upload image

Landsbyen Sorring

Privacy Level: Open (White)
Date: [unknown] [unknown]
Location: 8641 Sorringmap
Surname/tag: Sorring
Profile manager: Torben Jensen private message [send private message]
This page has been accessed 19 times.

Sorring i dag

Sorring ligger i Midtjylland og er en by med 1.149 indbyggere (2020), beliggende 14 kilometer øst for Silkeborg i Dallerup Sogn. Byen ligger i Region Midtjylland og hører til Silkeborg Kommune.

Sorring var en landsby i Skanderborg Rytterdistrikt, udskiftet 1792 eller 1793. Her var tidligere en stor produktion af blyglaseret lertøj. I 1870 var der 70 værksteder i byen og omegnen, som producerede krukker, kander, fade og barselspotter med forskellig glasur.

Landsbyskolen i Sorring regnes for at være Danmarks højst beliggende skole.

Byen har i dag en Dagli´ Brugs. Idrætsmæssigt har byen fokus på fodbold; især ungdomsholdene er sat i højsædet. Sorring havde tidligere sin egen cykelklub Sorring-Toustrup Cykelklub.

Landsbyen Sorring ligger ved den gamle gravhøj, Sorring Loddenhøj, som befinder sig 148 m.o.h. Højen har aldrig været udgravet, og ingen ved derfor hvad den gemmer på.

Historien

Sorring ligger i Dallerup Sogn.

Ritmester Hans Nicolai Hoff køber Silkeborg-området af kongen og lader i årene derefter opføre en lille hovedgård (Silkeborg Hovedgård) med hovedbygning og længer af sten fra slottet.

Collaboration
  • Login to edit this profile and add images.
  • Private Messages: Send a private message to the Profile Manager. (Best when privacy is an issue.)
  • Public Comments: Login to post. (Best for messages specifically directed to those editing this profile. Limit 20 per day.)
Comments

Leave a message for others who see this profile.
There are no comments yet.
Login to post a comment.