Wat te doen als de Nederlandse premiers op zijn?

+5 votes
228 views

Omdat jullie allemaal zoveel plezier hebben beleefd aan het vinden van overgrootouders voor voormalige premiers van Nederland, heb ik mogelijke uitdagingen op het gebied van "zoektocht naar overgrootouders" besproken met B. W. J.

Ik concentreer me liever niet alleen op politici, omdat er zoveel redenen zijn waarom mensen opmerkelijk zijn. We hebben nu al een lijst met nationale hoofdarchivarissen van Nederland klaar voor gebruik. En als er weer een paar profielen zijn gemaakt, zouden we ook een lijst met Nobelprijswinnaars uit Nederland klaar moeten hebben.

Maar er zijn zoveel lijsten die kunnen worden gemaakt! Ik vind het leuk om lijsten te hebben waar de ene persoon aan de andere kan worden gekoppeld via opvolgingsboxen (zoals premiers en nationale archivarissen), omdat ze op die manier al links hebben voordat ze zijn verbonden met de hoofdboom, maar het is zeker mogelijk om andere soorten lijsten. Enkele ideeën die bij me opkomen zijn:

  • ontdekkingsreizigers
  • hoofden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie
  • hoofden van de Nederlands Hervormde Kerk
  • oprichters van grote bedrijven (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor de Exploitatie van Petroleum in Nederlands-Indië, KLM, Phillips, etc.)
  • artiesten
  • componisten
  • hoofd volksgezondheidsfunctionaris Nederland

Het zou ook mogelijk moeten zijn om mensen uit Nederland toe te voegen aan de 'zoektocht naar overgrootouders'-uitdagingen die nog geen Nederlanders in zich hebben: hymne-schrijvers, medische figuren, raketwetenschappers en frisdrank-uitvinders), of voor uitdagingen waar ik over heb nagedacht, maar nog niet van start ben gegaan (hoofden volksgezondheid voor verschillende landen, computerpioniers en sciencefictionschrijvers).

Er zijn ook andere uitdagingen. Niet om overgrootouders te vinden, maar om mensen met de hoofdboom te verbinden. Er is een lijst op de pagina "Places to find unconnected profiles".

En vergeet niet het gedeelte Nederland van de pagina "Let others know what locations you are working on". Er zijn daar nu vijf niet-verbonden branches vermeld, en meer waar die vandaan kwamen.

En er staan ​​vijf Nederlandse notabelen vermeld op de pagina "Unconnected Notables". (U moet Ctrl-F of Command-F gebruiken om op die pagina naar "Netherlands" te zoeken.)

Er is dus geen risico dat de dingen op WikiTree opraken, voor het geval iemand zich daar zorgen over maakt. wink

in The Tree House by Greg Slade G2G6 Pilot (512k points)
Dan zou ik ook de nederlandse bisschoppen (RK) meenemen. Allemaal doodlopende takken (als het goed is) maar via ouders moeten ze te verbinden zijn met de " tree"

of alle genomineerden van "de grootste Nederlander aller tijden" Dat zijn er 202 waarvan er zeker een aantal nog geen profiel zullen hebben

zie wikipedia

3 Answers

+6 votes

Wat mooi zou zijn als we het lijstje met Nederlanders die zijn weergegeven in 'Verborgen verleden' een plaatsje kunnen geven op Wikitree. Die zijn allemaal nog erg levend natuurlijk, maar het zou moeten lukken stukken van hun geschiedenis alvast vast te leggen. Dan kunnen we de screenshots van de afleveringen als spiekbriefje gebruiken.

En andere optie is de lijst met bekende recente overlijdens na te lopen. Ik ben zelf begonnen met Leidenaar Maarten Biesheuvel en probeer de Zangeres Zonder Naam verder af te maken. Artiesten dus, daar hebben we er genoeg van.

by Michel Vorenhout G2G6 Pilot (254k points)
Een andere mogelijkheid is bekende Nederlandse sporters: Johan Cruijff, Anton Geesink, Gerrie Knetemann, etc.
Fantastisch voorstel!!! De recente generaties worden in het programma zelf genoemd waardoor je de  eerste 50 tot 100 jaar kunt overbruggen. Is inmiddels ook een hele waslijst.
Ik ben voor!
+4 votes
Een paar weekjes rust nemen. Dan blijft het leuk.

Bekende Nederlandse wetenschappers zoals Nobelprijswinnaars etc. Niet te ver terug in de tijd omdat er dan geen gegevens meer terug zijn te vinden. Je kunt ook voor de categorie vanaf c.a. 1600 hun afstammelingen op zoeken.

Geen verzetshelden uit oorlogen, die zijn gereserveerd voor de Dutch Roots Bevrijdingsdag Challenges.
by Joop van Belzen G2G6 Pilot (129k points)
edited by Joop van Belzen
Ik ben het hier ook mee eens - ik denk dat dit zo goed werkte omdat het leuk is om zo af en toe mee te doen aan zulke challenges. Voor "Deel 2" van de premiers had ik al wat minder zin dan voor "Deel 1", en volgende snel-opvolgende "challenges" zal ik denk ik ook links laten liggen.
Hoi Joop en Willem! Deel drie is met (enige vertraging) vandaag in de G2G geplaatst. Ik hoop niet te snel na deel 2.

Bedankt voor jullie inzet!
Sla het ik voor deze keer maar over. Komt ook nog een SourceAThon aan en ik wil ook nog wat doen aan het Aristocratie gebeuren. In ieder geval wens ik jullie veel succes met de nieuwe Challenge, volgende keer na de SourceAthon ben ik er weer bij.
Prima Joop!
+3 votes
Ik heb een lijstje Presidenten van DNB (De Nederlandse Bank) vanaf 1814 t/m Willem Duisenburg zijn dat 16 profielen waarvan er twee al zijn langsgekomen in de reeks Premiers. Ik ga me daar mee bezighouden, zodat deze heren een profiel hebben op WT en verbonden zijn.
by B. W. J. Molier G2G6 Mach 7 (74.2k points)

Dat klinkt als een uitstekende uitdaging.

Haha jullie onvermoeibaar!

Ik heb zojuist KPC de Bazel een plekje gegeven. Het is alweer 3 jaar geleden dat we in het Stadsarchief waren, zag ik. Er komt een lijstje architecten aan, of zullen we de DNB-mannen als challenge starten?

Klinkt allebei goed B.W.J.!

Jeumig, waar blijft de tijd........... Mooie herinneringen gemaakt. heart

Ik denk dat je vanaf nu de Nederlandse taaluitdagingen moet aanpakken, B. W. J. Wat je ook interesseert en de rest van de groep. (Zelfs operazangers, dat is een onderwerp waar ik helemaal geen interesse in heb. wink) Stuur Jamie gewoon een .csv van de lijst als je genoeg mensen hebt die verbonden zijn en er minstens één overgrootouder op WikiTree staat om het de moeite waard te maken om nog een lijst toe te voegen aan de pagina met snelkoppelingen naar de relatiezoeker.

En ik hoop dat jullie allemaal genieten van de uitdagingen die B. W. J. tegenkomt. Je bent zo leuk om mee te werken. Ik hoop echt dat ik de kans krijg om ooit met sommigen van jullie om te gaan. Heb je ooit een plek bedacht die op gelijke afstand ligt van de meeste leden van het Dutch Roots Project? En is daar een FEBO of Burgermeester? wink

Related questions

+6 votes
1 answer
+10 votes
10 answers

WikiTree  ~  About  ~  Help Help  ~  Search Person Search  ~  Surname:

disclaimer - terms - copyright

...