Kinderen Willem II toevoegen aan ouders (project protected)

+8 votes
176 views

Ik zag dat de kinderen van Koning Willem II nog geen profiel hadden op WikiTree. Ik heb deze aangemaakt. Willem II en Anna Paulowna zijn project projected en daarom kan ik de kinderen niet toevoegen aan hun ouders.

Het gaat om:

- Prins Alexander

- Prins Hendrik

- Prins Ernst Casimir

- Prinses Sophie

Kan iemand die wel toestemming heeft om kinderen toe te voegen, deze kinderen toevoegen aan Koning Willem II en Koningin Anna Paulowna?

in WikiTree Help by Koen van Hoof G2G6 Mach 6 (66.1k points)
Astrid en Bea, bedankt voor het toevoegen!

3 Answers

+6 votes

Ha Koen,

Wat fantastisch Koen! Dank je wel hoor!

Je weet waarom profielen ge-PPP-ed worden neem ik aan? Vooral om duplicaten te voorkomen en om vandalisme te voorkomen. Dus eigenlijk jammer dat ze dan niet toegankelijk zijn voor de goede, harde, sourcing members van de DRP/Netherlands project.

Maar daar moeten we gewoon maar ff mee leven om ellende te voorkomen op die profielen. (Iedereen wil koninklijken toevoegen aan WT wat vaak voor veel ellende zorgt en hier hebben we een voorbeeld daarvan die jij zichtbaar maakt. Dank je wel! Want....... )

PPP-ed profielen kan Bea natuurlijk bewerken en ik denk dat ik het ook kan en misschien nog meer zoals Jan. Dus een pb naar Bea of mij zou ook moeten werken hoor.

Als het PPP-ed profielen betreft kijken we wel altijd goed of dingen kloppen. Voel je niet op je vingers gekeken. We zijn gewoon zuinig op de profielen.

De al toegevoegde kinderen aan Willem...... hm. LNAB's Marianne Emma Wardenier formely der Nederlanden

Willem der Nederlanden???  Hier kloppen dingen niet! Mogelijk buiten echtelijk? Moeten we iets beter uitzoeken. Beiden van Willem II en (misschien/mogelijk - zit er niet volledig in materie nu) Marianne van Allendriel maar sources op de profielen niet reliable.

We hebben hier twee kinderen die als source een stamboom! van FamilySearch (en niet van sources! zoals jouw profielen van o.a. Het Utrechts Archief hebben) hebben voor zover ik het zie nu.

Als ik probeer Willem Alexander toe te voegen is er eerst een warning omdat twee kinderen te kort op elkaar geboren zijn. En als ik zeg sla warning over dan zegt WT er is al een Willem Alexander.

Ik denk dat we nog eens even goed moeten kijken naar de twee kinderen die de via een stamboom op FamilySearch zijn toegevoegd en waarschijnlijk gewoon verwijderd/anders verbonden dienen te worden.Ging je vorige G2G post over Willem II daar niet over?

Het spijt me maar het is laat nu. Ga er morgen met frisse blik naar kijken en mogelijk twee kinderen verwijderen mits Bea niet eerder is laugh en er naar kijkt.

Ga haar nu nog snel een mailtje sturen.

Mooie profielen heb je gemaakt Koen! Top!

Gaan ze er zo snel als maar kan aanhangen hoor.

Trust.

by Astrid Spaargaren G2G6 Pilot (259k points)
edited by Astrid Spaargaren

Bedankt!

Willem en Marianna der Nederlanden kunnen inderdaad wel een betere bronvermelding gebruiken, maar loskoppelen lijkt me onjuist. Dit Wikipedia-artikel heeft een aantal bronnen over de twee. Het zijn waarschijnlijk onwettige kinderen van Willem II en Marianna von Evers van Aldendriel.

Dit Volkskrant-artikel zegt: "De geboorteaktes van de kinderen zijn verdwenen of vernietigd, dus kon nooit met zekerheid worden vastgesteld dat de kinderen van Willem II waren. Maar de historici die zich in dit wonderlijke verhaal hebben verdiept achten het zeer waarschijnlijk." Vanwege het gebrek aan bewijs kunnen we de status van de ouders wel op uncertain zetten.

Dat dit problemen oplevert bij het koppelen van Prins Alexander lijkt me een fout van WikiTree. Bij mannen zit er natuurlijk niet minstens negen maanden tussen twee kinderen.

Niet onmogelijk maar lijkt mij sterk. Willem der Nederlanden zou in mei 1818 zijn geboren en zijn moeder Marianne in juni 1804. Betekent dat zij 13 jaar oud was toen zij moeder werd en bij haar tweede kind 15 jaar oud. Zou daar dus niet teveel geloof aan hechten.

Kinderen verbonden en probleem met onechte kinderen ook opgelost hoor Astrid. wink

+5 votes

Wat prins  Willem Alexander Frederik Constantijn Nikolaas Michiel betreft is het profiel van Koen de goede.

Het conflicteerd met Willem der Nederlanden (1818 - 1902) dit profiel is onjuist en moet worden losgekoppeld van Koning Willen 2. Dit profiel heeft ook geen goede bronnen.

by Joop van Belzen G2G6 Pilot (133k points)

Het profiel van prins Hendrik is al verbonden, rest dus prins Ernst en prinses Sophia nog die kloppen en kunnen dus toegevoegd worden.

Bedankt Koen, goed werk..yes

Het profiel Willem der Nederlanden gaat over een ander persoon dan Willem Alexander Frederik Constantijn Nikolaas Michiel (Prins Alexander).

Willem der Nederlanden is een waarschijnlijk buitenechtelijk kind van Willem II en kan dus, mits voorzien van goede bronnen, als halfbroer van de prinsen toegevoegd blijven.

Het wordt beweerd maar of het waarschijnlijk is betwijfel ik. Immers zou de moeder net 13 jaar zijn geweest als het eerste kind verwekt werd. Daarnaast zijn de volkskrant (sensatiezucht) Wikipedia en andere stambomen geen betrouwbare bronnen.  In ieder geval, zolang er geen hard bewijs is zou ik de profielen, in ieder geval van hun vader, losmaken. In de biografie kun je altijd nog vermelden dat er geruchten zijn dat ...... etc.
Zonder goede bronnen blijft het natuurlijk speculeren. Als Willem II een 13-jarig meisje zwanger had gemaakt, is het natuurlijk wel logischer dat het geheim moest blijven. Bastaardkinderen waren niet per se taboe, maar de leeftijd zou het wel een schandaal kunnen maken.

Los van deze specifieke personen, lijkt me het toevoegen van buitenechtelijke kinderen, mits voorzien van goede bronnen, geen probleem. En twee kinderen van dezelfde vader, die binnen negen maanden van elkaar geboren worden, zouden ook geen problemen op moeten leveren in de Wikitree-software.
Bedankt allemaal, ik heb de kinderen nu verbonden en voor de (veronderstelde) onechte kinderen heb ik de Uncertain Family template toegevoegd met voor beiden ook een hoofdstukje Uncertain family aan hun Bio's en voor allebei de (veronderstelde) vader nu gemarkeerd als uncertain. Dit is ook een manier om te laten zien dat het 'onzeker' is of iemand wel of niet de vader was van kinderen en 't voorkomt duplicaten of het telkens opnieuw toch weer verbinden van profielen...dus ik hoop dat jullie dit ook een mooie oplossing vinden zo ?

Prima oplossing Bea smiley

Dit lijkt me een goede oplossing.

De moeder is eigenlijk ook onzeker en beide kinderen zijn opgevoed door pleegouders in de Veenkoloniƫn. Dus ook de relatie met de moeder kan als onzeker gemarkeerd worden.

Ja ik was het net aan het lezen, maar zal haar dus ook wel even markeren als onzeker en vermelden in het hoofdstukje. wink

Mooi opgelost zo. Dank allemaal!
+5 votes

Mooie verhalen weer! Marianna trouwde Jan Wardenier in Steenwijkerwold, op 1 oktober 1840. De ouders worden niet genoemd: "geboorteplaats en ouders bruid onbekend". Hun zoon Jan is al op WT.

by B. W. J. Molier G2G6 Mach 7 (77.7k points)

Claim van pleegouders "Opgevoed door Teunis Berkenkamp en Machteltje ten Heuvel in de kolonie Willemsoord" bevestigd door akte van onbekendheid bij haar huwelijk, waarin de pleegouders zulks verklaarden, zie:

"Netherlands, Overijssel Province, Civil Registration, 1811-1960," database with images, FamilySearch (https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:939J-M1Z8-F?cc=2026211&wc=9CBL-L2Q%3A1028998001%2C1029057501 : 22 May 2014), Steenwijkerwold > Huwelijksbijlagen 1838-1842 > image 690 of 1119; Historisch Centrum Overijssel (Overijssel Historical Center, Overijssel).

Geweldig verhaal! :D Ik heb kind Jan aan moeder Marianne gehangen. Mooie vondst en dank voor sourcen.

Related questions

+4 votes
4 answers
+13 votes
6 answers
+2 votes
1 answer
218 views asked Feb 13, 2013 in Genealogy Help by Rudy Van Herbruggen G2G Rookie (250 points)

WikiTree  ~  About  ~  Help Help  ~  Search Person Search  ~  Surname:

disclaimer - terms - copyright

...