no image
Privacy Level: Private with Public Biography and Family Tree (Yellow)

Koen van Hoof

Honor Code Signatory
Signed 11 Jan 2020 | 44329 contributions | 780 thank-yous
Communication Preferences: I am interested in communicating private message with cousins and anyone else with an interest in genealogy. Here is my family tree. Ancestors ancestors
Koen van Hoof
Born 1990s.
Ancestors ancestors
Son of [private father (unknown - unknown)] and [private mother (unknown - unknown)]
[sibling(s) unknown]
[children unknown]
Profile manager: Koen van Hoof private message [send private message]
Profile last modified | Created 11 Jan 2020 | Last significant change: 24 Feb 2021
16:43: Dieter Lewerenz answered a question about Koen van Hoof [Thank Dieter for this]
This page has been accessed 1,086 times.

Biography

nl
Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3
This user can contribute with an advanced level of English.
fr-2
Cet utilisateur peut contribuer avec un niveau intermédiaire en français.
de-2
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.

Sources

 • First-hand information. Entered by Koen van Hoof at registration.

More Genealogy Tools


Only the Trusted List can access the following:
 • Koen's formal name
 • e-mail address
 • exact birthdate
 • birth location
For access to Koen van Hoof's full information you must be on Koen's Trusted List. Please login. See the Contact section of the Tree & Tools page.


Sponsored Search
Comments: 38

Leave a message for others who see this profile. If you prefer to keep it private, send a private message to the profile manager. private message
There are no comments yet.
Login to post a comment.
Beste Koen,

I'm very confused. You've been editing the names of my close relatives, my Oma Bakker and Tante Rietje Buitenhuis and saying that they didn't have middle names. I know for a fact that the names I have put on their profiles are correct. I even had a discussion with Tante Rietje one day, about how she hated the name Zacharina and that it is a family name. While he was still alive, my Oom At Bakker (my father's youngest brother) researched both sides of the Bakker and Ineke family, the old fashioned way, by going to birth registers, marriage registers and death records. He then shared these details with the whole family. That is where I started my family tree. He went right back to the 1600's. This is why I don't understand the messages that there were no middle names. If I have misunderstood this, I apologise. I am Australian born of two Dutch parents and although I speak Dutch well, I am not always fully conversant of the customs and wording of things. Ik zou heel graag van je weten, hoe het allemaal gaat met de midden namen, als dat kan. Dankje wel, Groeten, Ingrid Bakker

posted by Ingrid (Bakker) Perri
Beste Ingrid,

'Middennamen' (middle names) zijn een vooral Engels en Amerikaans concept, dat geen Nederlands equivalent heeft. Er is dus geen middennaam in Nederland. In plaats daarvan kunnen Nederlanders een of meerdere (dus bijvoorbeeld ook drie of vier) voornamen hebben.

In theorie zijn er twee manieren om deze meerdere voornamen in te voeren in WikiTree: 1) Vertaal 'voornaam' naar 'first name' en voer alle voornamen in in dat veld. 2) Splits de voornaam op in voer de eerste voornaam in in het veld 'first name' en de rest in het veld 'middle name'.

Je kan hierover jaren van discussies vinden op het WikiTree-forum, maar het is inmiddels uitgekomen op de eerste manier, vooral omdat dit de nauwkeurigste manier is om het Nederlandse naamgevingssysteem te vertalen en omdat WikiTree de regel 'Use their convention, not ours' heeft.

Inmiddels geeft het gebruik van een middennaam in Nederland de foutmelding/suggestie 749 'Middle name used in the Netherlands' in WikiTree+, zodat deze verkeerd gebruikte middennamen gemakkelijk gevonden kunnen worden. Met het Data Doctors Project probeer is allerlei fouten op te lossen, waaronder deze. Je kunt foutmeldingen voor de profielen die je beheert, vinden in het menu rechtboven via My WikiTree > Suggestions.

Verder kun je de algemene regels voor het invoeren van Nederlandse namen hier vinden: https://www.wikitree.com/wiki/Project:Netherlands/Dutch_and_Flemish_Name_Fields#General_rules

Ik hoop dat dit het wat duidelijker voor je maakt.

Groeten, Koen

posted by Koen van Hoof
Beste Koen,

Hartelijke dank voor de explanatie. Nu snap ik het. Groeten, Ingrid

posted by Ingrid (Bakker) Perri
Dankjewel Koen voor het merging van Hoogerheide.
posted by Ingrid (Bakker) Perri
Hallo Koen,

Ik heb toevalligerwijs gemerkt dat je honderden 895's gecorrigeerd hebt, waarvoor dank! Wat je niet kon weten is dat er binnen de kerngroep van het Netherlands project besloten is dat Bea hiervoor een EditBot operatie gaat aanvragen. Door persoonlijke omstandigheden is Bea daar nog niet aan toe gekomen. Kortom, ik adviseer je te stoppen met die correcties, mede in aanmerking nemend dat het er nog steeds meer dan 11.000 zijn...

Ten aanzien van het toevoegen van locatie-categorieën wil ik je het volgende ter overweging geven:

 • Voor geboorte-, huwelijks- en overlijdensplaatsen zijn basis data items aanwezig die gebruikers ook gepresenteerd krijgen in de edit-pagina's van een profiel. Er is dus geen reden of aansporing om die plaatsnamen ook nog eens als categorie te noteren.
 • Redundanties zoals geschetst leiden vroeger of later altijd tot conflicterende gegevens. Een geboorteplaats blijkt bijvoorbeeld onjuist en wordt gecorrigeerd, zonder de ooit gekoppelde categorie te corrigeren.
 • Vanuit een categorie is de aard van de relatie met het gekoppelde profiel onbekend. Die verzameling kan een exotische mix zijn van personen die daar geboren zijn, of naar school geweest zijn, of een kapperszaak hadden. Betekenisloos dus.
 • Er is geen enkele conventie binnen het project die het gebruik van locatie-categorieën voorschrijft. De vulling van die categorieën is dan ook zeer karig. Jij bent waarschijnlijk een van de weinige "vullers".
 • Een argeloze gebruiker kan, kijkend in zo'n categorie een heel verkeerd beeld krijgen van de frekwentie waarmee die locatie binnen WikiTree voorkomt. Een WikiTree+ query geeft een veel completer beeld: categorie Elburg heeft 23 profielen, WikiTree+ Elburg query geeft meer dan 1000 resultaten...
posted by Jan Terink
edited by Jan Terink
Hallo Jan,

Bedankt voor het wijze op de automatische oplossing van suggestie 895. Ik zal me er dan maar niet meer mee bezig houden. In dit geval had ik locatiecategorieën toegevoegd, omdat ik het niet netjes vond om informatie (de subprovinciale parameters) te verwijderen van een profiel waar ik geen manager van ben, zonder iets vergelijkbaars terug te zetten.

Ik weet dat je een tegenstanders van locatie-categorieën ben en er zijn legitieme argumenten tegen, maar er zijn ook legitieme argumenten voor dit soort categorieën, waardoor ikzelf er wel voorstander van ben.

 • De basisdata-items zijn verre van compleet. Geboorte, huwelijk en overlijden zijn slechts drie belangrijke momenten in iemands leven. Door alleen die locaties op een gestructureerde manier op te nemen, mis je bijvoorbeeld de locatie waar iemand heeft gewoond, is gedoopt, naar school in gegaan etc. Door al die locaties als categorieën toe te voegen, is het profiel op een door een computer leesbare manier verbonden aan die locaties.
 • Redundanties zijn inderdaad een probleem, maar dat speelt niet alleen hier. Het gebeurt ook, als iemand de geboortedatum verandert in de datavelden, maar niet in de biografie of als iemand erachter komt dat deze persoon niet Piet de Vries uit Arnhem, maar Piet de Vries uit Nijmegen is, maar dan de bron van Piet de Vries uit Arnhem laat staan.
 • Dat de reden van de koppeling met de locatie onbekend is, maakt het nog niet betekenisloos. Het zijn mensen die iets met een bepaald dorp te maken hebben gehad. Dat betekent ook dat bijvoorbeeld missende familieverbanden gemakkelijker te vinden zijn, of dat je meer mogelijkheden hebt om iemand uit dat dorp te vinden.
 • Er is geen conventie binnen het Nederland-project over categorieën, maar de mogelijkheid bestaat wel binnen het gehele WikiTree-project en vanuit het Categorisatie-project.
 • Dat een categorie karig gevuld is, zou geen reden mogen zijn om ze dan maar niet te gebruiken. Dat is een kip-en-ei-probleem. Doordat ze dan niet gebruikt mogen worden, blijven ze karig gevuld.
 • De argeloze gebruiker kan zo inderdaad een verkeerd beeld krijgen. Die argeloze gebruiker zal echter geen gebruik maken van WikiTree+, wat toch een vrij lastig te gebruiken tool is. Dan zou het vullen van categorieën naar mijn mening een betere oplossing zijn om een goed beeld aan die argeloze gebruiker te geven.
 • Met WikiTree+ is het lastig, misschien wel onmogelijk, om te kijken hoe vaak een profiel aan een locatie is gerelateerd. De query 'Elburg' geeft ook mensen met 'Elburg' in de naam, of mensen uit een plaats genaamd Elburg in een ander land. Je zou 'Elburg, Gelderland, Nederland', kunnen zoeken, maar mensen gebruiken helaas vaak ook 'Elburg, Gelderland, Netherlands', of een andere vertaling. En dan heb je nog steeds het probleem dat je alleen mensen vindt die in Elburg geboren, getrouwd of overleden zijn.

Ik weet niet of we het eens zullen worden en categorieën hoeven ook niet verplicht te worden van mij, maar persoonlijk vind ik het dus wel fijn om ze te gebruiken.

posted by Koen van Hoof
edited by Koen van Hoof
Dank voor de snelle repliek, Koen. En in de context van jouw 895-correcties is het begrijpelijk dat je daar categorieën hebt toegevoegd.
 • Natuurlijk zijn er meer gebeurtenissen in iemands leven die je wellicht vast zou willen leggen. Maar helaas is het datamodel van WikiTree als in beton gegoten. Zie de vele afgewezen verzoeken tot uitbreiding, bijvoorbeeld met doop- en begrafenisgegevens (en de krakkemikkige manier waarop je dan de toevlucht moet nemen tot simuleren van een geboorte- c.q. overlijdensdatum). En het vastleggen van die overige gebeurtenissen of kenmerken met categorieën zonder dat vanuit de categorie duidelijk is om welke gebeurtenis of kenmerk het gaat heeft m.i. geen meerwaarde. Maar daarin verschillen we blijkbaar van mening.
 • Het feit dat er al bestaande (onnodige) door het systeem opgelegde redundanties zijn lijkt mij geen rechtvaardiging voor het introduceren van nog meer redundanties.
 • Voor het vinden van familieverbanden doe ik onderzoek in archieven en andere betrouwbare internetbronnen, niet in de zeer beperkte deelverzameling met ongespeciificeerde relaties in categorieën op WikiTree.
 • De karige vulling van categorieën van Nederlandse plaatsen weerspiegelt het geringe belang dat de Nederlandse gebruikers eraan hechten. Met meer dan 350.000 Nederlandse profielen zou volledige vulling een mega-project worden waar je nauwelijks de handen voor op elkaar zult krijgen,
 • Met WikiTree+ kun je ook queries doen met bijvoorbeeld BirthLocation, Deathlocation, (not) Netherlands. Voor wie kan googlen (en wie kan dat niet), en de moeite neemt de help-pagina (met dank aan Joop en Margreet ook in het Nederlands) te raadplegen is WikiTree+ superieur aan alle primitieve zoekfuncties in WikiTree zelf.

Maar inderdaad, ik denk niet dat we het eens zullen worden over nut of noodzaak van locatie-categorieën. En uiteraard staat het je vrij om ze zelf wel te gebruiken!

posted by Jan Terink
edited by Jan Terink
Hi!

The 5th! Source-a-Thon will take place from the 2nd of October till the 5th of October. We really hope you will join us at our Team The Flying Dutchmen. Registering is open now HERE. More info at our Team page HERE or at our G2G-S-a-Th-Chat.

Hope to see you!

Margreet, Bea and Astrid

Hello, Koen!

Thanks for the work you accomplished during our Connect-A-Thon 2020. It is amazing how many more profiles were created and added to our Shared Tree over the weekend. I hope you’ll join us for the Source-a-thon this fall.

Kind regards,

Pippin Sheppard ~ WikiTree’s Appreciation Team

posted by Pip Sheppard
Thanks! It was nice to participate.
posted by Koen van Hoof
Hi Koen,

After a great Liberation day challenge, the Connect-a-Thon is coming up, it will take place from Friday 17 July 2020-Monday 20 July 2020) so everyone is invited to join the Flying Dutchmen Team - Vliegende Hollanders..so let's all hop on the boat (teampage) ;) again and have some fun together. Don't forget to first register here (you can register until wednesday 15 july) and let them know you're going to rock the Flying Dutchmen (women) - Vliegende Hollanders boat ..and here's our connect-a-thon chat.

Hope to see you soon,

Bea and Astrid x

posted by Bea (Timmerman) Wijma
Hallo Bea,

Ik doe graag weer mee, maar zal nu wat minder kunnen doen dan vorige challenges. Ik heb me aangemeld.

posted by Koen van Hoof
I want to congratulate you on your Generous Genealogist award you received May 8, 2020.

John Williams ~ WikiTree Tree Hugger

tree_hugger.gif

posted by [Living Williams]

V  >  van Hoof  >  Koen van Hoof

Categories: Dutch Roots Project | Nl | En-3 | Fr-2 | De-2