Help:Nl:Privacybeleid

Search WikiTree's help pages:

Categories: WikiTree hulp | Over WikiTree

Taal: en | de | fr | nl
Vrijwaring: Dit is een niet-officiële vertaling. De Engelstalige versies zijn de officiële hulppagina's.
Vertaald: JvB

Datum van laatste herziening: 26 september 2019. Kom regelmatig terug om op de hoogte te blijven van updates van dit beleid.

Dit privacybeleid schetst de persoonlijke informatie over jou die Interesting.com, Inc. ("wij" of "ons") verzamelt, gebruikt en opslaat op WikiTree.com ("WikiTree" of "Website"). Jouw persoonlijke informatie is alle informatie over jou als een geïdentificeerde of identificeerbare persoon.

We zijn toegewijd aan het beschermen van de persoonlijke informatie die aan ons is toevertrouwd en om bezoekers en WikiTree-leden een duidelijk overzicht te geven van welke informatie we verzamelen en hoe die informatie wordt opgeslagen en verwerkt. Wij faciliteren ook de volledige controle van onze leden over de aan ons verstrekte informatie, zodat leden het gebruik van de informatie die zij op WikiTree hebben verstrekt kunnen wijzigen, verwijderen of beperken.

Gebruik van WikiTree wordt bepaald door dit Privacybeleid en onze Terms of Service (Servicevoorwaarden).

Contents

Overzicht

WikiTree is bedoeld voor genealogische samenwerking. Gebruik van deze site voor andere doeleinden is niet toegestaan ​​en verboden. Als genealogiewebsite slaat WikiTree uitgebreide persoonlijke informatie op.

Elk lid moet voorafgaand aan het gebruik van WikiTree akkoord gaan met onze Servicevoorwaarden (Terms of Service) en bevestigen dat zij weten dat het plaatsen van informatie op WikiTree gelijk staat aan het beschikbaar maken van dergelijke informatie voor het publiek. Hoewel we ons best doen om uw informatie te beschermen en snel reageren op uw verzoek om de opslag, verwerking en het gebruik van uw persoonlijke gegevens te beheren, bent u alleen verantwoordelijk voor de informatie die u over uzelf en andere mensen deelt. Leden moeten begrijpen dat het delen van informatie over levende mensen met grote voorzichtigheid moet gebeuren.

Persoonlijke gegevens die we opslaan

De volgende informatie kan worden opgeslagen in profielen van levende personen:

 • Naam
 • Geslacht
 • Datums en locaties van gebeurtenissen
 • E-mail adres en wachtwoord
 • Familie relaties
 • Onbeperkte biografische en broninformatie

Al het bovenstaande is optioneel voor uw persoonlijke accountprofiel, behalve een e-mailadres en wachtwoord. Uw echte naam heeft de voorkeur voor uw accountprofiel, met name uw achternaam (achternaam), maar u kunt ook "Anoniem" of initialen gebruiken.

Als u persoonlijke informatie verzendt via WikiTree, hebben mensen die u toe laat in de Trusted List van uw profiel toegang tot alle informatie behalve uw wachtwoord. U kunt bepalen welke mensen toegang hebben tot uw informatie via de Trusted List van uw profiel, maar die mensen kunnen deze informatie doorsturen naar andere gebruikers of niet-gebruikers. Er zijn ook andere risico's, inclusief de risico's die hieronder worden beschreven. Plaats geen bijzonder gevoelige informatie op WikiTree.

Sommige persoonlijke gegevens over u zijn zichtbaar voor het publiek, zodat verwanten u kunnen vinden. Openbare informatie kan bestaan ​​uit naam, primaire foto, geboortecijfer (niet de exacte datum) en andere informatie die wordt beschreven in onze privacy settings.

Je kunt op elk moment jouw persoonlijke informatie op de website bijwerken of verwijderen. Je kunt verzoeken dat wij jouw persoonlijke informatie verwijderen door contact met ons op te nemen, met dien verstande dat we een archief of een back-up kunnen houden van de informatie die niet op de Website staat.

Extra informatie die u mag uploaden

Informatie over levende familieleden

Leden kunnen persoonlijke informatie van hun levende familieleden toevoegen, echter:

 • Profielen die informatie bevatten over levende mensen die geen WikiTree-leden zijn en daarom niet expliciet een overeenkomst hebben met onze Terms of Service en dit Privacybeleid moeten de privacy-instelling "Unlisted" hebben.
 • U mag geen informatie over een levend persoon delen zonder de expliciete toestemming van die persoon.
 • U mag geen informatie over een levend kind onder de 16 jaar delen zonder toestemming van de ouders.
 • U mag geen informatie over een levend kind onder de 13 jaar delen, tenzij u de ouder en wettelijke voogd bent. Zelfs profielen van kinderen die door ouders zijn gemaakt, moeten alleen als tijdelijk worden beschouwd en mogen geen gevoelige informatie bevatten.
 • U mag geen informatie over DNA-tests delen van andere levende personen.

GEDCOMs

U kunt persoonlijke informatie uploaden via het GEnealogical Data COMmunication (GEDCOM) format. GEDCOM's worden automatisch verwijderd als u ze niet langer gebruikt of op aanvraag.

Foto's

Je kunt familiefoto's uploaden en ze koppelen aan persoonsprofielen.

Foto's met levende mensen kunnen openbaar worden gedeeld, maar mogen niet worden gekoppeld aan de naam of persoonlijke identificatie van niet-leden en mogen geen "Exif metadata" bevatten die kan worden gebruikt om een andere levende persoon te identificeren dan jezelf.

Foto's kunnen te allen tijde worden verwijderd door het lid dat de foto heeft geüpload of op verzoek van een persoon die op de foto staat of wiens persoonlijke informatie is opgeslagen in foto-metagegevens.

Reacties en interacties door leden

Je wordt uitgenodigd om te reageren op foto's, persoonsprofielen, in ons discussieforum, op sociale media en in verschillende andere privé- en openbare communicatie met andere WikiTree-leden. Opmerkingen en berichten kunnen niet altijd worden verwijderd, maar uw naam en andere persoonlijk identificeerbare informatie kan wel worden verwijderd.

Informatie DNA Testen

Hoewel WikiTree geen originele genetische gegevens opslaat, kunt u informatie invoeren over DNA-tests die u hebt genomen en conclusies die uit dergelijke tests zijn getrokken. U mag geen DNA-gerelateerde gegevens opslaan die kunnen worden gebruikt om andere levende personen persoonlijk te identificeren. Alleen WikiTree-leden mogen hun persoonlijke DNA-testinformatie uploaden naar en beheren op WikiTree en alleen in overeenstemming met de overeenkomst van dat lid met WikiTree's Terms of Service en Privacybeleid.

E-Cards

Als u een WikiTree-afbeelding als e-card verzendt, worden uw e-mailadres, het e-mailadres van de ontvanger en uw bericht opgeslagen, zodat we uw kaart kunnen bezorgen en weergeven. Na 30 dagen wordt dit geheel automatisch verwijderd.

Tracking

"Wiki" betekent genealogische samenwerking op WikiTree, het vastleggen en weergeven van wijzigingen die u hebt aangebracht in profielen en andere bijdragen aan de Website. Details van wijzigingen in privéprofielen zijn alleen zichtbaar voor de Trusted List. De samenvattingen van deze wijzigingen kunnen niet worden verwijderd, maar uw naam en andere persoonlijk identificeerbare informatie kan wel worden verwijderd.

We slaan IP-adressen op in verschillende logbestanden. We zouden onze community niet kunnen beschermen tegen vandalen en spammers zonder deze tracking.

Persoonlijke gegevens ontvangen van kinderen

De informatie en diensten die op WikiTree worden beschreven, zijn niet bedoeld voor kinderen jonger dan 13 jaar. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen WikiTree alleen gebruiken met toestemming van de ouders. Als we ontdekken dat we persoonlijke gegevens hebben verzameld of ontvangen van een kind jonger dan 16 jaar zonder toestemming van de ouders, zullen we die informatie verwijderen.

Beveiliging

WikiTree biedt een veilige server om te voorkomen dat jouw persoonlijke gegevens door een externe gebruiker worden bekeken. De technologie verzendt en ontvangt gecodeerde gegevens, die aan de serverzijde worden gedecodeerd. We hebben commercieel gezien redelijke technische en organisatorische maatregelen geïmplementeerd om jouw persoonlijke gegevens te beschermen tegen onopzettelijk verlies en tegen ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, gebruik of wijziging.

We kunnen echter niet garanderen dat onbevoegde derden onze maatregelen nooit zullen kunnen verslaan of jouw persoonlijke gegevens kunnen gebruiken voor ongeoorloofde doeleinden. Je erkent dat je jouw persoonlijke informatie openbaar beschikbaar maakt via WikiTree en dat je de website voor je eigen risico gebruikt. Je moet je ook beschermen tegen ongeoorloofde toegang door je wachtwoord en toegang tot je computer of andere apparaten te beschermen.

In het geval dat persoonlijke informatie wordt aangetast als gevolg van een inbreuk op de beveiliging, zullen wij onmiddellijk mededelingen aan onze leden doen via e-mailberichten of door een opvallende plaatsing van een dergelijke kennisgeving op WikiTree, zoals door ons naar eigen goeddunken is bepaald. We behouden ons het recht voor om de vorm en middelen te bepalen voor het verstrekken van meldingen aan onze gebruikers, op voorwaarde dat u zich kunt afmelden voor bepaalde wijzen van kennisgeving zoals beschreven in dit privacybeleid.

Juridische grondslag voor het verzamelen en verwerken van gegevens

Door akkoord te gaan met onze Terms of Service, hebt u ingestemd met de verwerking van uw gegevens zoals hierin uiteengezet en in de Servicevoorwaarden. We vertrouwen op uw uitdrukkelijke toestemming om uw informatie te verwerken. U hebt het recht om uw toestemming voor toekomstige verwerking in te trekken, maar elke verwerking die plaatsvond voorafgaand aan de intrekking van uw toestemming moet met toestemming zijn verwerkt.

We kunnen uw persoonsgegevens ook verwerken op uw aanwijzing, om diensten uit te voeren die u hebt aangevraagd door gebruik van WikiTree. Daarnaast hebben we belang bij het verwerken van gegevens met betrekking tot leden om bedrijfsdoelen te bevorderen en de ledenservice te verbeteren.

Ten slotte verwerken we uw gegevens om het doel van online genealogiesamenwerking voor historische onderzoeksdoeleinden te bevorderen. Daarom, hoewel we er alles aan zullen doen om de veiligheid en beveiliging van uw persoonlijke informatie te waarborgen, is het verzamelen en delen van uw persoonlijke gegevens noodzakelijk om individuen te verbinden met hun familierelaties. Houd hier rekening mee wanneer u besluit WikiTree te gebruiken en uw persoonlijke gegevens op onze website te delen.

Toegang tot, verwijderen en corrigeren van persoonlijke gegevens

Als u inwoner bent van de Europese Economische Ruimte (EER) heeft u het recht op toegang tot persoonlijke informatie die wij over u hebben verzameld en om te bekijken hoe gegevens worden verwerkt.

Iedereen mag:

 • Afmelden voor toekomstige contacten van ons.
 • Bekijken welke persoonlijke informatie we over u hebben, indien van toepassing. Dit kan worden gedaan door toegang tot uw profiel, waarbij wij u kunnen helpen.
 • Persoonlijke gegevens wijzigen of corrigeren. Dit kan worden gedaan doordat u als lid toegang heeft tot uw profiel.
 • ons persoonlijke gegevens laten verwijderen, met dien verstande dat we een archief of een back-up kunnen hebben van de informatie die niet op de website staat. Dit kan gedaan worden met het "PRIVACY TAKE DOWN REQUEST" -formulier, waarvan de link zich rechts aan de onderkant van uw profiel en accountpagina bevindt.
 • een kopie van de persoonlijke informatie over zichzelf krijgen. Dit kan het beste worden gedaan via een GEDCOM export omdat het een universeel bestand maakt dat in bijna elk groot genealogisch programma of website kan worden geïmporteerd.
 • elke zorg aangeven over ons gebruik van zijn of haar persoonlijke gegevens.

U kunt een e-mail sturen naar info@wikitree.com voor hulp bij elk onderwerp in het bovenstaande.

We kunnen je ook helpen bij het verwijderen van informatie die je hebt ingevoerd over andere levende personen als de informatie niet wordt gedeeld met andere familieleden. Als je bijvoorbeeld een profiel voor jouw broer of zus maakt en je broer of zus een WikiTree-lid wordt, kan je jouw persoonlijk profiel verwijderen, maar je kunt het profiel of de profielen van jouw broer of zus van andere familieleden niet verwijderen als je broer of zus in de vertrouwde lijsten van hun profielen staat.

Informatie die je openbaar hebt gedeeld over niet-levende mensen met behulp van de "Openbaar" en " Open" privacy niveaus kunnen worden gecorrigeerd als er fouten zijn maar het kan niet worden verwijderd, tenzij het persoonlijke informatie over levende personen onthult.

E-mail en contactvoorkeuren

We zullen jouw e-mailadres gebruiken om het registratieproces te voltooien en we zullen de e-mailadressen van jouw vrienden en familieleden gebruiken om hen uit te nodigen om zich bij jou aan te sluiten als je ervoor kiest ze aan ons te verstrekken. Door een e-mailadres aan WikiTree op te geven, stem je ermee in dat wij het e-mailadres gebruiken om jou service-gerelateerde kennisgevingen te sturen, inclusief kennisgevingen die wettelijk vereist zijn, in plaats van post. Je kunt jezelf niet afmelden voor servicegerelateerde e-mails. We kunnen ook jouw e-mailadres gebruiken om je andere berichten te sturen, inclusief wijzigingen in WikiTree-functies. Als je dergelijke e-mailberichten niet wilt ontvangen, kan je jezelf afmelden door jouw accountinstellingen te wijzigen of door een e-mail te sturen naar het volgende postadres:

Interesting.com, Inc.
282 Katonah Avenue, #1082
Katonah, NY 10536

Gegevensverzameling

We verzamelen alleen persoonlijke informatie als leden deze vrijwillig aan ons verstrekken. Persoonlijke informatie verzameld op WikiTree kan worden opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten of enig ander land waarin WikiTree (en haar gelieerde ondernemingen en agenten) faciliteiten onderhoudt. Door WikiTree te gebruiken, stemt u in met de opslag, verwerking en overdracht van uw persoonlijke informatie buiten uw land.

Wij verzamelen algemene, statistische informatie over bezoekers van onze site met het doel om de communicatie en het zakendoen tussen WikiTree en gebruikers van de site te vergemakkelijken. We gebruiken deze informatie uitsluitend voor interne doeleinden, zoals het verbeteren van WikiTree.

Gebruik van Cookies

Wij maken gebruik van "cookies". Een cookie is een klein tekstbestand dat wordt opgeslagen door een website op de harde schijf van een gebruiker en die informatie over de gebruiker bevat. Je kunt je browser instellen om cookies te weigeren of te accepteren, maar als je ervoor kiest om geen cookies te accepteren, werken sommige delen van WikiTree mogelijk minder efficiënt.

Alle bezoekers van WikiTree, inclusief niet-leden, kunnen cookies ontvangen voor:

 • Google Analytics, dat cookies gebruikt om dataverkeer analyse mogelijk te maken waarmee we de website kunnen verbeteren (hieronder meer over Google Analytics).
 • Google's advertentie netwerk.
 • Reclame-gerelateerde cookies van MyHeritage.com en Findmypast.

Leden ontvangen mogelijk geen reclame-gerelateerde cookies maar krijgen:

 • Sessiecookies. Deze zijn vereist voor inloggen. Ze slaan een ID op zonder persoonlijke informatie. Deze cookies verdwijnen wanneer je jouw browser sluit, tenzij je bij het inloggen "Onthoud mij" selecteert.
 • Facebook, Google+ en social sharing-cookies. Er zijn bepaalde pagina's waarop we het delen uitnodigen, bijvoorbeeld "cousin bait" adviespagina's. We hebben met opzet deze deelknoppen verwijderd van de meeste profielpagina's om het volgen te beperken.
 • Een klein aantal andere cookies die mogelijk een van uw voorkeuren bevatten. Er is bijvoorbeeld een cookie "watchedlist_order" die uw gewenste sorteervolgorde voor uw Watchlist en "disableLocationSuggestions" kan opslaan om de as-you-type locatiesuggesties uit te schakelen. Deze cookies bevatten geen persoonlijke informatie. Het zijn gewoon vlaggen of eenvoudige stukjes gegevens die regelen hoe de website eruit ziet en handelt.

Enquêtes en e-mail

We kunnen informatie vragen via enquêtes of andere registratieverzoeken, waarvan gebruikers kunnen kiezen om op vrijwillige basis deel te nemen. Verzamelde informatie kan worden gebruikt voor marketing- en promotiedoeleinden of om je op de hoogte te stellen van nieuwe inhoud, naast andere toepassingen. Als je ons e-mailt met vragen of opmerkingen, kunnen we jouw persoonlijke gegevens gebruiken om te reageren. We kunnen jouw informatie ook delen met een derde partij om ons te helpen bij onze reactie. We kunnen jouw opmerkingen indienen voor toekomstig gebruik of we kunnen de informatie weggooien nadat we deze hebben beoordeeld.

Interactieve Functies/Facebook

Hoewel WikiTree ernaar streeft de persoonlijke gegevens en privacy van gebruikers te beschermen, kunnen we de veiligheid van alle informatie die u online vrijgeeft niet garanderen door middel van interactieve functies zoals forums, prikborden, chatrooms of soortgelijke diensten die specifiek zijn ontworpen om zichtbaar te zijn voor andere gebruikers. U dient er rekening mee te houden dat alle persoonlijke informatie die u via deze media verzendt, kan worden gelezen, verzameld en gebruikt door andere deelnemers en kan worden gebruikt om u ongevraagde berichten te sturen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de Persoonlijke Informatie die u daar deelt, wanneer u zich bezighoudt met dergelijke activiteiten.

WikiTree kan ook Facebook-functies en -hulpmiddelen gebruiken, inclusief pixellabels die aan WikiTree zijn toegevoegd, waarmee gegevens over acties van bezoekers naar Facebook kunnen worden verzonden. Facebook's gebruik van dergelijke gegevens wordt beheerst door het Data Use Policy van Facebook.

Links naar sites van derden

WikiTree bevat links naar sites in eigendom van of beheerd door derden. We hebben geen controle over externe sites en zijn niet verantwoordelijk voor hun inhoud. Het opnemen van links naar een externe site impliceert geen goedkeuring van het materiaal op de site of, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, sponsoring, affiliatie of associatie met de eigenaar, exploitant of sponsor ervan.

We maken gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven kunnen niet-persoonlijk identificeerbare informatie over uw bezoeken aan deze en andere websites gebruiken om advertenties weer te geven over goederen en diensten die voor u interessant zijn.

Google Analytics

We gebruiken Google Analytics Demografie en Rente-rapportage om ons te helpen in het algemeen de leeftijd, het geslacht en de interesses van bezoekers aan WikiTree te weten. Deze Google Analytics-tool onthult uw naam of andere identificerende informatie niet aan ons. Verder combineren we de verzamelde informatie niet met behulp van Google Analytics met persoonlijk identificeerbare informatie. De informatie die wordt ontvangen van Google Analytics wordt alleen gebruikt om WikiTree te verbeteren, en het type informatie dat aan WikiTree-bezoekers wordt getoond, zodat we degenen die geïnteresseerd zijn in WikiTree beter kunnen dienen. U kunt voorkomen dat Google Analytics u herkent tijdens terugkerende bezoeken aan WikiTree met behulp van de Opt-out Browser Add-on van Google Analytics, hier beschikbaar.

Informatie delen met serviceproviders

We huren andere bedrijven in om namens ons diensten te leveren. Elk bedrijf dat namens ons diensten verricht, is onderworpen aan contractuele verplichtingen inzake gegevensbescherming die in overeenstemming zijn met het hierin opgenomen beleid en de toepasselijke wetgeving. Bovendien zullen we deze bedrijven alleen de informatie verstrekken die ze nodig hebben om de services te leveren en, waar van toepassing, zijn dergelijke bedrijven contractueel verboden om die informatie voor enig ander doel te gebruiken.

Vrijgeven van informatie vanwege wettelijke of regulerende processen

In bepaalde omstandigheden kunnen we, als we geloven dat dit redelijkerwijs noodzakelijk is zonder kennisgeving aan u, specifieke informatie over u of uw account vrijgeven om te voldoen aan een geldig juridisch proces zoals een huiszoekingsbevel, dagvaarding, statuut of gerechtelijk bevel, of in andere speciale gevallen, zoals als een poging tot inbreuk op de beveiliging van WikiTree.

We behouden ons het recht voor om informatie te verzamelen en te delen om onderzoek te doen naar, te voorkomen of actie te ondernemen met betrekking tot verdachte of feitelijke illegale activiteiten; waar nodig of noodzakelijk om onze Servicevoorwaarden te handhaven of mogelijke of daadwerkelijke schendingen van de Servicevoorwaarden of het Privacybeleid te onderzoeken; voorzorgsmaatregelen te nemen tegen aansprakelijkheid; om de veiligheid of integriteit van onze Website te beschermen; om de rechten, eigendommen of de rechten en persoonlijke veiligheid van gebruikers of anderen uit te oefenen of te beschermen; of voor andere legitieme doeleinden.

Informatie delen als WikiTree is overgenomen

We kunnen de informatie die we verzamelen ook overdragen aan een derde partij in het geval dat WikiTree wordt overgenomen door of fuseerd met een derde partij of door ons faillissement, insolventie, reorganisatie, curatele of soortgelijke situaties.

Copyright

Deze site en alle informatie en afbeeldingen op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd, tenzij anders vermeld. Het Amerikaanse auteursrecht beschermt alle materialen op deze site. Alle rechten voorbehouden.

Toestemming voor overdracht van gegevens

De Website en services zijn ongeldig waar verboden. Als je de Website bezoekt van buiten de Verenigde Staten, is je gebruik van de Website onderworpen aan de Amerikaanse wetgeving, draag je jouw Persoonlijke Informatie over aan de Verenigde Staten en stem je in met deze overdracht.

Vrijwaring

De informatie op deze site wordt verstrekt "zoals ze is" en er worden geen verklaringen of garanties van welke aard ook met betrekking tot deze site gegeven. Ons beleid mag niet worden toegepast op een manier die in strijd is met geldige wetgeving of overheidsvoorschriften.

Contact opnemen

Als je vragen of opmerkingen hebt over dit beleid, neem dan contact met ons op via info@wikitree.com.

Updates

We behouden ons het recht voor om op elk gewenst moment dit beleid te wijzigen. Alle updates worden op deze pagina geplaatst. Uw voortdurende gebruik van WikiTree na het plaatsen van wijzigingen in deze voorwaarden betekent dat u deze wijzigingen accepteert.This page was last modified 18:09, 30 March 2022. This page has been accessed 3,295 times.