boende i skolen frem til 1967, hvor de flyttede til Kalundborg.

Ved siden af gerningen som lærer, var Peder også kirkesanger i Værslev kirke, et hverv han bestred helt frem til 1984.

Min biologiske farmor Anna Marie Madsen, har jeg aldrig kendt. Hun døde af kræft på Kalundborg sygehus i 1945, i en alder af kun 41 år.

Jeg har et omfattende materiale om både min farfar, farmor og Ragnhild. Materialet omfatter fotos, dagbøger, lommebogs notater, breve, taler og sange m.m. Det meste af dette materiale, har jeg gjort tilgængeligt på WikiTree på person siderne:

Links til FamilySearch:

Min mors slægt

Min mormor Josefa Babiarz blev født i den 11. marts 1895, i byen Parchocin, Swiniary sogn i det sydlige Polen. Hun kommer til Danmark i 1913, formentlig som en af de såkaldte roe-polakker. Hun bliver gift med Andreas Christian Sørensen i 1931. han skulle have været sømand, og senere er han angivet til at være arbejdsmand. Omkring 1938 flytter Josefa og Andreas til Smørum, hvor de bor til deres død. Andreas dør allerede i 1941 medens Josefa dør i 1969.

Andreas var søn af Andreas Christian Sørensen (De havde samme navn) og Andrea Dorthea Jensen. Efter at have været fisker, indtræder Andreas (d.æ) i 1881 i Fyrvæsenet, hvor han arbejder indtil sin pensionering i 1925. Han bliver samme år udnævnt til Dannebrogsmand.

Ud over min morfar, får Andrea og Andreas blandt andet datteren Laurine, som bliver gift med Erik Eriksen, som havde Erik Eriksens Træskibsværft i Marstal. Blandt sønnerne var flere ansat ved fyrvæsenet.

Jeg er ved at efterbehandle min mors slægt i WikiTree. UI mellemtiden kan et PDF dokument om slægten kan downloades HER.

Efterbehandlet i WikiTree:


Links til FamilySearch:Min far og mor

Min far Bent Frank blev født i Værslev i 1933. Han blev uddannet maskinmester, og sejlede i en periode på langfart. Bent omkom ved et flystyrt i 1985.

Min mor Inger Lise Sørensen blev født i Karrebæk 1934. Hun blev uddannet sygeplejerske. Hun døde på plehjehjem i 2016.

Mine forældre blev gift på Frederiksberg i 1957. De var på det tidspunkt bosat i København. I 1961 flyttede de til Kalundborg, hvor min far blev ansat på Juelsminde-Kalundborg linjen. Efter at være flyttet til Kalundborg, købte mine forældre grund på Røsnæsvej 5 (Nu gammel Røsnæsvej) hvor min far byggede et hus.


Album:


Links til FamilySearch:


Leonhardt Frank Slægten

Leonhardt Frank slægten er en sidegren til min egen del af Frank slægten, men der er den alligevel interessant, dels fordi den er utroligt veldokumenteret, dels fordi jeg i 2002 var i kontakt med de amerikanske efterkommere af slægten. Jeg fik herunder et righoldigt billedmateriale.

Leonhardt Frank slægten er endnu ikke bearbejdet i WikiTree, men man kan læse om slægten i dette pdf dokument:

Slægtsbog - Leonhard Frank slægten

En liste over personer i slægten kan findes HER

Steder

Jeg har oprettet nogle sider i WikiTree, om steder med relation til slægten. Nogle af dem er endnu ikke helt færdige.

Røsnæsvej 5, Kalundborg. Mit barndomshjem, som min far byggede i starten af 1960'erne.

Værslev og Værslev skole, hvor min farfar Niels Peder Jensen Frank boede fra 1931 til 1967.

Jonstrup Seminarium hvor min farfar Niels Peder Jensen Frank, blev uddannet til lærer i perioden 1921 til 1924.

Højbo i Villestoftem på Fyn, hvor mine oldeforældre (Min farmors forældre) Mads Madsen og Maren Kirstine Marie Pedersen boede fra 1925 og frem til deres død.

Gården Skovlund i Tessebølle hvor mine oldeforældre (Min farfars forældre) Rasmus Jensen Frank og Marie Kirstine Jensen boede fra 1936 og frem til deres død.

Gården Øster Stenholtgård i Stenholt ved Kragelund, som har været i Frank slægtens eje siden 1820.

Vanggård i Nostrup ved Kalundborg. Min farfars anden kone Ragnhild Jensens forældres gård, hvor også Ragnhild har boet.

Kristiansminde i Vester Kærby, Agedrup sogn på Fyn. Min farmor Anna Marie Madsen boede i perioden 1918 til 1925 på gårdene, sammen med sine forældre og søskende.

Diverse personer

Nedenfor er links til personer ud over den nære slægt, som der er oplysninger om ud over de sædvanlige livs begivenheder. Flere vil komme til efterhånden.

Agnes Marie Jensen Frank. Min farfar Niels Peder Jensen Franks søster, der som ung tog til Vancouver i Canada, og arbejdede som stuepige på hotel. Hun blev senere gift med en hotel ejer, og arvede efter hans død hoteller og formue.

Jens Maigaard Kristensen og Kristine Dusine Jensen. Kristine var min oldefar Rasmus Jensen Franks søster. Ægtefællen Jens Jens Maigaard var blandt andet restauratør på Hotel Dannebrog på Hjultorvet i Viborg. Kristine er omtalt i Jens Jensens Erindringer - Artikler fra og om Engesvang og parrets bopæl i Viborg Villa Jensbo, er omtalt i en artikel i Viborg Folkeblad.

Downloads

Gå til denne side for, for at downloade slægtsbøger, dagbøger, dokumenter og andet materiale i PDF format:

Dokumenter

Foto album

Links til foto album på FamilySearch. Kræver ikke at man er oprettet som bruger.

Collaboration
Comments

Leave a message for others who see this profile.
There are no comments yet.
Login to post a comment.